Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Benim merak ettiğim bugün önerilen ekolojik arçelik klima ile 6 ay, 1 yıl sonra önerilen ekolojik arçelik klimalar aynımı.
Sanırım öneren arkadaşlar herşeyine ıncığına, cıncığına bakıyordur.
Ben güvenemiyorum bazı markalara o yüzden sık sık kontrol edilmesi taraftarıyım.
Örnek olarak yıl 1988 arçelik 2100 Siemens patentli çamaşır makinesi ile 1990 'da üretilmiş aynı kodlu makinenin yakından uzaktan hiçbir alakası yoktur.
Kapağı, deterjan çekmecesi, körük, kapı kolları dahil yeni modelde daha kalitesiz'di.
Bendede bir çok arçelik ürünü var ama bunlara ilk ithal edildiği yıllara dikkat ederek aldım. Birde burada montaj olmamasına güvenerek.
O yüzden 32 yıldır, 25 yıldır, 20 yıldır hepsi ilk günkü gibi çalışıyor.
Ekolojik modeline dönersem 2018 üretim ile 2020 bire bir aynı kalitede olduğunu nasıl anlarız.
Mantıken 2020 daha 'da iyi olmalı ama ülkemize bu işler tersine işliyor.
Bir ürün tutuldumu daha çok kar gözümü, başımızı herşeyimizi bürüyor (belki patagonya'da da böyledir).
Kompresör, kartlar, yazılımlar vs vs hakkında bilgi bulabileceğiz kaynak var mı.
Nasıl televizyonlara bakılıyor bu VA, bu IPS gibi.
değişimler olmuyor dersek yanıltırız. Mesala önceki sene tavsiye ettiğimiz vestel flora hem performans hemde sorunsuz anlamında çok iyiydi.
tırnak içinde söylüyorum fiyatına göre.

Flora serisini güncellediler. Flora Doğa olarak sürdüler sonuç hüsra dış ünite zırıltısında durulmuyor.

önümüzdeki günler altus alıp tepe tepe inceleyeceğim fiyatı ciddi sekilde beni cezbediyor. elimizdeki imkanlarda sınırlı, inceleme için cihaz gönderilse seve seve
*********.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Altus 1220'yi nasıl bilirsiniz? Genel anlamda yorumlarsak nasıldır?

Klima konusunda baya bilgisizim. Mesela iç aksam bakır mıdır? Ya da 3000'e kadar düşük tüketimli ve uzun ömürlü başka tavsiyeniz var mı?

(18m2, tek pencere, tek balkon kapısı olan salona kurulacak. Ara kat, günde 1-2 saat kısmen güneş alır. Sadece soğutma için kullanılacak. Yalıtım var.)
Yıllardır kiracı olduğum için almadım klima ama çok bunaltıcı havalar biz de bir tane bakalım diyoruz ama uçmuş fiyatlar üç sene önce mitsubishi, daikin alınacak paraya şimdi Altus alınıyor, Sota Sota hocam bizim salon aşağı yukarı 35 m2, güney cephede plaza cephesi gibi renkli cam var, alüminyum doğrama, doğu cepheye bakan bir balkon kapısı var, tavan standarttan biraz daha yüksek 2.70 m, yalıtım var, mevki Bursa, Uluabat gölü kıyısı, nem oranı yüksek, bize önerebileceğiniz en uygun fiyatlı klima hangisi olur, şimdiden teşekkürler ?

EXcomZkko Çevrimdışı

EXcomZkko 

Süper Üye
13 Nis 2018
1,109
Yıllardır kiracı olduğum için almadım klima ama çok bunaltıcı havalar biz de bir tane bakalım diyoruz ama uçmuş fiyatlar üç sene önce mitsubishi, daikin alınacak paraya şimdi Altus alınıyor, Sota Sota hocam bizim salon aşağı yukarı 35 m2, güney cephede plaza cephesi gibi renkli cam var, alüminyum doğrama, doğu cepheye bakan bir balkon kapısı var, tavan standarttan biraz daha yüksek 2.70 m, yalıtım var, mevki Bursa, Uluabat gölü kıyısı, nem oranı yüksek, bize önerebileceğiniz en uygun fiyatlı klima hangisi olur, şimdiden teşekkürler ?

Valla klima olayı ayrı bir derya deniz. Sota Sota Bana da bişeyler söylese çok makbule geçerdi. Yoksa baya kafa patlatacağım gibi geliyor. ?

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
766
değişimler olmuyor dersek yanıltırız. Mesala önceki sene tavsiye ettiğimiz vestel flora hem performans hemde sorunsuz anlamında çok iyiydi.
tırnak içinde söylüyorum fiyatına göre.

Flora serisini güncellediler. Flora Doğa olarak sürdüler sonuç hüsra dış ünite zırıltısında durulmuyor.

önümüzdeki günler altus alıp tepe tepe inceleyeceğim fiyatı ciddi sekilde beni cezbediyor. elimizdeki imkanlarda sınırlı, inceleme için cihaz gönderilse seve seve
*********.
Bunu bildiğim için ben riske girmem.
50.000 üretim yapılacak 5.000 tane mükemmel.
Onlar tutulacak tavsiye edilecek sonra alanlar yanacak.
Bildiğim 60 yıldır aynı hikaye.

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
766
Merhaba.
İki klima lâzım.
Biri İzmirde Güney - Kuzey cephe 3. Kat (ara kat)
21 metre kare açık mutfak salon.
Evin toplamı 45 metre kare.
Klima salona takılacak (burası çok sıcak oluyor) arkada kalan iki odada hafif serinlese olur.
Diğer ev Mersin 8. Kat (ara kat) güney cephe 30 metre kare salon.
Her iki evde yaz için kullanılacak.
Yardım için sağolun.

muratala5361 Çevrimdışı

muratala5361 

Süper Üye
3 Şub 2019
1,906
22
Merhaba.
İki klima lâzım.
Klima salona takılacak (burası çok sıcak oluyor) arkada kalan iki odada hafif serinlese olur.
Yardım için sağolun.
Sota Sota

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,348
Merhaba.
İki klima lâzım.
Yardım için sağolun.
45m2 olan evınızın krokısını atmanız mumkun mu.

resım sunucusu uzerınde calısıyorum resımı baska bıryere yuklenemenız gerekecek.

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Sota Sota hocam bana da bir fikir verirsen mutlu edersin, iyi çalışmalar kolay gelsin ?

F Çevrimdışı

Fet1735

Süper Üye
25 Ağu 2018
766
Hiç anlamadığım işler.
İnternette benzer kroki varsa bakayım.
Yine'de şöyle anlatayım.
Daire kapısından girince sol ve sağa doğru uzanan 3,5 metrelik bir koridor var.
Sola yürüyünce 21 metre karelik açık mutfak salon var.
Daire kapısından sağa yürüyünce hemen sağda bir oda.
Koridor sonundada yatak odası.
Hepsi bu. ?
Oğluma söyleyim çizerse yüklerim.

T Çevrimdışı

Towarscke 

Aktif Üye
20 Kas 2018
296
33
Gecen sene aux uretimi fluo almistim salona bimden fiyati epey uygundu bu sene fiyatlar ucmus 9'luk cihazlar bile absurt fiyatli izmirde bu sene sicaklar epey erken bastirdi yatak odasina klima dusunuyorum vantilatör işe yaramiyor mobil kilima alayim diye düşündüm tavsiye verirseniz sevinirim.

odaf83 Çevrimdışı

odaf83

Yeni Üye
26 Tem 2017
45
Merhaba,
Manisada, her cephesi tek cam, dükkan için arçelik ekolojik serisi almayı düşünüyordum,
fakat çevreden çok fazla baymak modelleri hakkında olumlu yorum duyuyorum,
5 sene de garantisi varmış sanırım.

Tavsiye edermisiniz baymak modellerini? Teşekkürler...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt