Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
M Çevrimdışı

Mortakal

Yeni Üye
2 Ağu 2018
27
39
Arkadaşlar aldığım 12btu LG dual Eco klima resmen uğultulu. Duvarda uğultu sesi bütün evi sarıyor, abartmıyorum dış ünitenin yanında sıfır ses fakat evin içine girince en tüm oda da hatta ortak duvarı olan mutfakta bile bir uğultu var. Fan hızını değiştirince gidiyor bazen 5. Seviyede gidiyor bazen en düşük seviyede gidiyor. Bir başladı mı fan hızı değişmeden kesinlikle gitmiyor ses. Önce tasarruf moddan olduğunu düşündüm fakat normal modda da aynı. Acaba yazılım sorunu mu var cihazda.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
581
41
Arkadaşlar aldığım 12btu LG dual Eco klima resmen uğultulu. Duvarda uğultu sesi bütün evi sarıyor, abartmıyorum dış ünitenin yanında sıfır ses fakat evin içine girince en tüm oda da hatta ortak duvarı olan mutfakta bile bir uğultu var. Fan hızını değiştirince gidiyor bazen 5. Seviyede gidiyor bazen en düşük seviyede gidiyor. Bir başladı mı fan hızı değişmeden kesinlikle gitmiyor ses. Önce tasarruf moddan olduğunu düşündüm fakat normal modda da aynı. Acaba yazılım sorunu mu var cihazda.

Bu kilima malesef böyle . Beni de çok rahatsız ediyor bu durum.Bende ilk önce arızalı sandım ama hepsi böyleymiş.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
Dis unitesi fazlasiyla sessiz calisan samsung maldives klimam
Önceki sene yeni evimde ic unitenin 2mt yanına montaj yaptik ve 1 kış ciltirtti beni
Vibrasyon ve uğultu sesinden uyuyamadik
Dis unite yanina cikiyorum ses yok
Iceride durulmuyor.

yeni boru seti alip 6.5mt ilerideki
Kolona montaj yaparak kurtuldum bu sesten
Evimin duvarlari ytong

Sizin durumunuzda buna benziyor.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
Adem Helvacı Ado

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Sota Sota sot sevgili sota dunden beri sirius yorumlarini okuyorum okumadigim kalmadi :) ancak bi kac yoruma denkgeldim en dusuk fanda tikir tikir sesler geliyor demis 3 5 kisi bu kronik bir sorunmudur yoksa beyaz esya şans işinden mi kaynaklidirm aldik almasina ama kurdurmadim daha tikir tikir ses olayi varsa desene pisman olacağız :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
Hocam endusuk fanda hic kullanmadim.!!!
Endusuk fanda nicin klima kullanilir onuda anlamis degilim.
Fani 4. kullanirim misafir gelirse 5. yaparim.
Yarin bilgi veririm

Butun klimalarda az yada cok
gaz sesi,kompresor sesi,cross fanın motor sesi vardir.

Endusuk fanda kullanimda bu sesler duymakta gayet normal diye dusunuyorum.
Cunku ortami sessizlestiriyorsun.
Donen parcalar mutlaka sesi duyulur.
Adem Helvacı Ado yanlismiyim.

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Yarin bilgi veririm

Eyvallah saolasin bilgi icin. Yaa ister istemez insanin beynini kurcaliyor kusura bakma :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
Hocam bizde bir mali alirken kili kirk yariyoruz ama mali kullanmasinida bilmek lazim
Endusuk fana alip kullanan arkadasin faturasını cok merak ediyorum. :hihi

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
Hocam bizde bir mali alirken kili kirk yariyoruz ama mali kullanmasinida bilmek lazim
Endusuk fana alip kullanan arkadasin faturasını cok merak ediyorum. :hihi
Dogrudur haklisin sirius takilir takılmaz gerek video gerek foto herseyini ekleyeceğim nasip olursa insallah kronik sorunlarla ugrasmam umarım :)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
2 yildir kullaniyorum tek sorunu
Ilk çalıştırmadan max devre cikmasi nedeniyle kompresörün sesli calismasi

Lg bunu neden yapiyor derseniz
Iceriye daha hizli ısıtmak yada soğutmak amacli dusunulmus.

D Çevrimdışı

dursunhkaya

Aktif Üye
2 Tem 2018
72
34
20180922_110938.jpg
20180922_110914.jpg
20180922_110907.jpg
20180922_110859.jpg

Sota Sota sota cihaz kurulumu yapıldı gelen lg servisindeki cocuk tam bi isinin ehliydi vallahi iscilik on numara musteri memnuniyeti on numara her istedigimi harfiyen yapti Allah razi olsun cihaza gelirsek cihazda cok guzel bence dedigin gibi sadece biraz ses var ama ilk calismada sonradan ses kesiliyor 25 dereye aliyorum 10 dk da odanin icini 24 e indirip termostata giriyor komprsor duruyor ic fan duruyor. Ayrica 6 metre boru kullandilar benim iyi yaklasimimdan dolayi 1 metre parasini almadılar. Anlık tuketim 0.1 kw ya kadar düşüyor bence cok cok guzel genel olarak cihazdan memnunum ama abartilcak bi seste soz konusu degil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece benim suanlik dikkatimi ceken en dusuk fanda icinden fis fis gaz sesi geliyor gazin dolaştığı belli oluyor ama oda bence normal yani o tikir tikir sesi forum kullanicıları bundan bahsesiyordu bence ama buda normal

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
20,901
Servis hizmetinden ve klimadan memnun olmaniza sevindim.

Ekran 0.1kw yazdiginda termostat yapmistir.
Dis unite durmus ic unite fani endusuk seviyede çalışmaya devam ediyordur.

Gaz sesi tum klimalarda az yada cok duyulacak sekilde vardir
Orta ve yuksek fanda gazsesini duymamaniz gerekir. :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Yarin bilgi veririm

Keisnlikle katılıyorum zira en düşük fan kullanıp motoru az döndürdüğü için enerji tasarrufu yapacağını sananlar, En düşük fana aldıklarında fan sesini kaybettikleri gibi mekanik dönme sesleirni de kaybedeceğini düşünenler, En düşük fana aldıkları için sistemdeki gaz akışının da yavaşlayacağını sananlar olabiliyor ki tamamen yanlış bir yaklaşımdır.

Ben en düşük fanda kullanırım lakin bunun bir ölçütü, süresi sebebi vardır. Mesela yatak odamdaki klimayı gece uyku modumuza geçtiğimde en düşük fana alırım ki hava sirkülasyonu yüksek olmasın zira uyuyan insanı sağlık yönünden olumlu etkileyen bir şey değildir bu, tabii ki sessizliği de cabası. Ancak salon klimasını misafir geldi sessiziği ile hava atayım diyerek en düşük fana aldığınızda, setlediğiniz değere ve içerideki kişi saysıının vücut ısılarının toplam btu katkılarına paralel kompresör yükske frekansta çalışacağı için gaz akış sesini de bu paralelde duymanız gayet doğal olacaktır :ok

Her teknolojik aletin üretim amacına uygun kullanım şekli vardır, klimalarda ultra hiper süper sessiz modlar olması güzeldir lakin kullanım alanları kısıtlıdır. Ben sessiz modu severmiyim? Ben severim lakin uygun olan klimada, uygun olan alanda kullanınca severim :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
20180922_110938.jpg
20180922_110914.jpg
20180922_110907.jpg
20180922_110859.jpg

Sota Sota sota cihaz kurulumu yapıldı gelen lg servisindeki cocuk tam bi isinin ehliydi vallahi iscilik on numara musteri memnuniyeti on numara her istedigimi harfiyen yapti Allah razi olsun cihaza gelirsek cihazda cok guzel bence dedigin gibi sadece biraz ses var ama ilk calismada sonradan ses kesiliyor 25 dereye aliyorum 10 dk da odanin icini 24 e indirip termostata giriyor komprsor duruyor ic fan duruyor. Ayrica 6 metre boru kullandilar benim iyi yaklasimimdan dolayi 1 metre parasini almadılar. Anlık tuketim 0.1 kw ya kadar düşüyor bence cok cok guzel genel olarak cihazdan memnunum ama abartilcak bi seste soz konusu degil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sadece benim suanlik dikkatimi ceken en dusuk fanda icinden fis fis gaz sesi geliyor gazin dolaştığı belli oluyor ama oda bence normal yani o tikir tikir sesi forum kullanicıları bundan bahsesiyordu bence ama buda normal

Çok değişik bir montaj şekli olmuş sizra hiç yere takılan iç ünite ve tavana takılan dış ünite görmeiştim :kiskis

Şaka bir yana hayırlısı olsun :ok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt