Bir arkadaşımızın evine gittim ev resmen yanıyor 10dk zorla oturdum. Dedim klima çalışmıyor.? çalışıyor değince kalktım elimi uzattım ılık üflüyor.
Gazın kaçtığından şüphe ettim dış üniteye bakabilir miyim dedim usta birkaç gün oldu geldi baktı dedi.
Biraz daha oturdum olacak gibi değil, kapı pencere kapalı klima çalışıyor ama evde serinlik namına eser yok. Sonra mevzu faturaya geldi yüksek fatura ödediğini söyleyince dedim şu dış üniteye bakalım.
Balkon eni 1mt anca var. Dış ünitenin olduğu kösede derin dondurucu konulmuş. Dondurucuya güneş vurmasında diye balkonun yarısına pvc lambiri kapatmışlar.
Bu lambiri klima montajında var mıydı dedim vardı dediler.
Şimdi dış ünite fanın önüne elini koyarsan üfler değil mi.? Kağıt koyuyorum kendine çekiyor. dedim motorun yönü ters
Klimayı kapattım kontrol ettim yön doğru siğara yakıp dumanla havayı takip ettim. Karşı lambiriye vuran sıcak hava geri geldiği için klima sürekli sıcak hava emip şişmesine neden olduğunu anladım.
Hemen lambirinin vidalarını duvardan söktüm içeri 30dk sürmeden buz gibi oldu.
Bu montajı yapan da baymak yetkili servisi.! (Amacım firma karalamak değiş fakat böyle ustalıkta olmaz.)
Kısaca İç-Dış ünitenin konulacağı yer çok önemli.