Klima montajında yetkili servisi tavırları

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
19.08.2024 yetkili servisin müdürü sanırım aradı. Geleyim elektrik işini olması gerektiği gibi yapayım sigorta vs herşeyi takayım vakumlamayıda ben gelip yapayım dedi 1 saat dil döktü. Kabul etmedim sonra abi faturası bize kesilecek dedi sonradan vakum yapılabilir sana kim yapılamaz dediyse ver telefonunu onunla konuşayım ona daha yapılabildigini anlatayım dedi.
Bende Adem abiden bahsettim bak youtubeden dedim.
İkna edemeyince dış ünitenin değişimi için arayacam dedi sizi bakalım ne olacak.

Bu arada dış ünite değişirse vakumdan hariç dikkat etmem gereken bir şey var mı? İç ünitede vs.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
19.08.2024 yetkili servisin müdürü sanırım aradı. Geleyim elektrik işini olması gerektiği gibi yapayım sigorta vs herşeyi takayım vakumlamayıda ben gelip yapayım dedi 1 saat dil döktü. Kabul etmedim sonra abi faturası bize kesilecek dedi sonradan vakum yapılabilir sana kim yapılamaz dediyse ver telefonunu onunla konuşayım ona daha yapılabildigini anlatayım dedi.
Bende Adem abiden bahsettim bak youtubeden dedim.
İkna edemeyince dış ünitenin değişimi için arayacam dedi sizi bakalım ne olacak.

Bu arada dış ünite değişirse vakumdan hariç dikkat etmem gereken bir şey var mı? İç ünitede vs.
Hala sonradan vakum yapılabilir diyor yahu, madem sonradan vakum yapılabiliyor Arçelik merkez neden onlara dış üniteyi değiştirin demiş 🙂 öyle demişki faturası bize kesilecek diyor. Dış ünite takılırken ayak takozlarına dikkat edebilirsiniz.

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
Evet hatayı yapan elemanlar elektrik hattını yapmak için gelmediler. Sonra beni servis telefondan değil de şahsi telefonlar arayıp "Biz senin elektriğini yapmadık mı" dedi bende düzgün yapmadın gel düzelt dedim. Sonra iban at paranı iade edeceğim dedi. 26 ağustostan beri para ortada yok. Bende arçelik mh arayıp yine şikayet ettim ama bu kez sorun çözülmez ise fark şekilde çözeceğimi söyledim. Bu kez konuyu üst birime aktaracağını söyledi bakalım.
Yalnız şunu anladım Arçelik pişmanlıktır. Müşteri hizmetleri müşteriyi servisle muhattap ediyor çözüm sıfır.
Adem Helvacı beye ulaşabilirsem durumu sosyal medyaya taşıyabilirsek anca çözülür diye düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Nereden baksan elde kalıyor, Arçelik'in işleri daha sıkı tutmasını beklerim.
Böyle elemanlara ekmek yedirmemesi lazım.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Evet hatayı yapan elemanlar elektrik hattını yapmak için gelmediler. Sonra beni servis telefondan değil de şahsi telefonlar arayıp "Biz senin elektriğini yapmadık mı" dedi bende düzgün yapmadın gel düzelt dedim. Sonra iban at paranı iade edeceğim dedi. 26 ağustostan beri para ortada yok. Bende arçelik mh arayıp yine şikayet ettim ama bu kez sorun çözülmez ise fark şekilde çözeceğimi söyledim. Bu kez konuyu üst birime aktaracağını söyledi bakalım.
Yalnız şunu anladım Arçelik pişmanlıktır. Müşteri hizmetleri müşteriyi servisle muhattap ediyor çözüm sıfır.
Adem Helvacı beye ulaşabilirsem durumu sosyal medyaya taşıyabilirsek anca çözülür diye düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Bekleyin bakalım, sinir bozucu bir olay.
Arçelik çözemezse o zaman bakarsınız.
Müşteri hizmetlerini her gün arayın, başka bir servisin bakmasını talep edin.

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
Bekleyin bakalım, sinir bozucu bir olay.
Arçelik çözemezse o zaman bakarsınız.
Müşteri hizmetlerini her gün arayın, başka bir servisin bakmasını talep edin.
Adem Helvacı beye ilettim durumu kendisi bu konuda sosyal medyada bir video paylaşacağını söyledi. Bakalım süreç nasıl devam edecek.

Fair Play Çevrimdışı

Fair Play 

Süper Üye
4 Şub 2021
567
Benzer bir sebepten 3. yılında arçelik klimamız an itibari ile çalışmaz hale gelmek üzere. Montajının hatalı olduğunu bu forumla tanıştıktan sonra ancak anlayabilmiştim. Klima'da gaz kaçağı vardı yaz başında gaz basıldı(yaz ortası Adana'da klimacı bulamadık gelen de çok sağlam geçirip gitti) şimdi yeniden ch 38 arızası veriyor. Ve bütün bunlar vakuma gerek yok, alümünyüm boru en iyi boru, dış üniteyi duvara monte etmeye gerek yok diyen arçelik yetkili servis çalışanlarının iş güzarlığının sonucu malesef. Ne yapacağımı bilemiyorum. Sadece yazın kullanınca da klimayı bu güne kadar çıkmadı tabiki bir şey. Garanti yok bir şey yok.

Siz iyi ki başında farkedip müdahele etmişsiniz. Şimdi servis gelse diyecek ki e normal bu kadar zaman kullanmışsınız. Arka odada 25 yıllık airfel var. 8 yıl önce eski evden bu eve sökülüp getirildi. Ne bir gaz kaçağı ne bir başka sorunu var. Kime ne anlatacaksak artık

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,347
Adem Helvacı beye ilettim durumu kendisi bu konuda sosyal medyada bir video paylaşacağını söyledi. Bakalım süreç nasıl devam edecek.
Bu tarz durumlar dikkat edilmesi en önemli nokta üslüp. Haklıyım diye söylenilmeyecekleri söylerseniz bakın altını çiziyorum hangi firma olursa olsun değil sosyal medya o klimayı fabrikanın önünde yakın umurlarında olmaz. iade almamak için ellerinden gelen tüm imkanları denerler.

Kararlı, sakin olun.

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
Bu tarz durumlar dikkat edilmesi en önemli nokta üslüp. Haklıyım diye söylenilmeyecekleri söylerseniz bakın altını çiziyorum hangi firma olursa olsun değil sosyal medya o klimayı fabrikanın önünde yakın umurlarında olmaz. iade almamak için ellerinden gelen tüm imkanları denerler.

Kararlı, sakin olun.
Şuan tek istediğim elektrik parasının iadesi. Dış üniteyi değiştirdiler.
Ters bir üslup takınmıyorum sadece çözüm beklediğimi belirtiyorum. Müşteri hizmetleri çözüm bulacak gibi değil. En sonunda görüntüler ile birlikte emniyette tutanak tutup önlerine atıcam. İnsanların hayatını tehlikeye atmaktan..
Memurum zaten gerisini avukat halleder.

Geri
Üst Alt