Klima montajında yetkili servisi tavırları

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
Merhaba
Arçelik 18 btu klima aldık. Keşifte buraya klima takılabilir denilen yere montaja gelen farklı servis burası olmaz dedi. Yaklaşık 5 metre.

Sonra vakumlama istedim cevapları : Ya zaten bunlara vakum yapılıyor gerek yok denildi.
Abi elektrik işini de biz yaparız dediler ve 5 metrelik yere 2 tane kablo ek yaparak prize bağlamışlar sigortada takmadılar. üstelik prizde toprak ta yok.
Ve dış üniteden çektikleri kabloyu sanki paraylımış gibi lanse ettiler aslında iç ve dış ünite arasında 5 metre ve dış ünitenden de elektriğin bağlanacağı yere 5 metre toplamda 10 metre elektrik kablosu hakkım olduğunu öğrendim. Ama bunlar sanki o kısımda paralıymış gibi anlattılar ve 1500 tl aldılar.
Bende Arçelik müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım para aldıklarını da söyledim. Bu konuda yaptırım uygulayacaklarını belirttiler ve montajın düzgün bir şekilde yapılmadığını belirttiler. Bende ürünün iadesi yenisi ile düzgün bir şekilde montajını talep ettim. Yapmazlar ise komple cayma hakkımı kullanarak klimayı iade edeceğimi söyledim.
Sonraki süreçte dikkat etmem gereken unsurlar nelerdir.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Tam anlamıyla rezalet bir montaj süreci yaşamışsınız. Aslında vakuma gerek yok dedikleri yerde montajı durduracaktınız. Vakum yapılmaması zaten başlı başına dış ünitenin değişimini gerekli kılıyor. Hatta ben olsam bağlantı boruları ve iç üniteye kadar komple değiştirmelerini ve sıfır kutusunda yeni ürün isterdim. Birde pişkin pişkin zaten bunlara vakumala yapılıyor, gerek yok demişler.

Madem vakumlamaya gerek yok, Arçelik neden bu işlemin montaj sırasında yapılması gerektiğini söylüyor. Birde şunu not düşüyor

Klimada vakumlama özelliği

Sistemin verimli ve yüksek performanslı çalışması için; iç ve dış ünite arasında gaz akışını sağlayan ara bağlantı borularının ve iç ünite buharlaştırıcı grubunun içinde kalan hava, nem ve kalıntıların vakum pompası ile sistemden dışarıya atılmasını sağlayan işlemdir.

Zaten o montajda yapılması gereken işlemler arasında vakumlada var. Servisler montaj fişine vakumlama yapıldı ibaresi girerler, bu rezil servis büyük ihtimalle yapmamasına rağmen, vakumlama yapıldı diye yazmışlardır montaj fişine. Çünkü mecbur yapmaya serviste biliyor. Birde utanmadan üstüne 1500 TL paranızı alıp gitmişler.

Ürününüzün komple değişimini ve sizden alınan 1500 TL nin iadesini isteyin. Ve kesinlikle başka bir servis yönlendirmelerini isteyin, bu servisi asla istemediğinizi açıkca belirtin.

Rezalete bak yaa, millet kazancından arttıracak gidecek dünya para verip klima alacak, bir servis gelecek ve klimanın içine edecek afedersiniz. Şu gelen servisin bilgilerini, ismini, adresinide paylaşın ki kimseyi mağdur edemesinler.

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
Tam anlamıyla rezalet bir montaj süreci yaşamışsınız. Aslında vakuma gerek yok dedikleri yerde montajı durduracaktınız. Vakum yapılmaması zaten başlı başına dış ünitenin değişimini gerekli kılıyor. Hatta ben olsam bağlantı boruları ve iç üniteye kadar komple değiştirmelerini ve sıfır kutusunda yeni ürün isterdim. Birde pişkin pişkin zaten bunlara vakumala yapılıyor, gerek yok demişler.

Madem vakumlamaya gerek yok, Arçelik neden bu işlemin montaj sırasında yapılması gerektiğini söylüyor. Birde şunu not düşüyor

Klimada vakumlama özelliği

Sistemin verimli ve yüksek performanslı çalışması için; iç ve dış ünite arasında gaz akışını sağlayan ara bağlantı borularının ve iç ünite buharlaştırıcı grubunun içinde kalan hava, nem ve kalıntıların vakum pompası ile sistemden dışarıya atılmasını sağlayan işlemdir.

Zaten o montajda yapılması gereken işlemler arasında vakumlada var. Servisler montaj fişine vakumlama yapıldı ibaresi girerler, bu rezil servis büyük ihtimalle yapmamasına rağmen, vakumlama yapıldı diye yazmışlardır montaj fişine. Çünkü mecbur yapmaya serviste biliyor. Birde utanmadan üstüne 1500 TL paranızı alıp gitmişler.

Ürününüzün komple değişimini ve sizden alınan 1500 TL nin iadesini isteyin. Ve kesinlikle başka bir servis yönlendirmelerini isteyin, bu servisi asla istemediğinizi açıkca belirtin.

Rezalete bak yaa, millet kazancından arttıracak gidecek dünya para verip klima alacak, bir servis gelecek ve klimanın içine edecek afedersiniz. Şu gelen servisin bilgilerini, ismini, adresinide paylaşın ki kimseyi mağdur edemesinler.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Arçelik çağrı merkezine durumu anlattım. Onlarda da sizin gibi konuştular. Eğer servis kabul etmiyorsa bırakıp gidebilirdi ve biz size farklı servis gönderebilirdik dediler. Bu konuda servise bir yaptırım uygulanacağı ve bu konuda beni arayacaklarını söylediler. Cihazın komple değişimini sıfır bir cihazın farklı bir servis tarafından montajlanmasını ve benden alınan 1500 tl geri iade edilmesini talep ettim. Gelişmeleri buradan aktarırım.

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
Kuruluma gelen servis personelinin üzerinde Arçelik-Beko yazılı tişört ve personeli tanıtıcı yaka kartı var mıydı.?
Sadece elektrik kablolamasını yapanda tişört vardı. Diğer 2 tanesinde yoktu. Zaten her şeye hayır diyenin yetkili olduğunu dahi düşünmüyorum.

WhatsApp-Gorsel-2024-08-11-saat-15.11.23_ffed019f.jpg

Kabloda 2 yerde ek var bide iç ünitenin su akıtma borusu kısa dış ünitede direnaj borusu takılıyormu bilmiyorum ama onda hiç yok boru.
23b9a89af8cbf98f7.jpg
363162549431f8731.jpg
14454165fb3b8f451.jpg

Son düzenleme:
The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Sadece elektrik kablolamasını yapanda tişört vardı. Diğer 2 tanesinde yoktu. Zaten her şeye hayır diyenin yetkili olduğunu dahi düşünmüyorum.

WhatsApp-Gorsel-2024-08-11-saat-15.11.23_ffed019f.jpg

Kabloda 2 yerde ek var bide iç ünitenin su akıtma borusu kısa dış ünitede direnaj borusu takılıyormu bilmiyorum ama onda hiç yok boru.
23b9a89af8cbf98f7.jpg
363162549431f8731.jpg
14454165fb3b8f451.jpg
Bu nasıl kablo çekmek yahu, 2 yerden ek yapmışlar. Oda yetmemiş fişten çıkan kabloya bakın, kabloyu fiş içerisinde sabitlememişler, iki vida sıkmayı bile çok görmüşler, kablo fişin içerisinden sarkıyor.

1000027838.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,347
Bu nasıl kablo çekmek yahu, 2 yerden ek yapmışlar. Oda yetmemiş fişten çıkan kabloya bakın, kabloyu fiş içerisinde sabitlememişler, iki vida sıkmayı bile çok görmüşler, kablo fişin içerisinden sarkıyor.

1000027838.jpg
Yapılan işin kalitesine bakıldığında yetkili servis personeli olmadığına eminim ama ispat edemem.

Eğer ki yetkili personel bunu yaptıysa derhal işine son verilmeli.

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
Motajdan sonra Arçelik çağrı merkezini aradım.
Sonraki gün Montajı yapan yetkili servis aradı yapılan hatayı düzeltelim vakum yapalım felan dedi bende değişim talep ettiğimi belirttim.
Sonra aynı gün 17:00-19:00 saatlerin geleceklerini söylediler gelmediler.
Sonraki gün yine 17:00 - 19:00 saatlerinde randevu oluşturuldu yine gelmediler.
3 Gündür Arçelik Çağrı merkeziyle görüşüyorum. Servis gelmiyor. Gelmeme sebepleri de şikayet etmemden kaynaklı.
Az önce yine aradım servisi bu konuda arayacaklarını ve neden gelmediğini öğreneceklerini söylediler.
Artık yarın da süreç devam ederse genel müdürlüğü ziyaret edeceğim. Başka çare kalmadı.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
Motajdan sonra Arçelik çağrı merkezini aradım.
Sonraki gün Montajı yapan yetkili servis aradı yapılan hatayı düzeltelim vakum yapalım felan dedi bende değişim talep ettiğimi belirttim.
Sonra aynı gün 17:00-19:00 saatlerin geleceklerini söylediler gelmediler.
Sonraki gün yine 17:00 - 19:00 saatlerinde randevu oluşturuldu yine gelmediler.
3 Gündür Arçelik Çağrı merkeziyle görüşüyorum. Servis gelmiyor. Gelmeme sebepleri de şikayet etmemden kaynaklı.
Az önce yine aradım servisi bu konuda arayacaklarını ve neden gelmediğini öğreneceklerini söylediler.
Artık yarın da süreç devam ederse genel müdürlüğü ziyaret edeceğim. Başka çare kalmadı.
Rezalet devam ediyor desenize, gelelim vakum yapalım diyorlar birde utanmadan. Vakumun klima çalıştırılmadan montajda yapılacağını bilmiyorlarmıymış. Gayet iyi biliyorlarda işlerine gelmiyor, büyük ihtimalle Arçelik yanlış montajdan kaynaklanan klimayı onlara fatura edecek, gelmemelerinin nedeni bu. Bence vakit kaybetmeden tüketici hakem heyetine baş vurun, sonuç lehinize çıkana kadarda evdeki klimayı tepe tepe kullanın. Nasıl olsa hakem heyeti değiştirilmesi yönünde karar verecek.

Galatas4ray Çevrimdışı

Galatas4ray

Yeni Üye
9 Ara 2018
32
31
Rezalet devam ediyor desenize, gelelim vakum yapalım diyorlar birde utanmadan. Vakumun klima çalıştırılmadan montajda yapılacağını bilmiyorlarmıymış. Gayet iyi biliyorlarda işlerine gelmiyor, büyük ihtimalle Arçelik yanlış montajdan kaynaklanan klimayı onlara fatura edecek, gelmemelerinin nedeni bu. Bence vakit kaybetmeden tüketici hakem heyetine baş vurun, sonuç lehinize çıkana kadarda evdeki klimayı tepe tepe kullanın. Nasıl olsa hakem heyeti değiştirilmesi yönünde karar verecek.
Az önce farklı bir teknisyen aradı valum yapayım diye.Hayır dedim olmaz . Abi diyor montajdan sonra vakum yapılamaz diye kim dedi. Dedim merkezdekiler dedi. Dış ünitenin değişimi için işlem başlatayım dedi bekliyorum bakalım. Elektrik tesisatı parasını da iade ettirecem dedi görücez bakalım. Gelişmeleri tekrar aktarırım.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,797
Az önce farklı bir teknisyen aradı valum yapayım diye.Hayır dedim olmaz . Abi diyor montajdan sonra vakum yapılamaz diye kim dedi. Dedim merkezdekiler dedi. Dış ünitenin değişimi için işlem başlatayım dedi bekliyorum bakalım. Elektrik tesisatı parasını da iade ettirecem dedi görücez bakalım. Gelişmeleri tekrar aktarırım.
Gazı tamamen boşaltıp vakum yapması gerekir fakat doğaya salması da uygun değil gaz toplama cihazı getirmesi gerekir. Değişim en uygun seçenek oluyor.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,291
El mahkum değiştirecekler o dış üniteyi, ondan kaçışları yok. Bundan sonra doğru, düzgün montaj yaparlar gittikleri yerlerde artık. Sota Sota nın dediği gibi kesin size bilgisiz, taşeron eleman gönderdiler, şimdi ceremesini çekiyorlar.

Geri
Üst Alt