Konuya dönersek, pimaş boru bana göre her şekilde gereklidir. Dış mevsim koşulları için evet, Sıcak için evet, Soğuk için evet, olası darbeye karşı evet vs. Yalnız maliyeti ve işçilik süresini arttırır mı? Evet. Bu bizim işimize gelmez mi? Evet.
Alman bunu dert eder mi? Hayır. Çünkü bir prensibi var adamların.
Bende farklı bir yerden gireyim mevzuya o vakit Adem abi
Yukarılarda pimaş boru bu klimaya gereksiz diye yazmıştım ve itiraz eden arkadaşlar olmuş, hayır pimaş boru olmalı denmiş.
Peki bu videodaki klimaya pimaş boruyu uyguladığımız da acaba ''attığımız taş ürküttüğümüz kuşa değecekmi" işçilik ve malzeme maliyetine değermi ...
Zaten adam kat kat sardı boruları ve o videodaki klimaya ömür boyu gider o yalıtım, tabi dışına düzgün bir dekoratif bant satılırsa.
Bu pimaş boruların bu klimaya ne gibi bir artısı olacak?
Isı kaybını mı engeller, hayır yalıtım anlamında hiçbir katkısı olmayacak o pimaş boruların.
zaten adam olması gereken en güzel şekilde yalıtımını yaptı.
Pimaş borular tamamen görsel amaçlı yapılmış bu klimaya. Ustamız şovv yapmış yani.
Yoookk hayır pimaş borular yalıtım sağlıyor, ısı kaybını engelliyor diyen arkadaşlarıma şu soruyu soruyorum;
videodaki klimanın eti ne butu ne
Sanki -20 derecede çalışacak klima...
Videodaki klima zaten sıfır derecenin altına düştüğünde ecel terleri dökmeye başlayacak, -5 dereceden sonra abi benden bu kadar deyip defroost ritüeline girecek.
Yani o pimaş borunun, çok soğuk havalarda klimanın ısıtma performansına etki etmesini beklemek mantıksızlıktır, zira adam zaten kat kat yalıtımını yapmış, pimaş borunun bir katkısı olmayacaktır artık ısı yalıtımı anlamında, katkısı olsa bile videodaki klima zaten çok soğuk havada çalışacak klima değil...
Ben bu klimayı 20 yıl kullanacağım kardeşim bu pimaş boru şart dersen gene mantıksız, zaten en fazla 8-10 yıl sonra o klima çöp.
Çöp olmasa bile çok çok verimsiz ve yüksek tüketime sahip, zırıltılı çalışan bir klima olacak.
Durum şöyle olsa anlarım;
Adamın yaşadığı yer afyon gibi Ankara gibi soğuk.
Hatta -10 -20 dereceleri sık sık görüyordur ve adam klimayla ısınıyor dur. O yüzden bir gram bile ısı kaybı çok önemlidir.
dış üniteye giden boruların üzerinde kış boyunca kar-buz hiç eksik olmuyordur.
Bu zorlu kış şartlarına uygun üretilmiş, ısıtma performansını yüksek panasonic heatcharge gibi yada başka marka bir klima alınmış ve bu klima rahat rahat 10 yıl kullanılır o zaman tamam yaa bu pimaş boru gerekli okeyy derim.
Bu yazdıklarım benim görüşüm dür, bence'dir yani.