Bizim klimalar aynen böyle montaj yapıldı,halen üzerindekiler ilk gün gibi duruyor ,ta ki iki ay önce mantolama yapılana kadar.Salondaki sharp dış üniteyi sökmüşler(köyde idim), eve döndüğümde kablolar salkım saçak,boruların bağlantı yerlerindeki tüm korumalar sökülmüş,halbuki rekorları ve kablo klamenslerini boşaltsaymış olurmuş, hanıma "keşke beni arasaydın" dedim.
Neyse,bizim dış duvar bitince,elemanlar geldiler, ve ...
Ben(B) - Siz mi söktünüz yoksa başka firma mı?
Usta (U)- Biz
B- ustalık belgeni görebilirmiyim
U- neden
B- Böyle sökmek için amatör olmak lazım ki amatör bile sökmez
U- Beğenemedin mi?
B- Bekle abim
Apartman yöneticisini çağırdım...
B- Aga ,al bu ustayı evimden,yarın bir usta getireceğim faturayı firmaya yolluyacağım
Y(önetici)- Problem ne alattin bey
Anlattım uzun uzun, ustaya "beyfendi nasıl istiyorsa öyle yapacaksın" dedi,ben de "önce korumalar tekrar takılacak(sarılacak),kopardığı takozlar yenilenecek,kerpetenle söktüğü askılık civatalar, duvar yeniden delinip çelik dübel takılacak dedim.
İnanın "takamam-yapamam" dedi ki dış duvar için kurulan iskeleler daha duruyordu,yani pencereden abanıp yapmayacaktı,iskeleden yapacaktı.Derhal evimi terk etmesini söyledim,iş daha da büyüdü ,mantolama için anlaşmalı firma müdürü ile tel üstüne tel etti bizim yönetici,belki 2 saat konuştular...
Ertesi gün usta yine geldi,önce özür diledi bizden(ailecek),sonra "istediğim gibi" tekrar yapıldı işlem,aslında istediğim gibi demek yanlış olur ,kişinin sökmeden önceki haline yeniden getirildi .Bilinçsiz biri olsam ,paldır-küldür takıp gidecekti,sonra elaman ara dur.
Hani çöp de yok ki,söküp çöpe atayım