Klima İç Ünite Fanındaki Kırık Kanatların Yapıştırılması

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
34
IMG_20210803_125350.jpg

IMG_20210803_125417.jpg

Merhaba görselde görüldüğü üzere fanda 4 tane kırık kanatçık var, ben bu kırık parçaları japon yapıştırıcısı ile yapıştırmayı planlıyorum.

Aslında benim için hiçbir önemi yok oradaki 4 parça kırığın ancak balans yaptığını fark ettim fanın.
Dolayısıyla tamir edip balans işini çözmem gerek yoksa ileride daha büyük sorun açacağını düşünüyorum.

Tecrübeli arkadaşlarımızın ve ustalarımızın tavsiye ve önerilerine açığım. Şimdiden teşekkürler.

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
34
Tangit olabilir ,plastik yapıştırıcısıdır tangit ,japon tutmayabilir (mi acaba) .

IMG_20210804_015834.jpg

IMG_20210804_015823.jpg

Bugün iyi bir japon yapıştırıcı aldım, fanı yerinden söküp hassas ve hatasız şekilde kırık parçaları yapıştıracaktım ama olmadı.

İç ünite kasasını söküp, ardından tavayı söküp rahatça fanı bir yıldız tornavida yada alyan ile sökebilirim diye planladım, ama malesef iç üniteyi parçaladığımda gördüm ki, tava ve kasa bir bütün olarak tasarlanmış bu klimada, ayrıca fanı yerinden ayırmak çok ama çok zor, fanı sökmek için ulaşmam gereken civata var ve bu civataya ulaşmam içinde iç üniteyi komple parçalamam gerektiğini fark ettim.

Yani amatör eli tornavida tutan bir adamın boyunu aşan bir iş olduğunu gördüm, profesyonel alet edevat gerek, evaporatör de söküleceğinden vakum cihazı da şart deyip bu iş beni aşar dedim o yüzden cihazı geri topladım.

Geçici olarak görselde ki gibi bir çözüm buldum ama 5-6 kere o tellere bağlayıp bağlayıp söktüm tam dengeyi tutturabilmek için.

Titreşim yüzde 75 kayboldu.

Bu aralar klimacıların yemek yemeye vakti yok, bahar aylarında bir klimacı çağırıp, klimayı parçalattıracağım hem ben kırık parçaları yapıştırırım hemde leş gibi olan iç üniteyi yıkattırırım diye düşündüm.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
IMG_20210804_015834.jpg

IMG_20210804_015823.jpg

Bugün iyi bir japon yapıştırıcı aldım, fanı yerinden söküp hassas ve hatasız şekilde kırık parçaları yapıştıracaktım ama olmadı.

İç ünite kasasını söküp, ardından tavayı söküp rahatça fanı bir yıldız tornavida yada alyan ile sökebilirim diye planladım, ama malesef iç üniteyi parçaladığımda gördüm ki, tava ve kasa bir bütün olarak tasarlanmış bu klimada, ayrıca fanı yerinden ayırmak çok ama çok zor, fanı sökmek için ulaşmam gereken civata var ve bu civataya ulaşmam içinde iç üniteyi komple parçalamam gerektiğini fark ettim.

Yani amatör eli tornavida tutan bir adamın boyunu aşan bir iş olduğunu gördüm, profesyonel alet edevat gerek, evaporatör de söküleceğinden vakum cihazı da şart deyip bu iş beni aşar dedim o yüzden cihazı geri topladım.

Geçici olarak görselde ki gibi bir çözüm buldum ama 5-6 kere o tellere bağlayıp bağlayıp söktüm tam dengeyi tutturabilmek için.

Titreşim yüzde 75 kayboldu.

Bu aralar klimacıların yemek yemeye vakti yok, bahar aylarında bir klimacı çağırıp, klimayı parçalattıracağım hem ben kırık parçaları yapıştırırım hemde leş gibi olan iç üniteyi yıkattırırım diye düşündüm.
Evet ,klimacılar maşallah vızır vızır çalışıyorlar.
Dışarıdan uzun bir cımbız ile de olmaz mı acaba,şimdi aklıma geldi ,nasılsa hemen donmuyor japon yapıştırıcı , bu arada bir tiyo vereyim ,belki biliyorsundur,japon yapıştırıcıyı işi bitince ve kullanmazsan mutlaka buzdolabına koy ,yoksa dışarıda donuyor içi ve atıl oluyor :ok

Rak_Benadam Çevrimdışı

Rak_Benadam 

Aktif Üye
2 Ağu 2021
223
34
Evet ,klimacılar maşallah vızır vızır çalışıyorlar.
Dışarıdan uzun bir cımbız ile de olmaz mı acaba,şimdi aklıma geldi ,nasılsa hemen donmuyor japon yapıştırıcı , bu arada bir tiyo vereyim ,belki biliyorsundur,japon yapıştırıcıyı işi bitince ve kullanmazsan mutlaka buzdolabına koy ,yoksa dışarıda donuyor içi ve atıl oluyor :ok
Sevgili teraspy yıllardır büyük japon alırım sonrada lazım olur kullanırım diye ama 2 damla kullanır ağzını elektrik bandı ile bantlar koyarım kenara, tekrar işim düştüğünde taş gibi kesilmiş olur o japon yapıştırıcısı, o yüzden buğün mini boy japon aldım.

Ama verdiğiniz taktiği deneyeceğim, bundan sonra buzdolabına koyacağım japon yapıştırıcısını.

Cımbızla hatta 2 çeşit cımbızla her türlü denedim tam istediğim gibi hatasız yapışmayacak, illaki fanı elime almam lazım ki hatasız olsun iş.

Fotoda görüldüğü gibi kolay ve benim çocuk oyuncağı kadar basit bir iş olmadı.

Şimdilik böyle idare edecek.

Birde hep söylemişimdir yazın cav cav sıcağında klima alınmaz, hem pahalı hemde bir arkadaşıma klima aldık 10 gün önce, servis yarın gelip kuracak klimayı. O derece yoğunlar yani.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sevgili teraspy yıllardır büyük japon alırım sonrada lazım olur kullanırım diye ama 2 damla kullanır ağzını elektrik bandı ile bantlar koyarım kenara, tekrar işim düştüğünde taş gibi kesilmiş olur o japon yapıştırıcısı, o yüzden buğün mini boy japon aldım.

Ama verdiğiniz taktiği deneyeceğim, bundan sonra buzdolabına koyacağım japon yapıştırıcısını.

Cımbızla hatta 2 çeşit cımbızla her türlü denedim tam istediğim gibi hatasız yapışmayacak, illaki fanı elime almam lazım ki hatasız olsun iş.

Fotoda görüldüğü gibi kolay ve benim çocuk oyuncağı kadar basit bir iş olmadı.

Şimdilik böyle idare edecek.

Birde hep söylemişimdir yazın cav cav sıcağında klima alınmaz, hem pahalı hemde bir arkadaşıma klima aldık 10 gün önce, servis yarın gelip kuracak klimayı. O derece yoğunlar yani.
Bende hep atardım kullanamazdım fazla ,yıllar önce hanım ona aldığımı dolaba koymuştu bende "oraya konurmu donar orada,atılacak zaten çünkü donuyor ama dolapta daha çabuk donup atılacak" demiştim,geçen sene bana lazım oldu "gidip alayım bir tane" dedim,bana "dur getireyim kullan" dedi,görünce şaşırdım inan :) ,hatta ademe ( Adem Helvacı Adem Helvacı ) sormuştum telefonda "alo abi dolapta saklanır "demişti de amma şaşırmıştım,sonra bende aldım tekrar kendime ,CA100 mitra apel olanı ,halen kullanıyorum ,bir tiyo daha vereyim ,bir kutu da tahta kürdan aldım,işim olunca kürdan ile sürüyorum japonu,böylece ha bire iğne ile açmıyorum tıkanan deliği :hihi

Geri
Üst Alt