Bugün iyi bir japon yapıştırıcı aldım, fanı yerinden söküp hassas ve hatasız şekilde kırık parçaları yapıştıracaktım ama olmadı.
İç ünite kasasını söküp, ardından tavayı söküp rahatça fanı bir yıldız tornavida yada alyan ile sökebilirim diye planladım, ama malesef iç üniteyi parçaladığımda gördüm ki, tava ve kasa bir bütün olarak tasarlanmış bu klimada, ayrıca fanı yerinden ayırmak çok ama çok zor, fanı sökmek için ulaşmam gereken civata var ve bu civataya ulaşmam içinde iç üniteyi komple parçalamam gerektiğini fark ettim.
Yani amatör eli tornavida tutan bir adamın boyunu aşan bir iş olduğunu gördüm, profesyonel alet edevat gerek, evaporatör de söküleceğinden vakum cihazı da şart deyip bu iş beni aşar dedim o yüzden cihazı geri topladım.
Geçici olarak görselde ki gibi bir çözüm buldum ama 5-6 kere o tellere bağlayıp bağlayıp söktüm tam dengeyi tutturabilmek için.
Titreşim yüzde 75 kayboldu.
Bu aralar klimacıların yemek yemeye vakti yok, bahar aylarında bir klimacı çağırıp, klimayı parçalattıracağım hem ben kırık parçaları yapıştırırım hemde leş gibi olan iç üniteyi yıkattırırım diye düşündüm.