Kingston SSD - SATAFIRM s11

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Sinyali bırak anlık elektrik gidip gelmesi de yongayı uçurur. Böyle uçan uydu alıcımız olmuştu. :kiskis
HDD'de de bir düşmeye veya elektrik kesintisine yine gidebilir.

Kısacası önemli veriler birden fazla yerde saklanmalı.
Bu işin HDD'si SSD'si yok.
Bana göre ssd daha nazik,hdd düşerse zaten benim ekran kırılır mesela,amman kırılmasın ,zor buldum 50-70i ,yani beraber düşer demek istedim :haha

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bana göre ssd daha nazik,hdd düşerse zaten benim ekran kırılır mesela,amman kırılmasın ,zor buldum 50-70i ,yani beraber düşer demek istedim :haha
SSD var SSD var işte.
HDD gayet karmaşık üretim sürecine sahipken SSD öyle değil maalesef.
Ahmet'ten NAND'al, Mehmet'ten denetleyici al, Alaattin de Firmware yazsın, oldu mu sana SSD. :kiskis
250 liraya da 250 GB SSD var, 400-500'e de var.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Yok yaa hiç bir şekilde olmuyo müdahele edemiyom ssd ye, ne siliniyo, ne biçimlendiriliyo ? zaten bu laptop u sadece öyle youtube felan internette gezinmek için kullanıyodum, önemli dosya mosyada yok, alırım bi 120 ssd artık ne yapalım, en ucuzu 170 den başlıyo onlarda nasılsa artık ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
SSD var SSD var işte.
HDD gayet karmaşık üretim sürecine sahipken SSD öyle değil maalesef.
Ahmet'ten NAND'al, Mehmet'ten denetleyici al, Alaattin de Firmware yazsın, oldu mu sana SSD. :kiskis
250 liraya da 250 GB SSD var, 400-500'e de var.
Sonuçta ,hem hızlı hem de güvenilir diye alınıyor,bir nevi usb belleğin daha geniş içeriklisi,ben dünya kadar bellek atttım çöpe,benim güvenmeme sebebim attığım bellekler,çünkü bana göre çalışma mantığı aynı bunların.Hepsi çin üretimi,hemen hemen hepsi de aynı bileşeni kullanıyor,biri x marka,diğeri y marka,içi aynı.Tek "oh be" dedirten şeyi "garanti"li olması,ki verilerim gittikten sonra ne yapayım garantiyi mübarek :)
Neyse sevgili The_SreT gelecek şimdi yanımıza,dağıttım yine konuyu :)

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Sonuçta ,hem hızlı hem de güvenilir diye alınıyor,bir nevi usb belleğin daha geniş içeriklisi,ben dünya kadar bellek atttım çöpe,benim güvenmeme sebebim attığım bellekler,çünkü bana göre çalışma mantığı aynı bunların.Hepsi çin üretimi,hemen hemen hepsi de aynı bileşeni kullanıyor,biri x marka,diğeri y marka,içi aynı.Tek "oh be" dedirten şeyi "garanti"li olması,ki verilerim gittikten sonra ne yapayım garantiyi mübarek :)
Neyse sevgili The_SreT gelecek şimdi yanımıza,dağıttım yine konuyu :)
İşte mevzu SSD olunca para/çokomel ilişkisi mevzunun içine giriyor.
Flash belleklerde de çeşit çok ama sonuçta bir SSD değil.
Üstüne linux kurup çalıştırdıysan pert olması doğal biraz. :kiskis

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Yok yaa hiç bir şekilde olmuyo müdahele edemiyom ssd ye, ne siliniyo, ne biçimlendiriliyo ? zaten bu laptop u sadece öyle youtube felan internette gezinmek için kullanıyodum, önemli dosya mosyada yok, alırım bi 120 ssd artık ne yapalım, en ucuzu 170 den başlıyo onlarda nasılsa artık ?
Garanti bitmediyse yolla servise hocam.
A400 için şunu yapan var, dene istersen;

Elinizdeki SSD neydi sizin?

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
Masaüstüne bağladım ikinci ssd olarak, hiç bir şekilde görünmüyor. Bilgisayar yönetiminden baktım disk 1 olarak gözüküyo ama ne kapasite var ne bölüm var ? diski başlat diyorum başlamıyor, komut olarak silmeyi formatlamayı denedim yemedi ?

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Masaüstüne bağladım ikinci ssd olarak, hiç bir şekilde görünmüyor. Bilgisayar yönetiminden baktım disk 1 olarak gözüküyo ama ne kapasite var ne bölüm var ? diski başlat diyorum başlamıyor, komut olarak silmeyi formatlamayı denedim yemedi ?
240'lık Kingston ama hangisi? Etiketine bakın altta.
Ona göre firmware bulup flashlamayı deneyelim.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,324
240'lık Kingston ama hangisi? Etiketine bakın altta.
Ona göre firmware bulup flashlamayı deneyelim.

P10727-161931.jpg

Geri
Üst Alt