burnumun direği sızladı. eski bir Rottweiler sahibi olarak diyebileceğim tek şey muazzam bir hayvan en sevdiğim köpek ırkıdır . görüntülerinin aksine çocuksu ve oyun delisi fakat iş sahibini koruma iç güdüsü olduğunda dünyada gücü yetebilecek bir insan yoktur sanırım. deli kuvveti dedikleri şey bu hayvanlarda var ama ömürlerinin yüzde birinde bile sinirli gergin olmazlar. diğer köpeklerle kavga bile etmezler ama iş savunmaya geldiğinde koyar patisini balyoz gibi kafasını kaldırtmaz karşısındaki köpeğin.
birde en sevdiğim yönleri bizim oğlanlaoyun oynarken sinirlendirdiğimde bileklerimi hafifçe ısırıp uyuştururdu hani akıllı ol canımı sıkma der gibi
hiç profesyonel eğitim vermedik, hiç dayak atılmadı, sadece yolda yürüme konusunda biraz g.. başı ayrı gidiyordu onuda 1 aylık bir periyotta tasma ile çözdük. bu hayvanlarda Allah vergisi bir kulak var, abartısız söylüyorum belki 200 metre öteden sizin ayak sesinizi yürümenizi tanıyorlar. hele birde motorum vardı o dönem 500 metre öteden tanıyıp çıldırıyor diyordu evdekiler.
evim yerim müsait olduğunda yeniden bir tane almak büyütmek yoldaş yapmak niyetim var. şu hayvanlardaki karşılıksız sevgiyi gören bir insan bir daha mümkün değil bir canlıya kolay kolay zarar veremez.