Karasal Yayın Hariç 60hz Yeterli Mi?

G Çevrimdışı

Gencoman

Yeni Üye
14 Mar 2025
2
29
Merhaba,

Önceki kullandığım televizyon Philips 50PUS8807 (120 Hz). 2 ay kadar önce ekranın ortasında yatay çizgi çıkması sonucu yeni televizyon arayışına girdim. Bütçem ve istediklerim doğrultusunda Philips 50PUS8548 (60 Hz) almaya karar verdim ancak aradaki hz farkı kafamı karıştırıyor. Televizyonda sadece You Tube, Disney+, Netflix, Twitch ve Kick'den video ve canlı yayınlar izliyorum. Televizyonlar arası geçişte gözle görülür bir fark olur mu? Oyun oynamadığım için fark olmayacağını söylüyorlar ancak görüntü teknolojileri sayesinde yayın 50-60 Hz olsa bile televizyonda ne kadar çok hz varsa o kadar akıcı hale gelebiliyormuş.

Neden Philips diye sorup farklı konulara geçmeyin lütfen.

Teşekkürler.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
599
41
Philips televizyonlardan bence ne kadar uzak durursanız o kadar iyi olur . Philips televizyon alacağınıza vestel filan alın daha uzun süre kullanırsınız. Paranız da cebinizde kalmış olur. Hz olayı daha çok hareketli sahnelerde belli olur.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,208
Panel ve görüntü işleme farkı nedeniyle fark hissedilebilir.
Görüntülerdeki hatalara gözü takılan biriyseniz, farkı hissedersiniz.

İçerik izlediğiniz yerler için aslında 60 veya 120 Hz çok da önemli değil.
60 Hz de yeter ama bunun cevabı kişiden kişiye değişir.
Çünkü gözle görülen bir olay, göreceli bir konu.

Şöyle düşünün 50.000 liralık bir televizyondaki görüntü işleme ile 25.000 liralık televizyondaki işleme farkı nasıl olur.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
921
Philips televizyonlardan bence ne kadar uzak durursanız o kadar iyi olur . Philips televizyon alacağınıza vestel filan alın daha uzun süre kullanırsınız. Paranız da cebinizde kalmış olur. Hz olayı daha çok hareketli sahnelerde belli olur.
"Neden Philips diye sorup farklı konulara geçmeyin lütfen." Arkadaş mesajın altına bu notu düşmüş .

G Gencoman Benim bildiğim Örneğin; 50PUS8807 ve buna benzer Philips modellerde 120 HZ Sadece HDMI girişinden alabiliyorsun. HDMI girişinden Pc, Oyun konsolu kullanmıyorsan TV de 60 HZ farkedemezsin.
Samurai Samurai W Winston

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,905
40
Bu Hz meselesi hem kafa karıştırıcı hem de kişisel bir şey. Kimileri var ki 120 hz ekranlı telefon veya monitöre alışmış ve 60 hz'ye geçince direkt bunu hissediyor, kimileri için ise aradaki fark zerre umurunda değil.

Çok detaya inersek buralar karışır 😀 120 hz'nin farkı var mı var, hızlı panellerin tepkime süresi de genelde daha düşük oluyor. Fakat oyun oynamayacaksanız 60 hz yeterli bence.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,208
Bu Hz meselesi hem kafa karıştırıcı hem de kişisel bir şey. Kimileri var ki 120 hz ekranlı telefon veya monitöre alışmış ve 60 hz'ye geçince direkt bunu hissediyor, kimileri için ise aradaki fark zerre umurunda değil.

Çok detaya inersek buralar karışır 😀 120 hz'nin farkı var mı var, hızlı panellerin tepkime süresi de genelde daha düşük oluyor. Fakat oyun oynamayacaksanız 60 hz yeterli bence.
Olay tamamen resim işlemede.
Donanım ve yazılım altyapısında.
Philips'in meşhur P5 görüntü işlemcisi var mesela, iki modelde de var mı bilmiyorum.
Varsa, gerisi iyidir diye düşünüyorum.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
599
41
120hz bir ekranda 60 hz destekli bir android box kullandığımızda çok da bir anlamı kalmıyor o zaman yüksek hz olayının

G Çevrimdışı

Gencoman

Yeni Üye
14 Mar 2025
2
29
Panel ve görüntü işleme farkı nedeniyle fark hissedilebilir.
Görüntülerdeki hatalara gözü takılan biriyseniz, farkı hissedersiniz.

İçerik izlediğiniz yerler için aslında 60 veya 120 Hz çok da önemli değil.
60 Hz de yeter ama bunun cevabı kişiden kişiye değişir.
Çünkü gözle görülen bir olay, göreceli bir konu.

Şöyle düşünün 50.000 liralık bir televizyondaki görüntü işleme ile 25.000 liralık televizyondaki işleme farkı nasıl olur.
Bir mağazaya gidip farkı gözlerimle görmek isterdim ama hem oturduğum yer uzak hem de ramazanda aç karnına gezmek istemiyorum 😁

S Çevrimiçi

Swift 

Aktif Üye
26 Eyl 2018
442
Diğer özellikler aynı veya yakın olmak kaydıyla, yeni 60 Hz tvde “memc” varsa pek bir fark hissetmeyebilirsiniz. Zira 120 Hz tvlerde streaming izlerken 120Hz farkı esasen memc’den geliyor.

Memc yok ise çok fark eder.

L Çevrimdışı

lolman

Aktif Üye
26 May 2018
599
41
Ben tv 'imde 10 senedir motion off olarak kullanıyorum. Herhangi bir teknik bilgi bildiğimden değil. Baktım off yapınca daha iyi gözüküyor gibi sanki. Motion açık olunca ekran sanki böyle puslu gibi geliyor bana

Geri
Üst Alt