JVC 4K ve TOSHİBA FHD Televizyonlarında yazılım güncelleyen arkadaşlar.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Cvp: JVC 4K ve TOSHİBA FHD Televizyonlarında yazılım güncelleyen arkadaşlar.

kzyege' Alıntı:
@ado hocam Merhaba!  JVC yi BİM’e iade ettim 2600 tl ye  phılıps 50pus6262 modelini aldım. Sizce nasıl? Görüntü kalitesi bariz daha iyi geldi bana. Paneli felan ben markadır phılıpsın. 

Güzeldir de LG ve PHILIPS arayüzlerine ben alışamadım bir türlü.
Genelgeçer bilgi SAMSUNG panel kullanır PHILIPS, lakin aslında LG ile ortak üretim bir panelleri de var LGP olarak. Enteresandır ki ben bir çok PHILIPS tv de bupaneli görmedim. 

Güle güle kullanınız.

Detaylı bir ürün inceleme konusu açarsanız çok mutlu olurum. :ok:

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

rotasmmm' Alıntı:
Adem bey full yazılımı yüklemek için buğünde baya uğraştım ama ama nafile olmuyor acaba vestel başka bir tuş kombinasyonu yaptı jvc ye özel ok tuşu yerine başka bir tuşamı basmak gerekiyor.
ve ya farklı bir yöntem lemi yüklenecek acaba. Siz deneme yapacaktınız fırsatınız oldumu?
Ayrıca servis menüsünde gezerken factory reset kısmını gördüm 3.47.1.1. yazılım dayken factory reset yaptım tv yi baştan kurdum.
4k yayınlardaki kırılmalar kayboldu sorunum çözüldü ilginiz için teşekkür ederim.

Evet bu fabrika ayarı sonrası sorun düzeldi bilgisini daha önce de bir arkadaşımız yazmıştı.

yefe78 Çevrimdışı

yefe78 

Aktif Üye
20 Ocak 2018
354

Ado' Alıntı:
rotasmmm' Alıntı:
Adem bey full yazılımı yüklemek için buğünde baya uğraştım ama ama nafile olmuyor acaba vestel başka bir tuş kombinasyonu yaptı jvc ye özel ok tuşu yerine başka bir tuşamı basmak gerekiyor.
ve ya farklı bir yöntem lemi yüklenecek acaba. Siz deneme yapacaktınız fırsatınız oldumu?
Ayrıca servis menüsünde gezerken factory reset kısmını gördüm 3.47.1.1. yazılım dayken factory reset yaptım tv yi baştan kurdum.
4k yayınlardaki kırılmalar kayboldu sorunum çözüldü ilginiz için teşekkür ederim.

Evet bu fabrika ayarı sonrası sorun düzeldi bilgisini daha önce de bir arkadaşımız yazmıştı.

Adem hocam arkadasta full yazilim yukleyememis bendede ayni sorun olmustu hatirlarsaniz acaba mb130 larda vestel swprifil dosyasindan usb den full yazilim yuklemeyi falan kapatmis olabilirmi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

yefe78' Alıntı:
Ado' Alıntı:

Adem hocam arkadasta full yazilim yukleyememis bendede ayni sorun olmustu hatirlarsaniz acaba mb130 larda vestel swprifil dosyasindan usb den full yazilim yuklemeyi falan kapatmis olabilirmi

Aslında yükleyememeniz için bir neden yok ancak uygulamayı siz yaptığınız için nerede nasıl bir hata yaptığınızı tespit etmek de pek mümkün olmayabiliyor.

Full yazılım için gerekli olan dosyaları RARSIZ KLASÖRSÜZ SADECE YAZILIM UZANTISI OLARAK belleğe yerleştirip tv nize taktıktan sonra bir sorun yaşamamanız gerekiyor ki yıllardır aynı şekilde yüklenir bu yazılımlar. yolladığım yazılımlarda bazen 2 unsur olur, bazen3, bazen4 her ne kadar yazılım var ise bu unsurlar flash belleğe klasörsüz dosyasız o suz bu suz yüklenecek, sistem bu derece basit. 

Bu sorunları yaşayan üyelere ''Adım adım yazarmısınız?'' dediğimde genelde gelen cevap 
'' Sizin yazdığınız gibi'' şeklinde olunca ben de açıkçası uğraşmayı bıraktım artık.

Yazılımı veriyorum size, yükleniyorsa yükleniyor, yüklenmiyorsa o aşamadan sonra elimden bir şey gelmiyor.

Mutalaka atladığınız veya gözden kaçan bir yer vardır.

R Çevrimdışı

rotasmmm

Yeni Üye
3 Şub 2018
46

Ado' Alıntı:
yefe78' Alıntı:
Adem hocam arkadasta full yazilim yukleyememis bendede ayni sorun olmustu hatirlarsaniz acaba mb130 larda vestel swprifil dosyasindan usb den full yazilim yuklemeyi falan kapatmis olabilirmi

Aslında yükleyememeniz için bir neden yok ancak uygulamayı siz yaptığınız için nerede nasıl bir hata yaptığınızı tespit etmek de pek mümkün olmayabiliyor.

Full yazılım için gerekli olan dosyaları RARSIZ KLASÖRSÜZ SADECE YAZILIM UZANTISI OLARAK belleğe yerleştirip tv nize taktıktan sonra bir sorun yaşamamanız gerekiyor ki yıllardır aynı şekilde yüklenir bu yazılımlar. yolladığım yazılımlarda bazen 2 unsur olur, bazen3, bazen4 her ne kadar yazılım var ise bu unsurlar flash belleğe klasörsüz dosyasız o suz bu suz yüklenecek, sistem bu derece basit.

Bu sorunları yaşayan üyelere ''Adım adım yazarmısınız?'' dediğimde genelde gelen cevap
'' Sizin yazdığınız gibi'' şeklinde olunca ben de açıkçası uğraşmayı bıraktım artık.

Yazılımı veriyorum size, yükleniyorsa yükleniyor, yüklenmiyorsa o aşamadan sonra elimden bir şey gelmiyor.

Ads_z.jpg

flash a sizin verdiğiniz dosyaları yukarıdaki şekilde rar sız olarak attım.
full yazılım yükleme yöntemiyle yüklemeye çalışıyorum.
ok tuşuna basılıyken tv nin fişini takıyorum.
kırmızı ışık hızlı hızlı yanmaya başlıyor zaten ilk açılırken.
elimi ok tuşundan çekiyorum tv normal açılıyor.
ben bir türlü yükle yemedim.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
rotasmmm' Alıntı:
Ado' Alıntı:

'' Sizin yazdığınız gibi'' şeklinde olunca ben de açıkçası uğraşmayı bıraktım artık.

Ads_z.jpg

flash a sizin verdiğiniz dosyaları yukarıdaki şekilde rar sız olarak attım.
full yazılım yükleme yöntemiyle yüklemeye çalışıyorum.
ok tuşuna basılıyken tv nin fişini takıyorum.
kırmızı ışık hızlı hızlı yanmaya başlıyor zaten ilk açılırken.
elimi ok tuşundan çekiyorum tv normal açılıyor.
ben bir türlü yükle yemedim.

Sürüm numarasına baktınız mı? :alala:

R Çevrimdışı

rotasmmm

Yeni Üye
3 Şub 2018
46

Umut Barış' Alıntı:

Adem beyin bana verdiği dosya

27938753_MB130_JVC_TURKIYE_YODA_V34762_SVN_251722.xls

Benim tv nin seri nosu

IMG_1819.jpg

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
rotasmmm' Alıntı:
Umut Barış' Alıntı:

Adem beyin bana verdiği dosya

27938753_MB130_JVC_TURKIYE_YODA_V34762_SVN_251722.xls

Benim tv nin seri nosu

IMG_1819.jpg

Size full yazılım olduğunu söyledi mi?
Gerçi bu yolla Core update kurmaya kalksanız TV açılmaz zaten.

Bence siz kumanda yerine tv nin arka tarafında okey tuşu varsa ona basın.
Kumandayı sensöre yakın tutun.
TV'nin fişini çektiğinizde ışığı hala yanıyorsa, bir kere kumandadan açma butonuna basın o ışık sönecektir.

F Çevrimdışı

faycal

Yeni Üye
5 Kas 2019
1
42
Adem hocam Merhaba;
Benim JVC LT-42N830 model televizyonum kendi kendine bozuldu açtığım zaman stanby ışığı mavi oluyor sonra kırmızı olup yine mavi dönüyor ekran hiçbir şekilde açılmıyor tamirciye götürdüm yazılımı çökmüş bende yazılım yok dedi ve televizyonu iade etti. Bu konuda İnternet ten araştırma yaptım forumdaki paylaşımlarınızı okudum anladığım kadarıyla tam yazılım yükleme gerekiyor. Fakat yazılımı nereden temin edeceğimi ve nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum bu konuda sizin yardımcı olacağınızı düşündüm.Teşekkürler

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem hocam Merhaba;
Benim JVC LT-42N830 model televizyonum kendi kendine bozuldu açtığım zaman stanby ışığı mavi oluyor sonra kırmızı olup yine mavi dönüyor ekran hiçbir şekilde açılmıyor tamirciye götürdüm yazılımı çökmüş bende yazılım yok dedi ve televizyonu iade etti. Bu konuda İnternet ten araştırma yaptım forumdaki paylaşımlarınızı okudum anladığım kadarıyla tam yazılım yükleme gerekiyor. Fakat yazılımı nereden temin edeceğimi ve nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum bu konuda sizin yardımcı olacağınızı düşündüm.Teşekkürler

Selamlar; Sizin adınıza bir güzel bir de güzel olmayan haber var.
Güzel olanı şu ki yıllarca gerçek bir JVC kullanmanın keyfiye varmışsınız, Güzel olmayan yanı ise bu üretimin Vestel üretimi JVC lerden olmaması nedeniyle yazılımını bulmanızın ne kadar mümkün olduğunun tartışılır olması maalesef.

Zaten götürdüğünüz tamirci de bu nedenle iade etmiştir yoksa hemen hemen hiç bir tamirci bu gerekçe ile ürün iade etmez :)

Nasılsa kendisi yapamayacağı için dürüst esnaf moduna geçmiş ve ''Sadece yazılım lazım, ama bende yok' diyerek iade etmiş.

TV nin kapak etiket bilgilerini (Görselini) paylaşırsanız, elimizden ne gelebilir ona bir bakalım :ok

L Çevrimdışı

Livana

Yeni Üye
14 Eki 2024
4
44
Selamlar; Sizin adınıza bir güzel bir de güzel olmayan haber var.
Güzel olanı şu ki yıllarca gerçek bir JVC kullanmanın keyfiye varmışsınız, Güzel olmayan yanı ise bu üretimin Vestel üretimi JVC lerden olmaması nedeniyle yazılımını bulmanızın ne kadar mümkün olduğunun tartışılır olması maalesef.

Zaten götürdüğünüz tamirci de bu nedenle iade etmiştir yoksa hemen hemen hiç bir tamirci bu gerekçe ile ürün iade etmez :)

Nasılsa kendisi yapamayacağı için dürüst esnaf moduna geçmiş ve ''Sadece yazılım lazım, ama bende yok' diyerek iade etmiş.

TV nin kapak etiket bilgilerini (Görselini) paylaşırsanız, elimizden ne gelebilir ona bir bakalım :ok
Merhabalar Adem Hocam. Konunun açılmasından yıllar sonra yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen. Bende

JVC LT-49VU73T tv kullanıyorum.​

Sorun şu ki tivibu konusunda çok canım sıkkın. Acaba forumda bahsi geçen yazılımları yüklemem durumunda smart tv de bir değişiklik olur mu? yani tivibu kullanabilmem için bir çare yok mu?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,450
Merhabalar Adem Hocam. Konunun açılmasından yıllar sonra yazdığım için kusuruma bakmayın lütfen. Bende

JVC LT-49VU73T tv kullanıyorum.​

Sorun şu ki tivibu konusunda çok canım sıkkın. Acaba forumda bahsi geçen yazılımları yüklemem durumunda smart tv de bir değişiklik olur mu? yani tivibu kullanabilmem için bir çare yok mu?
gelen güncellemelerin içinde tivibu yoksa androidbox almanız gerekecek.

Geri
Üst Alt