Jet pompa ve hidromar sıcak su sonrası basınç yükselmesi

U Çevrimdışı

umut101010 

Aktif Üye
23 Eyl 2020
127
32
Arkadaşlar hepinize merhana yaşadığım bir sorunu sizlerede sorup danışmak istedim. İzmirde yaşıyorum ve su basıncı yaklaşık 2 bar geliyor ve duş alırken sıkıntı yaşıyorum. Sorunu çözmek için atlantis jcrm 750 1 hp jet pompa ve italtecnica brio hidromat aldım. Şebeke girişine 3 adet filtre ve arkasına bu sistemi bağladım ve çıkışı ev tesisatına bağladım. Sıcak su olarak baymak termosifon mevcut. Şimdi sıcak ve soğuk su kullanımda 5 bar basınç sağlıyor. Suyu kapattığım da 7 barda pompa duruyor. Ve 6 bara kadar düşerek sabit kalıyor. Şimdi sorun şu ki sıcak su kullanımında mesela duştan sonra pompa 7 barda duruyor ve 10 bara kadar yükseliyor hatta termosifon emniyet ventili su tahliyesi yapıyor. Ancak soğuk nsu kullanımında böyle bir durum yok sadece duştan sonra oluyor. Çözüm olarak musluk yönünü soğukta bırakıyorum ama yine olmuyor. Nasıl bir çözüm bulabilirim buna. Şimdiden teşekkür ederim.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Eve geçer geçmez deneyeceğim ala termosifon girişini kapatırsam su gelmez musluklardan sanırım neye dikkat etmeliyim tam olarak
söyleki termosifonda su ısınınca su genişlemeye ve basınç artmaya başlıyor.
Suyu hem pompaya hemde çeşmeye doğru itmeye çalışıyor.

termosifon girişine çekvalf koyarak basıncın motora doğru gitmesini engelleyebilirsiniz.

U Çevrimdışı

umut101010 

Aktif Üye
23 Eyl 2020
127
32
söyleki termosifonda su ısınınca su genişlemeye ve basınç artmaya başlıyor.
Suyu hem pompaya hemde çeşmeye doğru itmeye çalışıyor.

termosifon girişine çekvalf koyarak basıncın motora doğru gitmesini engelleyebilirsiniz.
O zaman şöyle sorsam pompa fişini çekince basınç şebeke basıncına düşüyor yani pompa kapalıyken hiç basınç yok böyle olması normal mi birde çekvalf kyunca basıncın termosifona bir zararı olur mu gidemediğimiçin birde sistem şöyle işliyor şebeke suyu filtreye giriyor filtrefen pompaya gidiyor pompa ev içi tesisata basıyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
21,009
O zaman şöyle sorsam pompa fişini çekince basınç şebeke basıncına düşüyor yani pompa kapalıyken hiç basınç yok böyle olması normal mi birde çekvalf kyunca basıncın termosifona bir zararı olur mu gidemediğimiçin birde sistem şöyle işliyor şebeke suyu filtreye giriyor filtrefen pompaya gidiyor pompa ev içi tesisata basıyor.
Sorun pompanın devreye girmesi nedeniyle oluyor sanırım.
Pompayı devre dışı bırakırsanız basınç yükselmez bence.
Ama ev tesisatı tek pompa üzerinden beslendiği için de bütün evin basıncı düşer.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
termosifon tarafında basınç yanılmıyorsam 12 bar geçerse emniyet ventilinden su gelmeye başlar. Ventilden damlayan su termosifonun basıncını düşürür.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Termosifon girişine basınç düşürücü vana tak,o hidromatlar çok sağlıklı olmuyor maalesef ,ben köyde arabamı yıkamak için kullanıyordum ve su tankından kullanmaktan vazgeçip söktüm,iş yapar ama sağlıklı değil bana göre :ok

basinc-dusurucu.webp

U Çevrimdışı

umut101010 

Aktif Üye
23 Eyl 2020
127
32
termosifon tarafında basınç yanılmıyorsam 12 bar geçerse emniyet ventilinden su gelmeye başlar. Ventilden damlayan su termosifonun basıncını düşürür.
Tekrar merhaba 😊 bayramdı balayıydı derken dediklerinizi anca yapabildim son durum şöyle pompadan çıkan borunun termosifon ile birleştiği yere çekvalf taktım en son bağlantıda ise emniyet ventili takılı ancak değişen birşey olmadı gibi şöyle ki termosifon su ısıtırken pompa üzerinde basınç tam 9 bara çıkıyor ve emniyet ventili devreye giriyor su tahliyesi yapıyor musluğu kullanana kadar 9 barda sabit kalıyor termosifon ısıtmayı kestiği anda su tahliyesi duruyor ve musluk dan su kullanımı yaparsak basınç 7 bara düşüyor ve sabit kalıyor.

20230706_221624.jpg

20230706_221610.jpg

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Tekrar merhaba 😊 bayramdı balayıydı derken dediklerinizi anca yapabildim son durum şöyle pompadan çıkan borunun termosifon ile birleştiği yere çekvalf taktım en son bağlantıda ise emniyet ventili takılı ancak değişen birşey olmadı gibi şöyle ki termosifon su ısıtırken pompa üzerinde basınç tam 9 bara çıkıyor ve emniyet ventili devreye giriyor su tahliyesi yapıyor musluğu kullanana kadar 9 barda sabit kalıyor termosifon ısıtmayı kestiği anda su tahliyesi duruyor ve musluk dan su kullanımı yaparsak basınç 7 bara düşüyor ve sabit kalıyor.

20230706_221624.jpg

20230706_221610.jpg
Vekvalfin ok yönünü gösteren foto atabilirmisin

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,762
Valfin ok yönü şofbene bakacak şekilde.

20230706_225355.jpg
Normal şartlar altında geri basınç oluşturmaması lazım ama geri basınç oluşuyor.!

Çeşme bataryalarından sıcaktan soğuga geçiş olabilir mi diye aklıma gelmiyor değil.

Bataryaların soğuk su vanalarını alttan kapatarak kontrol edebilirmisin.

Mutlaka bir yerden dönüş oluyor.

U Çevrimdışı

umut101010 

Aktif Üye
23 Eyl 2020
127
32
Normal şartlar altında geri basınç oluşturmaması lazım ama geri basınç oluşuyor.!

Çeşme bataryalarından sıcaktan soğuga geçiş olabilir mi diye aklıma gelmiyor değil.

Tamamdır bataryaların soğuk girişini alttan kapatıp deneyeyeyim ama dönüş nasıl olabilir ki normalde sıcak ve soğuk su boruları farklı nasıl mümkün olur ki.

Hem mutfakta ki hem banyoda ki batarya soğuk su girişlerini kapattım ama duşakabin içinde kini yapamadım vana olmadığı için ancak değişen birşey olmadı ne yazık ki.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt