jahrein ve lamer taklımının Paw Guards iftirası...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
grezimonk Çevrimdışı

grezimonk

Süper Üye
21 May 2018
647
Hayvanlara yardım amaçlı kurulduğu iddia edilen Paw Guards, hakkında atılan 'dolandırıcılık' iddiaları ile sosyal medyanın gündemine oturdu. Paw Guards'ın araştırılmasını isteyen sosyal medya kullanıcıları, Twitter'da etiket başlattı.
Geçtiğimiz günlerde internet ortamında Jahrein ismiyle bilinen ünlü yayıncı Ahmet Sonuç; sokak hayvanlarına destek amaçlı kurulduğunu iddia eden ‘Paw Guards’ isimli anonim bir şirket olan yardım kuruluşunun kurucuları Erkin Erdoğdu ve Buğra Gençkan’ı, sokak hayvanları için gönüllülerden toplanan paraları kendi üzerlerine geçirmekle suçlamış, bu iddialar sosyal medyada büyük ses getirmişti.

Jahrein’in olaya dair yayımladığı video ile tartışma iyice alevlenmiş; Jahrein, daha önceki ticari ilişkilerini işaret ettiği Erdoğdu’nun dolandırıcılık, evrakta sahtecilik, güveni kötüye kullanma ve hatta bıçak ve demir sopayla adam yaralama gibi suçlardan pek çok kez davalık olduğunu ve ceza aldığını açıklamıştı. Bu videonun ardından bugün sosyal medyada PawGuardsAraştırılsın etiketi gündem oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, Paw Guards'ın araştırılmasını talep etti
adam dolandıra dolandır doyamadı...
 
S Çevrimdışı

Sakar 

Aktif Üye
20 Mar 2022
54
Gün geçmiyor ki güzel ülkem yeni bir kokuşmuşlukla bizi şaşırtmasın ...
Tamam o şişkoyu ben de sevmem ama ülkedeki genel sorunlara cesur şekilde parmak basması beni ülke hakkında umutlara sevkediyor. Twitch dolandırıcılığında kimsenin sesi çıkmazken de iftira atıyor demişlerdi.
Şucu bucu diye ayrışmak yerine acaba bu iddialar ne kadar doğru , biz neler yapabiliriz dense iyi olmaz mı ?
 
Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Bu Jahrein denen kişiyi tanımam ama adını duyarım sosyalde sürekli. Muhalif bir tavrı var ve hükumet ile de arası iyi değil diye biliyorum.
Bu şahsın siyasete girme niyeti var sanırım. Sosyal konulara eğilmesi güzel tabi.

Yalnız şöyle bir durum da var izah edeyim.

Şimdi beni herkes yardımsever veya iyi birisi olarak bilir (Sağ olsunlar). Heee elimden geldiğince de öyleyim lakin geçmişimle yargılanacak olursam eğer sütten çıkmış ak kaşık da değilim. Birçok sohbet içeriğinde anlattığım veya yazdığım üzere benim gençlik yıllarım hacizler icralarla doludur. Hakkımda açılan icra dosyaları 100 üzerindeydi, Yapı Kredi bankasından 1995 yılında aldığım bir kredi kartı ile başlayan KREDİ hayatım ne yazık ki gençliğin verdiği gerzeklik ile (Kendi namıma) yerken iyiydi güzeldi de öderken ödeyemeyince kapı krediden bir kart daha, sonra tapı krediden bir kart daha, sonra küreğin sağı krediden kart derken biz patladık gittik şeklinde ilerledi. (Yeni evlendiğim yıllar) Yani Cumhuriyet topraklarında var olup da benim borcum olmayan banka yoktu.

Serbest meslek hayatı, gelir bir var bir yok, Tansu Çillerin 5 Nisan kararları, o kriz bu kriz, Kemal Derviş, devalüasyon gak guk derken battık gittik tabi.

Evimi haczettiler kaç kere. Yani yaşamak zorunda olduğumuz gerçeği doğrultusunda bu haciz icra kısır döngüsü ve kapımızdan eksik olmayan alacaklılar benim gençliğimin ayrılmaz parçası ve bilinen hikayesiydi.

Önce boşandım. Sonra rahat bir nefes almak adına başka bir yerde bir hayat kurdum. Hayvanlar gibi çalıştım, yeniden evlendim ve bu süre zarfında hayvanlar gibi çalışmaya devam ettim ve geçen yıllar içerisinde faizleri ile birlikte olmak kaydı ile, Art niyetli davranılan ve bu nedenle anlaşamadığımız 8 dosya dışında tüm borçlarımı çatır çatır ödedim.

Bugün halen benim adıma 8 icra dosyası var bunların birisi Pamukbank dosyasıdır mesela. xtiriboktan bir kredi kartı borcu için KOMPLE bütün evimi haczedip götürüp sattılar ama meğerse onlara göre boç bitmemiş.

Bakın bugünün hesabı ile bir ev oluşturmanın maliyetini siz hesaplayın, kıytırık bir küçük esnafa verilecek kredi kartı limitini de siz hesaplayın. Kredi kartı borcuna BÜTÜN EVİ haczedip satan Pamukbank yıllar yıllar yıllar sonra bi baktım TMSF olarak yine dosya açmış. Neden? O dönemden bilmem kaç kuruş borç kalmış, o borç faiz ile büyümüş bla bla bla bugün benden halen 6500tl para istiyorlar.

ÖDEMİYORUM ve ÖDEMEYECEĞİM.

Bunları şu sebeple anlattım.

Yarın birgün bana gıcık olan birisi istese sosyal mecrada ''Adem Helvacı dolandırıcının tekidir, bugün iyilik meleği gibi göstermelik bir tavır içindedir ama aslında batakçıdır'' dese verecek ne cevebım olur diye düşünürüm.

Gerçi ben yıllardır yaşadığım hayatı tüm gerçekleri ile beni tanıyanlarla çekinmeden paylaşırım o ayrı konu lakin, Genel anlamda olayın gerçek yönünü bilmediğimiz durumlarda biz bu adamlara ne kadar dolandırıcı veya evrakta sahteci vs diyebiliriz onu bilemiyorum.

Şahısları tanımam etmem, belki de hakikaten adamlar dolandırıcının önde gidenidir doğrudur, fakat bildiğim tek doğru var ki hakikaten hiçbir zaman olaylar göründüğü gibi olmuyor.

Haluk Levent için yıllarca çek sahtecisi diye konuştular. Adamın ömrünü adadığı toplumsal hareketlerden daha çok konuşulur Çekten dolayı cezaevine girdiği.

Ben de girdim kardeşim hem de iki kere. İzmir Buca cezaevinde iki kere yattım, birisi askerdeki izin tecavüzü davam benim askerlik bittikten bir sene sonra sonuçlandı diye 64 gün, birisi de icra dosyalarından birisinde mal beyanında bulunmamak suçundan 5 gün. Bir gün eğitim için gittiğim Denizli de sabah 5 de otelden aldılar beni götürüp kodese attılar mesela.

Şimdi bana şöyle bir baksanız, kodese atılmışım, cezaevine girmişim, hakkımda 100 den fazla icra dosyası açılmış, alacaklılar kapıma dayanmış, yaşadığım ilden kaçmış başka yere yerleşmişim vs vs vs .

Sizler beni tanımasanız ve başka birisi için cümleye ilk olarak yukarıdaki kalınlaştırdığım bölüm ile girilen birisine ne gözle bakarsınız?

Bu sebeple benim kişilere ve olaylara bakış açım her zaman farklıdır.

Mesela konu sahibinin diğer konusu olan Thodex dolandırıcısında bu kadar iyi niyetli yazmadım neden? Kardeşim orada resmen planlı bir dolandırıcılık faaliyeti vardı o yüzden. Olayın içinde SS ile direkt veya dolaylı bir bağlantı var, siyasi konular var, bu adamın korunup kollandığı yönde iddialar var vs vs

Yani bizim gibi garibanlıktan hakkında icra dosyası açılanlar ile bu şahıslara da aynı dengede bakılmaması lazım :)
 
S Çevrimdışı

Shiki 

Yeni Üye
17 Mar 2022
42
32
Jahrein akpli mi?O Akpli ise bende Hotantolu bir vahşiyim.Ayrıca Jahrein işinin iyice suyu çıktı,bu şekilde haberleştirildikçe kendini bir şey zannedecek.Maalesef dolandırıcı hayvanlara yardım amaçlı kurulan çok fazla dernek var ve isim vermek istemiyorum bunların başını çeken bir kadın.
Bu konuda Recep Bayraktar'ın youtube videolarını dinlemenizi tavsiye ederim,o kişiyi,o kişinin örgütünü çok iyi anlatıyor.
 
ilkerprime Çevrimdışı

ilkerprime

Yeni Üye
9 Nis 2022
1
30
Mevzubahis kişiye / kişilere aktroll oktroll gibi yorumlarda bulunmadan önce paylaşılan videoyu ve iddiadaki sunulan kanıtları izleyin. Daha sonra gidip pawguards'ın twitter sayfasına ve iddiada suçlanan kişinin yaptığı canlı yayınlardaki söylemlerine bakın. Kör veya deli olmayan bir insan zaten ortadaki katakulliyi anlayacaktır.
 
D Çevrimdışı

Duman

Aktif Üye
10 Haz 2018
91
42
Anonim şirket niçin kurulur mal yada hizmet üretip bundan para kazanmak için, bu aş ne üretiyor yada hizmet sunuyor bundan ne kazanıyor. Mama üreticilerinden mama almış ne kadar almış ne kadarını köpeklere ulaştırmış belli değil, para toplamış kulübe yapcaz diye kaç kulube parası toplamış yapılan kulübeler nerede belli değil. Neden bu işler dernek değilde aş olarak yapıyorlar cevap yok. Jahrein i sevmem ama soruları gayet yerinde bu yıllardır görmediğimiz gazetecilik bakış açısı. Güven vermeyen bir oluşum hesap verebilirlik açıklık yoksa oradan kaç kaç.
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Anonim şirket niçin kurulur mal yada hizmet üretip bundan para kazanmak için, bu aş ne üretiyor yada hizmet sunuyor bundan ne kazanıyor. Mama üreticilerinden mama almış ne kadar almış ne kadarını köpeklere ulaştırmış belli değil, para toplamış kulübe yapcaz diye kaç kulube parası toplamış yapılan kulübeler nerede belli değil. Neden bu işler dernek değilde aş olarak yapıyorlar cevap yok. Jahrein i sevmem ama soruları gayet yerinde bu yıllardır görmediğimiz gazetecilik bakış açısı. Güven vermeyen bir oluşum hesap verebilirlik açıklık yoksa oradan kaç kaç.
Hah işte alkışlayacağım, aklı başında bir yorum.

Sorgulanabilir olmak
Hesap verebilir olmak
Sorgulayabilen olmak
Hesap sorabilir olmak


Bunlar hayatın olağan akışına göre NORMAL olan ancak bizim ülkemizde KÜFÜR olarak algılanan durumlar.
 
grezimonk Çevrimdışı

grezimonk

Süper Üye
21 May 2018
647
maaşlı trolliçe... Ekrem İmamoğluna çamur atma trolliçesi...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt