şaka mı bu? gerçekten gönderdiğin linklere baktın mı? 2017 yılına ait. neredeyse 9 yıl geçmiş üzerinden.
1. link 2017 yılına ait torba kanun hükmünde kararname. dvbt2 hakkında herhangi bir ifade yok. tek bir kule üzerinden yayın yapılmasına dair bir hüküm var.
2. link sayıştayın denetim raporu. üst kurul tarafından yetki verildiğine dair. zaten senin iddia ettiğin gibi hükümet rtük ten almamış işi. bilakis rtük yetki vermiş ptt ye kule aş yi kursun diye.
bunların hiçbirinin iddia ettiğin konular ile alakası yok. 2017 yılından beri doğru düzgün yol alınmamış. ben diyorum ki uzun süre geçmiş bundan sonra olmaz.
sen diyorsun ki hayır yapılacak. ben de senden iddianı desteklemeni istiyorum.
yani bana kule aş tarafından dvb t2 yayınlarının yaygınlaştırılacağına dair resmi gazete veya tebliğ lazım. 9 senelik değil. yakın zamana dair.
Şaka değil. Ancak yazdıklarınla konuyu polemiğe çevirdin iyice...
Kule a.ş.nin kurulmasına dayanak, verdiğim resmi gazete link'idir. İtiraz etme diye, sayıştay raporunda değinilen sayfanın link'ini de verdim ki, "link'lerde kule a.ş. ismi zikr edilmemiş" deme diye..
İlla kule a.ş.nin kuruluşuna dair resmi belge ispatı istiyorsan, yalnızca ilgililere resmi olarak yayınlanan ticaret sicil gazetesini araştırmalısın. Bunu da ancak cimer'e ya da PTT'ye yazarak talep edebilirsin. Malum Ticaret sicil gazetesi, yalnızca ilgililer için yayınlanır.
Yapılacak değil, başladı ve yapılıyor zaten... Bu çalışmalar yıllara sari ve uzun solukludur. Yani uzunca zaman alacaktır.
Resmi gazetenin yayınında ; kanun, kararname, tebliğ, yönetmelik ve yönergelerinde, sayısal karasal yayınların yaygınlaştırılacağına dair hüküm içermez. Resmi gazete, bahse konu hizmetlerin başlayabilmesi için, yol verir sadece... İlgili kanunlarda düzenleme yapılarak yolu açılmış zaten...
Yaygınlaşacağına dair illa bilgi arıyorsan, ilk mesaja da eklediğim bu bilgi var şimdilik ;
Belirttiğim gibi, dvb-t2 çok uzun soluklu ve yüksek harcama yapılmasını gerektirmektedir. Neden uzun soluklu?
Arazi edinimleri, 96 emisyon noktası için yol binlerce km yol yapımları, bu noktalara binlerce km enerji çekilmesi, 96 adet enerji yedeği kurulması, 96 adet kule, anten vs kurulumları, 96+ yayın ekipmanı temini, 96 x 6 personel istihdam edilmesi, 96 x 3 taşıt temin edilmesi vs vs uzar gider...