Almam,internetten birşey almam,ama şöyle yapıyorum genelde:
Alacağım cihaz-alet v.s internette araştırıyorum,beğenirsem,fiyatıda iyiyse ekrandan fotosunu alıyorum,sonra doğruuu bizim (İzmir)Çankayaya
Satıcıya soruyorum" falanca sende varmı" diye,var derse fiyatını sorarım ,onlarda bana hemen "abi,aslında 100 tl ama sana 95 tlye olur" derler genelde,bende telefondan resmi gösterip "bak internette 75 tl,hemde kargo dahil,bu fiyata verirsen koy torbaya,
para peşin,yok veremem dersen başka dükkana bakayım" derim,ama %95 internet fiyatından alırım kesinlikle.%5lik kısım ise,75 tl değilde 80 tldir mutlaka
Mesela,geçengün gittim çarşıya,hem uyducu ve eskiden iş yaptığım dostumu gördüm,hemde ufak tefek alışveriş yaptım.Bir mağazaya girdim ve "sıcak hava lehim makinası varmı" dedim,var dedi satıcı,385 tl dedi,eh dedim kendi kendime internette de bu fiyat aralığında geziyor,teşekkür ettim,çıkıyordum arkamdan seslendi "abi peşinmi alacaksın kredi kartıylamı" dedi, "peşin alırım,kredi kartımız yok" dedim,bana" abi
ozaman sana 275 tl olur ,peşin alacaksan" dedi.(Best898D idi )
İnanın o an param yoktu,alamadım tabii ,sonrada vazgeçtim satın almaktan,tek tük iş için değmez dedim kendi kendime , ama evde oğlumdan da fırçayı yedim,"baba ya,sms atsaydın hemen 300 tl yollardım , kaçırmışın cihazı" dedi
NOT:
Aşağıdaki üründür.