5GHz desteği şart gibi!
benim yapmadığım atraksiyonlar kalmadı yaw,ama sonunda çözdüm olayı ve ona göre bir konuşlandırma yaptım
gerisini SuperOnline(Fiber)dan gelen duruma bıraktım,sonu yok bu işin beyler,TR de hiç bir yer de yada hemen
hemen hiç bir yerde tam stabil internet hizmeti yoktur! sorduğununuz zaman bunları size bir dünya faktör sıralarlar!
ben özellikle çok fazla TV-Box türü cihaz kullanırım,hemen hepsin de sonuç vasat/kötü çıkıyor! bazılarına da iyi veya iyice
filan diyebiliyorum(son kullandığım cihaz ise adeta uçuyor,diğerlerine göre tabiki,yoksa o da %100 vermiyor ancak
benim aldığım cihazla yabancı bazı ülkelerdeki arkadaşlarım tam stabil %100 değer alıyorlar! örneğin bazılarının
net tarifeleri 100MB ve 100/106M ve hiç düşmeden bu değer aynısını alıyorlar! 50MB olanda 50/55MB alabiliyor!
ben ise 5G den max %80 alıyorum ki ben buna süper diyorum yaw! çünkü eski tüm Box larım ancak yarısını alıyordu!
Not;
1-bunlar herkeste "5GHZ" e göredir dalgaya düşmeyelim,2.4GHz olursa ciddi düşüyor! Ethernet de çoğu kere yarısını veriyor!
2-bir de en önemlisi Server nerde????? mesafe de önemli!
genel de biz de yapılan şudur,ya da yaptığımız,belirli test merkezleriyle olan bağlantı hızı Adana dan Ankara veya
İstanbul dan Bursa v.s iyi de bunlar tam bir netice vermiyorki!
TV lere gelirsem bunların(genel olarak)WiFi chipsetlerine göre çekim durumları bana göre vasat,bazıları iyi,örneğin Samsung
en iyisi gibi! PS4 çok iyi! bu iyilikleri şöyledir,yabancı bir ülke server bağlantılarına göre bunu değerlendiriyorum! yoksa Kadıköy den
Avrupa yakasın dan Gayrettepe değildir
Daha önce br sürü box test ettiğim de IPTV den bazı 4K olan kanalları hiç izliyemiyordum! donup kalıyordu
KODI den yine öyle daha da rezil haldeydi! ancak bu yeni aldığım TV den hepsini çok rahat izliyorum!
şu andaki Box da öyle,ancak bana göre bunlar yine limit de ve en ufak düşmede gidiyorlar(özellikle IPTV de)
YouTube bu konuda daha iyi hatta en iyisi gibi herifler nasıl bir sistem kurmuşlar akıl sır ermiyor yaw bütün dünya
onlara yüklüyor ama banamısın demiyor!
Son olarak bu işi TR özeli için yazarsam min 50MB olamlı tarifeniz hatta 100MB yoksa 15/25/35 ile filan hikaye
bende 35 var yani kılı kılına kurtarıyor gibi! şimdi 50 yi denemek istiyorum,olmadı 100 e transfer olacağım
tatlı bir teklif bulabilirsem tabiki
Bir de şöyle bir şey duydum kafama takıldı yaw;İsrailin yurtdışı net sistemi yada bağlantı v.s TR nin 3 katıymış!!
ülen İsrail kıç kadar ülke kaç kişi yaşıyor da böyle bir şey varmış?? Yunanistan bile bu konuda bizden daha iyiymiş
altyapı gücü yetersizmiş bizde,ben işin burasını çakmam artık
Bir ara yabancı bir yerden 1 haftalık test aldım(tanıdık olduğu için 1 hafta vermişti)İrlanda idi ülke,yaw bırakın 4K ları
açmayı adam gibi 1080p filmleri bile zor açıyordum çoğunlukla da hiç açamıyordum mecburen 720 lere takılıyordum+
üstelik Realdebrid ve Alldebrid premium kullandığım halde!
iki gün sonra adama sordum ne iştir diye,hızın nedir dedi ben de o zaman 25MB kullanıyordum adam bana
bunu yaptı yani güldü!!
en az 50MB olmalısın demişti hatta 4K larda duruma göre buffer yapar ona göre diye de uyarmıştı!