bence modemin 5Ghz desteği varsa bir de onunla deneyin
Ethernet ve WiFi2.4Ghz lere göre çok daha yüksek hız alabilirsiniz!
bu yazdıklarım özellikle TVBox türü cihazlar,TV ler gibi ext. bazı cihazlar için geçerlidir
PC de çok farketmiyor özellikle Ethernet daha iyi sonuç veriyor PC de ama bunun haricin de
bağlanan cihazların WiFi chipset kalitesi/gücüne göre özellikle WiFi bağlantılar da 5/2,4GHz
seçenekleri müthiş HIZ farkına sebeb olabiliyor!
Ancak TV/Box türü bazı cihazlar da bu durum tam tersi de olabiliyor ve çok kötü sonuçlar
da verebiliyor,dolayısıyla bence şu üç işlemi de yapınız
1-Ethernet
2-WiFi 2,4GHz
3-WiFi 5GHz
bir diğer durum da şudur,örneğin WiFi 5GHz için mutlaka Modeme çok yakın olacaktır bağladığınız cihaz!
25cm/50cm gibi! veya en fazla 1metre!!
ben bu yüzden Modemi ona göre yeniden konuşlandırdım getirip cihazların dibine koydum

Box ile mesafesi şimdi 30cm ve TV ile de 40cm de duruyor!
Tarifem 35MB FiberOptical SuperOnline
>>Ethernet ile orta seviyede stabilite ve hız alıyorum,en hızlısı Ethernet dir lafı da bende işlemiyor
çünkü aldığım hız 5G nin yarısı kadar anca oluyor!
>>2,4G ben de çok kötü ve hızımın %15/20si kadar anca çıkıyor! 4/6Mb alıyorum!!
>>5GHz ile en yüksek hıza ulaşıyorum!
TVBox 5GHz süper iyi çıkıyor,TV de ise yine çok çok iyi
tavsiyem bütün bunları tek tek deneyin,ben eskiden kafadan Ethernet en iyisidir ve hızlısıdır diye bağlardım
ama sonra işi öğrendikçe ve bazı kurallara da uyunca öyle olmadığını öğrendim!
2,4GHz bağlantı ise en kötüsüdür! bir dünya cihaz geçti elimden(özellikle BOX olarak)ülen bir tanesi bile
2,4 de iyi çıkmadı hatta bazı KRal mral diye gazlanan cihazlarda hız lar rezil derecede kötüydü!
Herifler zira en dandik Eth.Card/WiFi chipset kullanıyorlar

Oda lar için sinyal güçlendirici de kullanıyorum ama bunlar bende hikaye,en fazla 1 tık çizgi artıyor
ucuz yollu 2 tane böyle aparat almıştım hikayeden duruyor gibi bunu da Cep tlf ları için almıştım
balkona veya kapının önüne filan gelince çekmiyordu
++
SuperOnline da ben hesapta VIP müşteri imişim! yılbaşında bana D/L Hızım 500Mb verdiler
"beleş" olarak ama ben bunun yaklaşık 240/260Mb lık kısmını alabilmiştim!
2 veya 3 gün böyle sürdü,1 ay demişlerdi aradığımda sonra şak diye kesildi 30gün yerine 3 gün verdiler!