İnfrared ısıtıcı yardım !?

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
Kumtel marka 2300 watt infrared ısıtıcı tüpün içinde siyahi lekeler gibi kir mevcut.. Belki de içindeki telin yattığı yerdir bilmiyorum!
İnfrared ısıtıcı çalışırken tek turuncu şekilde yanması gerekmiyor mu?
Yada içindeki telin mi değişmesi gerekiyor?

DSC_0412.jpg

Çözüm
Gerçek UFO ısıtıcılarda kullanılan o özel materyal artık olmadığı için bildiğiniz sarmal rezistans akkoru bunlar, o nedenle erken sarkma yapıp yığılıyor bir noktaya, orada dengeli dağılım bozulduğu için diğerlerinden fazla ısınma yapıp deforme ediyor ton olarak. Teknik olarak mahsuru yok, dostların da belirttiği üzere gittiği yere kadar devam.

O rezistansları değiştirirken GERME işlemine dikkat edip tansiyonu iyi dengelemeniz lazım. Tel size toplasanız 15-20cm ebatında gelir, sizin gerdirerek açmanız, tüpün içinden geçirip, yalıtkan taşlardan bağlantı yapmanız gerekir işte o nedenle germe işlemini mutlaka ucu ucuna yapın ki sarkma yapıp yatmasın tüpün içine.

Kolay gelsin :ok
teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,960
Toz ve temastan oluşur.
Camda çatlak yoksa kullanılır, sıkıntı yok.
Çatlak, hava girişi olduğu zaman uzun ömür diye bir şey kalmıyor benim bildiğim.
Termostat ve kablo çapına uygun bir rezistans takmanız lazım. (Genelde aynı Watt)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Gerçek UFO ısıtıcılarda kullanılan o özel materyal artık olmadığı için bildiğiniz sarmal rezistans akkoru bunlar, o nedenle erken sarkma yapıp yığılıyor bir noktaya, orada dengeli dağılım bozulduğu için diğerlerinden fazla ısınma yapıp deforme ediyor ton olarak. Teknik olarak mahsuru yok, dostların da belirttiği üzere gittiği yere kadar devam.

O rezistansları değiştirirken GERME işlemine dikkat edip tansiyonu iyi dengelemeniz lazım. Tel size toplasanız 15-20cm ebatında gelir, sizin gerdirerek açmanız, tüpün içinden geçirip, yalıtkan taşlardan bağlantı yapmanız gerekir işte o nedenle germe işlemini mutlaka ucu ucuna yapın ki sarkma yapıp yatmasın tüpün içine.

Kolay gelsin :ok

Son düzenleme:
Çözüm
T Çevrimdışı

TC Yıldırım

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Hemen 50 tane kiralıyorum pramit soba bahçede üşürsem para ödemem bütün bahçe ısınacak mı bizim şebeke kaldırmazsa yine para ödemem :haha

Geri
Üst Alt