İlk bulaşık makinesi tavsiyesi ve tesisat önerisi [Vestel BM 5302 X alındı]

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
feem_d999df526532a606_IMG_20230414_181701.jpg

Arada yaklaşık 3 metre mesafe var. Tam muslukların karşısında kombi var ve kombinin yoğuşma gideri için 4-5 metre boruyla gidere doğru pvc boru çekildi. ok işaretinin hemen üzerinde borusu gözüküyor. Aynısı bulaşık makinesi için yapılabilir mi ?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
feem_d999df526532a606_IMG_20230414_181701.jpg

Arada yaklaşık 3 metre mesafe var. Tam muslukların karşısında kombi var ve kombinin yoğuşma gideri için 4-5 metre boruyla gidere doğru pvc boru çekildi. ok işaretinin hemen üzerinde borusu gözüküyor. Aynısı bulaşık makinesi için yapılabilir mi ?

feem_d999df526532a606_IMG_20230414_1817014b4bba5af46d9906.jpg

Kombi gideri için çekilen boru bu mudur?

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Kombi yoğuşma artığı çok yoğun bir akıntı ve katı partikül içermeyeceği için o boru yeterlidir. Ancak bulaşık makinesi gideri için tıkanma v.s. sorunu yaratır diye düşünüyorum. Özellikle makinayı karşıya koymayı düşündüğünüz için bayağı bir karmaşa olacak. Görsel olunca konu daha net belli oldu. Çamaşır makinasının banyoya taşınması elzem gibi görünüyor. 😟

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Kombi yoğuşma artığı çok yoğun bir akıntı ve katı partikül içermeyeceği için o boru yeterlidir. Ancak bulaşık makinesi gideri için tıkanma v.s. sorunu yaratır diye düşünüyorum. Özellikle makinayı karşıya koymayı düşündüğünüz için bayağı bir karmaşa olacak. Görsel olunca konu daha net belli oldu. Çamaşır makinasının banyoya taşınması elzem gibi görünüyor. 😟
Su boruları zaten dışarıda olduğu için banyoya taşıyabiliriz makinayı belki. Banyoda gider olarak tek seçenek sadece tuvalete doğru matkapla boru çekmek var o da nasıl sağlıklı olur bilemiyorum.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Banyoda gider sadece yerde var onlarda çok sık tıkanıyor makina bi su salsa banyoyu su basar zaten banyo yaparken sık sık tıkanıyor.
Peki banyoda lavabo var mı? Konuyu çok uzatıyormuşum gibi oluyor kusura bakmayın. Ama zamanında çok bilmiş bir tesisat ustası yüzünden biz şu anda o tuvalet giderine her türlü gideri bağlama sorunuyla uğraşıyoruz. Kokuyu bir türlü gideremiyorsunuz. O yüzden soruyorum. (Genelleme yapmıyorum. Sadece buradaki Usta! özelinde) Yani en son çare tuvalet gideri anlamında soruyorum.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Peki banyoda lavabo var mı? Konuyu çok uzatıyormuşum gibi oluyor kusura bakmayın. Ama zamanında çok bilmiş bir tesisat ustası yüzünden biz şu anda o tuvalet giderine her türlü gideri bağlama sorunuyla uğraşıyoruz. Kokuyu bir türlü gideremiyorsunuz. O yüzden soruyorum. (Genelleme yapmıyorum. Sadece buradaki Usta! özelinde) Yani en son çare tuvalet gideri anlamında soruyorum.
Lavabo elbette var ama ayaklı lavabo yani sifonu kapatıyor iyi yere değindiniz lavabo hiç aklıma gelmemişti.

Pardon kapatmıyormuş gideri oradan çekilebilir sanırım akşam resim atarım

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Açıkçası en mantıklı yol o. Ayak kısmına ayağı iptal edip dolap gibi basit birşey yapılabilir mi diye düşündüm ama...
Lavabo ayağı kapatmıyormuş gideri açık gözüküyor. Akşama doğru banyoyu size göstereyim su boruları vs. dışarıda zaten ona göre bir akıl verirsiniz bana.

F Çevrimdışı

Falconpolat

Aktif Üye
13 Haz 2020
145
26
Estağfurullah. Bilgi paylaşımıyla inşallah ortak bir çözüm üretebiliriz.
Hocam bide konudan bağımsız profilo ürünlerine ek garanti mevzusu değişmiş sanırım buzdolabı için sorduğumuzda garantisi bitmeye yakın 1'er yıl uzatılıyormuş yani 3-4 yıl olayı kalkmış dedi bize servisçi. Eğer böyle bir şey varsa Profilo alınmaz.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Hocam bide konudan bağımsız profilo ürünlerine ek garanti mevzusu değişmiş sanırım buzdolabı için sorduğumuzda garantisi bitmeye yakın 1'er yıl uzatılıyormuş yani 3-4 yıl olayı kalkmış dedi bize servisçi. Eğer böyle bir şey varsa Profilo alınmaz.
Konu hakkında bilgiyi doğrudan firma yetkilisinden aldıysanız doğrudur. Dilerseniz diğer firmalardan da detay bilgi isteyin.

Servisin verdiği bilgide bir çelişki mevcut. Bence aşağıdaki linkten alacağınız iletişim kanallarından bilgi isteyin.

Geri
Üst Alt