haktanbozer
Aktif Üye
İkinci el olarak alınan beyaz eşya (bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, fırın, buzdolabı, mikrodalga, aspiratör vs.) ve klima için kullanmaya başlamadan önce yapılması gereken temizlik aşamaları nedir?

Hocam mesela bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi temizleyici gibi ürünler iç temizliği için yeterli olur mu? Dış temizlik için hangi yüzeylere ne gibi ürünler önerirsiniz?Detaylı olmasa da hijyen temizliği mutlaka yapılmalı,detaylı temizlik için bilmek lazım bana göre,yoksa cihaz elde kalır.Mesela köydeki eve mikrodalga almıştık,2.el ,hanım bana (ki elimden gelir) ,her tarafını söktürmüştü ,tüm parçaları çamaşır sulu bez ile temizlemişti ,bazı yerlerini de yağ çöz ile fısfıslamıştı
Su boşaltan makinalarda ilk bakılması gereken yerlerden biri deterjan çekmecesi ,sonra boşaltma motoru ve ekipmanı,bu tıkalı olabilir ,kontrol edilmez ise ,su boşalmaz ve belki de makinaya zarar verebilir.Diğer ürünlerde hijyen temizliği olabilir ,bu da @Domestos gibi ürünlerle yapılabilir![]()
Dış temizliği için diyorsunuz sanırım. Dezenfektan veya kolonya gibi maddeler yeterli olur mu hocam?Alkollü maddeler ile temizlik.
Ya da doğrudan alkolün kendisi ile temizlik.
Dolap gibi şeylerin içi ve havalandırma kanalları hatta.Dış temizliği için diyorsunuz sanırım. Dezenfektan veya kolonya gibi maddeler yeterli olur mu hocam?
Yeter. Su ısındığında sirke dökün yeter.Hocam mesela bulaşık makinesi ve çamaşır makinesi temizleyici gibi ürünler iç temizliği için yeterli olur mu? Dış temizlik için hangi yüzeylere ne gibi ürünler önerirsiniz?
Bizim bulaşık makinesi (Arçelik Leydi 3440), bir ara bulaşıkları puslu çıkartmaya başlamıştı.beyaz eşyada kimyasal maddeler sarartma yapıyor ve paslanmayı hızlandırıyor diye biliyorum. Ç. makinesi aldıktan sonra yüksek derecede çalıştırmak, bulaşık makinesi boşken bir kere çalıştırmak, buzdolabında da olabildiğince az kimyasal kullanarak temizlemeyi tercih ederdim. Çok pis eşyayı almak taraftarı da değilim.

Ben arada makinenin içine biraz çamaşır sulu CİF döküp öyle boşta çalıştırıyorum. Bu işleme başlamadan önce de filtreleri çıkartıp bir güzel temizliyorum. Tuzunu da eksişk etmiyorum.Bizim bulaşık makinesi (Arçelik Leydi 3440), bir ara bulaşıkları puslu çıkartmaya başlamıştı.
Bazen ekstra durulama yapmamız gerekiyordu.
Deterjan değişikliği sonrası yaşadığımız bir durumdu.
Sonra makineyi 2 kere boşta çalıştırıp içindeki kanalların vs bir temizlenmesini sağladım.
Daha da yapmadı.
Belki de eski deterjanla yeni deterjanın yıldızı barışmadı.![]()