L
Çevrimdışı
lordhaseky
Aktif Üye
- 3 Eyl 2020
- 52
- 30
İcra alanında yardımcı olabilirim.
Öncelikle bu olayın tanıkları olması gerekir ki, haklılığınızı ortaya kolaylıkla koyabilesin. Kamera veya canlı tanık gibi... Değilse, tutunabileceğin dal "meşru müdafa" dan önce, yaya trafiğine kapalı olan yolda yayaların olması ve araçlara saldırmasını ispat etmeniz gerekir. Bu ispat da, tanık veya kamera ile mümkündür.O zaman, yakın zamanda yaşadığım ve Allah korusun ama tekrar başıma gelse ne yapabileceğim hakkında kafamda ciddi soru işaretleri bulunan bir olay hakkında bilginizi almak isterim Domestos hocam.
Ailemle birlikte günü birlik deniz maceramdan dönerken (saat 01.30 suları) yaya trafiğine kapalı bir yolda birden yaklaşık 100mt önümdeki bir otomobilin slalom yaptığını fark ettim. Ardından yavaşladım, çünkü iki kisiden biri önümdeki araca yaklaşık 1.5mt boyundaki bir kalas ile vurmaya çalışıyor diğeri ise tekmeyle saldırmaya çalışıyordu. Araç zor bela kurtuldu ama sıra bendeydi. Bulunduğum bölge sebebiyle duramazdim. Ama yanımda annem, arka koltuğun pencere kenarında çocuğum oturuyordu. Kalas darbesiyle cam kirilabilirdi. Silahları da olabilirdi ve ne yapmam gerektiğinin kararını anlık almaliydim. Hızımı dusurmedim. Aksine üzerlerine sürdüm çok yaklaştığım anda bir anlık manevrayla kurtuldum.
Önumu kesebilirlerdi. Durmamaliydim çünkü herhangi bir savunma aracım yok. Ayrıca dursam iki iken 3 hatta 4 kişi olabilirlerdi. Amaçları da buydu belki de.
Önümü kesselerdi ve çarpıp gitsem muhtemelen biri ölecekti. Hemen teslim olurdum ama sonrası kafamı çok kurcalıyordu. Ama vurmasam bu sefer ailem tehlikede olacaktı. Bunu göze alamayabilirdim. Muhtemelen carpardim diye düşünüyorum.
Carpsaydim meşru müdafaa kapsamına girer miydi?
Şahitler ve kameralar olayı gerçek şekliyle yargının önüne çıkaracaktır zaten, bütün iş senin benim gibi insan olan hakim ve savcılara kalıyor... Bahsi geçen olayda Allah korusun ölüm olursa tutuklama çıkma ihtimali de olur tabi. Her zaman suçlu olunduğu için tutuklama verilmez, suçsuz insanı da karşı tarafın tehlikesinden korumak ve olayın ateşini düşürmek adına da ilk duruşmaya kadar tutuklama verilebiliyor... Allah kimseyi kötülerle karşılaştırmasın.İzmir'i bilir misiniz bilmiyorum. Bahsettiğim yer İzmir'in işlek caddelerinden olan Yeşildere semti. Ama o cadde her ne kadar İzmir'in bir yakasını diğer yakasına bağlayan aktif bir yolda olsa geceleri hiç tekin olamayabiliyor ama mecburen kullanıyoruz. Araçta 3 şahidim var bir de araç kameram. Bulunan bölge itibariyle haplanmiş olmaları ihtimali yüksek ki yolun karşı tarafında her gece bir kirpi nöbette duruyor.
Ne kadar sahidiniz olsa da tutuklanma ve belki de Allah korusun ölüm olduğu için bir sonraki mahkemeye kadar hapiste tutulma ihtimali olabiliyor mu? Takdir edersiniz ki hiç kimse birgün bile kalmak istemeyecektir. Ve mahkemede karşı tarafın ailesiyle bir araya gelmek tehditler vb. durumlar çok can sıkıcı olabilir diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Böyle bir durumda tahminen süreç nasıl işleyecektir?
Sormuş olduğum soru ya arada kaynadı ya da bilgisi olan yok...Şöyle bir soru ile konuyu canlandırayım;
Diyelim ki; elimizde bir proje veya fikir var ve bunu kayıt altına almak istiyoruz.
-Noterden tasdikleterek kayıt altına almak yeterli midir?
-Yoksa ilgili bakanlığa başvurarak, patent/tescilinin yapılması mı gerekir?
Proje veya fikrin çalınmadan kayıt altına alınması için hangi yol izlenmelidir, teşekkürler.
çok işime yaradı teşekkür ederim
Noterde yapılan işlemi ispat etmek zor ,ama patent ile mantiken her türlü ispat edilir sanırım (hatırlatma ve cevap: 19 ekim-12 kasım)Sormuş olduğum soru ya arada kaynadı ya da bilgisi olan yok...
S.A. Hukuki konu deyince, Bir fikir almak isityorum. yataş firmasının bir bayiinden pandemi öncesi bir yatak almıştım, satıcı 30 gün içinde değişim vaadi ile sattı, 14 gün sonra yataktan memnun olmadığımızı değişimini talep ettik ki alırken eşimin be benim bel ve boyun fıtıklarımız olduğunu belirtmemize rağmen, değiştirmediler, yandan gitti yönden gitti muhabbeti yaptılar, bunun üzerine bende 4 nisan 2020 tarihinde tüketici hakem heyetine başvurdum, tüketici hakem heyeti beni haklı bulan bir karar yayınladı 29 eylül 2020 tarihinde. ekim ayı içinde de tebligat ve itiraz süresini bekledim nihayetinde 19 Kasım 2020 tarihi itibari ile bu THHK ya karşı taraf itiraz etmediği için THHK ilamı kesinleşmiş oldu ve bende bu bedelin icra yoluyla alınması için icra müdürlüğüne THHK ile başvurdum, icra ödeme emri firmaya 26 Kasımda tebliğ edilmiş, 7 gün içinde itiraz yada ödeme yapma hakkkı var, sekizinci gün haciz talebi dilekçesi vereceğim. Bu haciz talebi dilekçesi ile tekrar dan bir harç veya masraf ödemesi alacak mı benden icra dairesi? bunu öğrenmek istiyorum sizden. (Bu arada yatak bedeli 2722-Tl 14 Mart 2020 tarihi itibari ile.Emniyet Teşkilatında Çalışıyorum...
Biz de alt komşunun balkondan eşya silkmesinden şikayetçiyiz, artık gına geldi. İpte çamaşırımız varken yapma dedik, bir defa da ben uyardım hala devam ediyor. Bugün yakaladım bir şey demedim. Panjurları öne açtıkları için diğer balkona da seremiyoruz. Bunlara nasıl bir yaptırım uygulayabiliriz? Böyle giderse ya evi satıp gideceğiz ya da kurutma makinası alacağız.
S.A. Hukuki konu deyince, Bir fikir almak isityorum. yataş firmasının bir bayiinden pandemi öncesi bir yatak almıştım, satıcı 30 gün içinde değişim vaadi ile sattı, 14 gün sonra yataktan memnun olmadığımızı değişimini talep ettik ki alırken eşimin be benim bel ve boyun fıtıklarımız olduğunu belirtmemize rağmen, değiştirmediler, yandan gitti yönden gitti muhabbeti yaptılar, bunun üzerine bende 4 nisan 2020 tarihinde tüketici hakem heyetine başvurdum, tüketici hakem heyeti beni haklı bulan bir karar yayınladı 29 eylül 2020 tarihinde. ekim ayı içinde de tebligat ve itiraz süresini bekledim nihayetinde 19 Kasım 2020 tarihi itibari ile bu THHK ya karşı taraf itiraz etmediği için THHK ilamı kesinleşmiş oldu ve bende bu bedelin icra yoluyla alınması için icra müdürlüğüne THHK ile başvurdum, icra ödeme emri firmaya 26 Kasımda tebliğ edilmiş, 7 gün içinde itiraz yada ödeme yapma hakkkı var, sekizinci gün haciz talebi dilekçesi vereceğim. Bu haciz talebi dilekçesi ile tekrar dan bir harç veya masraf ödemesi alacak mı benden icra dairesi? bunu öğrenmek istiyorum sizden. (Bu arada yatak bedeli 2722-Tl 14 Mart 2020 tarihi itibari ile.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
L lordhaseky
Cevabınız için teşekkür ederim. Birkaç defa söyledik anlamıyorlar. En iyisi site yönetimi aracılığı ile sorunu çözmek. Mahkemeye taşırsak iş çıkmaza girebilir. Kocasını görürsem uyaracaktım, iyi ki bir şey dememişim. Yanımızda yönetimden biri ile söylesek daha uygun olacak. Salgından ötürü site toplantısı yapılamıyor. Direkt yönetici ile konuşacağım. Alt kata su sızdığı için 2 defa tadilat yaptırdık, laflarını ikiletmedik ama onlar bu nezaketi bize göstermiyorlar. Satmak son çözüm olarak düşündük, gideceğimiz yerde de aynı veya daha beteri de olabilir.Hocam apartman da oturuyorsanız eğer yöneticiyle konuşarak belirli saatlerde silkeleme yapılması veya tamamen silkelemenin yasaklanması gibi bir karar alabilirsiniz. Yani komşu olduğu için bana daha mantıklı geliyor ortak karar almak. Ama illa derseniz ben buna yaptırım uygulatacağım. Tabi ki hakkınız var ama genelde bu tür şeyler yaptırıma döndüğü zaman karşılıklı şikayetleşmeler oluyor ve sonunda içinden çıkılmaz bir halde ve tamamen huzursuzluk olarak geri dönüyor. Ben yinede başlangıçta yöneticinin karar almasını sağlayarak en azından herkesin hem fikir olduğu ortak karar alınmasından yanayım.
Diğer türlü Kat mülkiyetinden kaynaklanan davalara sulh hukuk mahkemesi baktığı için bir dilekçe ve elinizde kanıt ve/veya bunu destekleyecek şahitlerle dava açmanız gerekir. Komşunun yaptığı şey kat mülkiyeti kanunun 18. maddesine aykırı davranıştır. Hatta komşunuza yapacağınız uyarıyı (ki şahit huzurunda olursa daha iyi olur. Bu şahit yönetici olabilir.) sonrası devam ettiğini ortaya koyarsanız eliniz daha da güçlenecektir. Sizin balkon ve eşyalarınızı kirlettiğinden dolayı TCK'nın 153. maddesine göre mala zarar verme ve uyarılara rağmen devam ettiğinden dolayı TCK'nın 123. maddesine göre huzuru bozmak açısından cezalandırılmasını talep edebilirsiniz. Tabi bu durumda uzlaşma sağlanmaya çalışılır başlangıçta ona göre devam eder. Bu durum süreç içerisinden huzurun kaçmasına daha da sebep verebilir. Çünkü oda sizi başka durumlardan vurmaya çalışacaktır. Eğer satmaya niyetlendirecek kadar bezdirdiyse bu yola girebilirsiniz.
Ama ben yine de yönetimsel ortak karar alınması taraftarıyım..
Kat Malikleri Kanunu Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler.
TCK Madde 153 (1) Başkasının taşınır veya taşınmaz malını kısmen veya tamamen yıkan, tahrip eden, yok eden, bozan, kullanılamaz hale getiren veya kirleten kişi, mağdurun şikayeti üzerine, dört aydan üç yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.
TCK Madde 123 (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması halinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Öncelikle hayırlı olsun. Bildiğim kadarıyla icra için ayrı haciz için ayrı harç olması lazım ama emin değilim belki kesin bilen biri vardır.