Arkadaşlar merhaba,
Bu "Homatics box r 4k" cihazını satın almayı düşünüyorum ancak ses konusunda bazı endişelerim var, şöyle ki ;
konumuzdaki cihazla ilgili 2023 yıllarında bu cihazı satın alan gerek yurt dışından gerek Türkiye den bazı yorumcular cihazın SPDIF denilen optik çıkışından AVR 5.1 ses cihazlarına sesin (DD5.1 ve DTS) gitmediğini, desteklemediğini söylüyorlardı.
Optik ses çıkış problemi ile ilgili 2023 yılı aralık ayında bu cihazı HB den satın alan bir kullanıcının yaptığı yorumu paylaşıyorum;
"Cihaz donanımı piyasadaki diğer kutulara göre daha kaliteli. Depolama ve RAM hızı bariz iyi. Tüm bunlar cihazı hızlı yapıyor. Dış görünüşü ve elinize aldığınızdaki kalite hissiyatı da gayet iyi. Kumandası başarılı ve çok kullanışlı. Yalnız benim gibi 5.1 ev sinama sistemi kullanıyorsanız ve bu sistemin hdmi girişi olmayıp da spdif girişlerine güveniyorsanız dikkat. Cihazı aldığım andan itibaren günlerdir bu meseleyle uğraştım. Resmi telegram destek hattından resmi ve gönüllü yetkililer ile günlerdir yazıştım ve denemediğim yöntem kalmadı. Sonuç alamayınca cihazı iade etmek zorunda kaldım. Üzgünüm. Yoksa cihaz ve firma desteği çok iyi. 2017 yılımdan beri kullandığım android 9 yüklü ... gen1 cihazımla Dolby ve DTS formatında izlediğim videolar bu cihazla surround moda geçmedi bir türlü. Derinlemesine araştırınca olayın nedenini anladım. Google android 9 dan sonrası cihazlarda EDID özelliğine kısıtlanamalar getirmiş. Evinizdeki TV, AVR cihazının modelleri çok yeniyse muhtemelen sorun yaşamazsınız ama öyle değilse ses konusu şu an çözümsüz görünüyor. Cihazı aldığım firmaya teşekkürler. İade konusunda hiç problem yaşamadım."
Gördüğünüz gibi bu sorun yüzünden ürünü iade eden bile var.
Android 12 güncellemesi resmi olarak cihaza geldi mi ?
Eğer geldiyse bu yukarıda anlattığım optik ses sorunu giderildi mi, deneyimli bir arkadaş anlatabilir mi acaba ?
Yanıtlayacak arkadaşa şimdiden teşekkür ederim.
Not:
Benim ses cihazım Logitech Z906 5.1, bu cihaz DD5.1 ve DTS sesleri çözer, bu cihazın hdmi ses girişi yok, yalnızca optik girişe sahip, optik girişi kullanamazsam cihaz çöp olur, endişelerimi anlıyorsunuzdur.