Beyler HDMI kablo için
-Box ların içinden çıkanlar "dandik" +boyu kısa v.s ayrıca 2.0/2.1 filan diye yazıyorsa o da palavra dır
-HDMI için 2.1 sertifikalı(ama harbi tabiki!) kablo almanıza da hiç gerek yoktur,2.0 OK dir
-Box 2.1 destekli desler de bu da küllüm palavra dır(çok üst düzey bazı Box lar hariç)
veya SBC alırsınız Khadas gibi o harbi 2.1 dir gibi düşünün
Rockchip dne yine 2.1 destek vardır gibi
Ancak bu klasik Box lar da size 2.1 gerekmez,ama eliniz de PS/5 veya Xbox olur o zaman gerekiyor+TV nin de
2.1 olması gerekiyor tabiki
kısaca size kaliteli harbi sertifika garantisi olan 2.0 yeterli dir bu Box lar için,ben epeyi yıldır yerli(aslında
o da yerli değil tabiki)
"PAUGGE" kullanıyorum,ciddi kaliteli+setifikası harbi!
metraj olarak 1 veya 2 m. alabilirsiniz
2.0a veya b version işinizi fazlasıyla görür
net den girin "paugge" diye yazın karşınıza bir alay yer çıkıyor seçin ve satın alın
sakın dalgaya düşüp de reklamlara kapılıp 120Hz yok 8K 120 veya bilmem ne diye zokaları yutmayın
size gerekli olan 4k/60Hz olmasıdır,zaten bunun üstü şu kadar K şöyle Hertz filan bunlara da kanmayın
++
TV den ayarlama;varsa panelin desteği "HDMI Ultra" seçimi vardır buradan
HDMI Ultra HD>>>>OPTIMAL seçeceksiniz(veya sizin panel de hangi benzer kelimesi varsa)
cihaz(Box) veya panelin Optimal desteği "palavra" ise zaten resim kalitesin den şak diye anlayacaksınız!
bu durum da zaten 2.0 da palavra dır o panel de veya Box da ve ya her iki cihazda!
Optimal yerine mecburen "Standard" kullanacaksınız
++
Bazı paneller de bunlar tercihlere v.s bulunuyor ama çalışmıyor!
örneğin 4K/120 4:4:4 görürseniz büyük ihtimalle bu da çalışmayacaktır!
Bana çok fazla şikayet geliyor bu konuda özellikle Box ve özellikle yerli montaj paneller için
ancak maalesef bunlar göstermelik değerler olarak kalıyor!
TV ler Monitör olmadığı için,her bir atraksiyona zaten cevap veremezler!
ancak Sony/Samsung/Philips in en üst serileri bu konuda çok iyidir!
Monitör vazifesini hemen hemen görür,ancak diğer paneller böyle değildir
aldığınız "NVidia" bile olsa bu BOX lar dan ne bir PC ne de bir XBox/PS5 performansı
beklemeyin.
ama yeni çıkacak AML928+GPU57 li Box ile ciddi bir performans artışı ben şahsen bekliyorum