Hipertansiyon

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
44
Tansiyonum genelde 16/10 günlük hayatta beni rahatsız etmiyor. Fakat gittiğim doktorlar yapılan tahliller sonucu ortada olumsuz bir sonuç çıkmadı. Uzun yıllar durum böyle.. Hipertansiyon ile tedavi süreci olan arkadaşlar var mı? Varsa hangi tip ilaçlar kullanıyorsunuz? Ben ayra plus ve vasoxen kullandım kullanıyorum...
 
smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
51
Sigara içiyorsanız damarlardaki daralma nedeniyle tansiyonunuz 40 lı yaşlardan sonra yüksek seyredebiliyor. Aynı durumu ben de yaşıyorum. Hatta 2010 yılında bir de anjiyo geçirdim. İlaca gelince cardopan ile başladık daha sonra diovan 320 mg ile devam ediyoruz. Doktorumun söylediği sabit devam ediyorsa pek sorun yok Önemli olan inişli çıkışlı bir grafik sergilememesi. Ancak şöyşe düşünün kalbiniz rölanti devri yüksek bir şekilde çalışan bir motor gibi. Bu da ömründen yemekte Allah hepimize uzun ve mutlu bir ömür nasip etsin inşallah. Geçmiş olsun... :uzgun
 
A Çevrimdışı

A.Bozoğlu 

Süper Üye
25 Eki 2017
622
Geçenlerde kardiyoloji ye gittim, EKG, eko ve koşu bandı vd. derken kalp damarlarından birinde genişleme var dendi, bunun sebebi tansiyon olabilir diyerekten, holter cihazı takıldı ve 1gunluk tansiyon takibi yapıldı. tansiyonunun 16-10 seviyelerinde gezdiğini öğrendim. Sonrasında ilaca başladık, coversyl plus 5mg ile başladık ama, öksürük yaptı ve düşme olmadı.doktora durumu bildirdim ilacı değiştirdik şuan yaklaşık 10gündür, Atacand plus 12,5mg kullanıyorum ve tansiyon dengelendi.
 
H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
Sigaradan olduğu kadar katkılı gıdalardan ve tabi ki aşırı tereyağ kullanımı, yaşam şekli, stress durumları, genetik yapı.. artık ne denilirse denilsin vücut bir şekilde hayatın herhangi bir döneminde ihanet etmeye başlıyor..Günde 2 paket sigara içerim ( hiç kimseye tavsiye etmem, kullanmayın ve kullandırtmayın..).. yaklaşık 10 sene önce bana da hipertansiyon teşhisi konulmuştu, ne ilaç kullandım ne de spor yaparım.. Hayat şimdilik ufak tefek sorunlarla devam edip gidiyor.. Huzur olsun o yeter zaten.. Hekim izniyle günde çeyrek aspirin kullandığımı da söylemeliyim..
 
Son düzenleme:
akrep2018 Çevrimdışı

akrep2018 

Süper Üye
16 Eyl 2018
1,238
62
Bende de ara sıra tansiyon yükselmesi oluyor,ve değerler farklı çıkıyor.Bazen büyük 13 lerden başlayıp,16,5 lara kadar çıkıyor.İki,üç sene öncesine kadar normaldi.Bir kaç kez evde tansiyonu düşüremeyince acile gitmek zorunda kaldım.Uzun yıllar süren migren hastalığım var.İlaç tedavisi devam ediyor.İki senedir tansiyon yükselmesi sorunum var.Ayda en az iki üç sefer bu sıkıntıyı yaşıyorum.Bazen migrenle,tansiyon birbirine karışıyor,iyi ayırt etmek lazım.Ben başım ağrıdığı zaman önce tansiyona bakıyorum,eğer normalse ağrı kesici olarak Naprosyn 500 mg kullanıyorum,eğer tansiyon yüksekse Delix 2,5 mg kullanıyorum.Eğer hala tansiyon düşmezse ikinci kez tansiyon ilacı kullanıyorum.Son senelerde fazla yağlı,ve tuzlu yiyecek yemiyorum.Yeşillik ve sebze ağırlıklı besleniyorum.Haftada 3 kez 1 saat boyunca hızlı şekilde yürüyüş,ve biraz da kültür fizik hareketleri yapıyorum.Hiç sigara alkol kullanmam.Bence temel sebep stres,diğer sebepler sonra geliyor.Tüm hasta arkadaşlarıma Allah şifa versin.
 
F Çevrimdışı

fottili 

Aktif Üye
27 Şub 2018
76
Bir sağlıkçı olarak ilaç kullanımına karşıyım. Mümkün olduğunca az kullanmak gerektiğini düşünüyorum fakat benim için istisna olan haplar tansiyon haplarıdır . Eğer tansiyon sorununuz varsa mutlaka kullanmalısınız. Yıllar boyunca sorun yaşamayabilirsiniz fakat yüksek tansiyon bir kere yoklayarak çok kötü sonuçlar doğurabilir.Her insanın yapısı farklıdır ama kabul edilebilir sınırlar dahilinde bu fark anlamlı olabilir. Sürekli 16/10 tansiyon günlük rahatsız etmeyebilir ama uzun vadede çok yıpratıcı olur.

Damar sağlığı için sigara en önemli etkenlerden ama en az onun kadar etkili hatta daha etkili olan beyaz un ve şekerdir arkadaşlar. Ayrıca şekerli ,katkılı meyve suları ve içecekler kesinlikle tüketmemek gerekir.Özellikle sıvı şekilde şeker almak , çok hızlı şekilde şekeri yükselteceği için vücudu daha fazla yıpratır.Meyve ve sebzede mevsime göre tüketilmelir.Doğal ve bahçe ürünleri tercih edilmelidir.Gerçek tereyağı ve diğer yağlı gıdalar damar sağlığını korur.Yağlı tohumlar ve gerçek tereyağı tüketmek , abartmamak kaydıyla yararlıdır. Son olarak bunların başına natural sızma zeytin yağını da eklerseniz beslenme kaynaklı rahatsızlıklar büyük ölçüde düzelir. Tabi beslenme dışında stres , psikolojik ve çevresel faktörlerde tansiyonu tetikleyebilir.
 
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
50
Aşırı stresli birimde çalıştığım dönem, istisnasız her işe gidiş öncesi baş ağrısı başlardı... Tansiyon aleti alarak takip ettim... İşe gitmeden önce 14/10 ortalaması olan tansiyonum iş dönüşü 10/08 oluyordu ve bunu görmek ve yıpranıyor olmak insanı bir kez daha yıpratıyordu...

Şimdi çok şükür, stabil olarak tansiyonum 10/08 civarında...

Özetle, stres her şeyin düşmanı.
 
TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,457
49
bende vasoxen kullanıyorum ana baba tansiyon hastası olunca kalıtsal sanırım. tuz olayına veda ettim alışmam zor oldu ama artık tuzsuz yemekler yemeye çalışıyorum hatta tabldot yediğim lokanta tuzlu yemek yaptığı için onu bile değiştirdim.
 
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
13,504
Tansiyonum genelde 16/10 günlük hayatta beni rahatsız etmiyor. Fakat gittiğim doktorlar yapılan tahliller sonucu ortada olumsuz bir sonuç çıkmadı. Uzun yıllar durum böyle.. Hipertansiyon ile tedavi süreci olan arkadaşlar var mı? Varsa hangi tip ilaçlar kullanıyorsunuz? Ben ayra plus ve vasoxen kullandım kullanıyorum...

Arkadaşınızın dediğini değil doktorunuzun yazdığı ilacı kullanın ve üç beyazdan uzak durun ? tuz , un , şeker ? ayrıca ilacınızı düzenli için aksatmayın 17 Yıldır bende hiper tansiyon nedeni ile ilaç kullanıyorum çok şükür kontrol altında 12 / 8
 
T Çevrimdışı

tyfngkt 

Aktif Üye
1 Eyl 2018
59
33
Damarın içindeki kanın damar duvarına yaptığı yüksek basınca hipertansiyon denir. Uzun dönemde kanın damar duvarlarındaki etkisi damarın iç yüzeyinde hasara yol açar. Yüksek tansiyon nedeniyle organları besleyen damarlarda tıkanma, genişleme veya yırtılma meydana gelebilir. Hipertansiyon organlara giden kan akışını bozarak organ yetmezliklerine neden olabilir.
 
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,211
öncelikle,"kalıtımsal"!
sonra da başta "cigara" geliyor! ben 32 sene içtim,bu zıkkımı bıraktım ve 16 sene geçti
ama yaptığı hasar kesinlikle bir daha düzelmiyor,bırakmak da fayda etmiyor,sadece ciğerler
düzeliyor hepsi o,Anjiyo oldum Aralık da,damarlar gitmiş dedi doktor ve acil ameliyat
yapacağız dedi,Stent ile düzelmez,3 damar değişti sonunda!
cigara bir hasar veriyor ve tam vuruyor,bende 16 sene olmuş bir şey çıkmaz gari demiştim!
son 5 senedir de hergün ortalama 15KM yol yürüyorum,adamlar bana sen ayakta kalp
krizi geçirmişsin dediler yaw:kiskis ben farkında değilim hala!!

cigara yoksa o zaman kalıtımsal,stres cart curt etkiliyor
Kolesterol/HDL,LDL bunlar ne alemde?? en önemlisi "Trigliserid" ne alemde(bu en tehlikeli kan yağıdır)
800 veya 1000 çıkan adam var yaw,ET fena tetikliyor(+hayvani yağlı ürünler)max.150 olması
gerekiyor daha da iyisi 100 altı olması gerekiyor Trigliserid seviyesi,ben bunu sıkı rejimle 100 altında
tutuyorum! LDL de 150 altı olacaktır!(bu kötü kolesterol)HDL yüksek olmalı(40/45 gibi hatta60 gibi)
bu da iyi kolesterol...
Glukoz(şeker illeti) bu zaten her bir şeye etki ediyor!!!

yaş 40 ve üstü değiştireceksiniz hayat tarzınızı,bu kadar basit! demesi kolay gelde yap:hoba1
içki pek vurmuyor! tabi kalkıp hergün bir ufak devirmeyeceksin! ve bir büyük
1/2 duble olursa 100 sene içsen bir bok olmaz! tabi doğrusu hiç içmemek,fazlası olursa bu da
tetikliyor
değiştireceksiniz yaşam standardınızı,bol bol yürümek! ben 3 katı genel de asansör kullanmadan
çıkıyorum! zaten 2/3 katı çıktığınız zaman manzarayı çakıyorsunuz deneyin sonra doktora gidin
Ben anjiyodan korktum gitmedim bana bir bok olmaz diye sonra anjiyo yapan doktor
yaw bu nedir kardeşim damarlar çok kötü olmuş deyince,o zaman manzarayı çaktım

Tansiyon ilaçları pek etki etmiyor! rejim+yürümek bu şart+merdiven çıkmak şart(en az iki kat)
cigara kesinlikle yok,bir iki duble atılır sorun olmaz(şayet içki durmunuz varsa)
 
Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Konu biraz eskimiş öncelikle geçmiş olsun doktora gidip tansiyon takip cihazı denen bir alet var onu taktırmanızı tavsiye ederim 1 hafta boyunca tansiyonu takip etsin ölçsün.
 
albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,211
o takılan Holter aleti biraz insan da sıkıntı veriyor! tam neticede veremiyor
zırt pırt şişip rahatsızlık hihsi de veriyor hatta gerginlik yapıp tansiyonun
yükselmesine sebeb oluyor!
o alet aslında sürekli yatan istirahat eden kişiler de daha doğru netice veriyor!
gün içinde iş güçte çalışan adamın zaten sürekli gerilimleri oluyor v.s derken
alet tam istenen neticeden uzak kalıyor
 
A Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,295
51
Ben belli aralıklarla tansiyonumu ölçerim. 10/6 gördüğüm oluyor, 11/7 gördüğüm oluyor.
Çocukluğumdan beri bilirim ende düşük tansiyon sorunu olduğunu. Yine çocukluğumdan beri hep, yere eğilip bir süre kalıp ayağa kalktığımda baş döner, gözler kararır vs.

Artık öyle eskisi gibi değil ama benim tansiyonumu ara ara öçlme nedenim, özellikle çekimlerden veya toplum içerisinde yaptığım konuşmalardan sonra (Hep yüksek sesli konuşuyorum, düzeltmeye çalışsam da nafile) ense kökümden giren baş ağrısı ile uğraşıyorum. Hatta duruma göe vücuduma sıcaklık basıyor vs.

Tam o anlarda ölçüyorum zira bana göre tansiyornum yüksekmiş gibi geliyor ama benim tansiyonum hayatım boyunca sanırım bir kere bile 13/8 in üstüne çıkmamıştır.

Ne yazık ki doktora gitmek gibi bir alışkanlığım da yok zira sağlık sistemine güvenmiyorum.
Allah başımızdan eksik etmesin onları ama, mümkünse mecbur da kalmayalım.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Geri