öncelikle,"kalıtımsal"!
sonra da başta "cigara" geliyor! ben 32 sene içtim,bu zıkkımı bıraktım ve 16 sene geçti
ama yaptığı hasar kesinlikle bir daha düzelmiyor,bırakmak da fayda etmiyor,sadece ciğerler
düzeliyor hepsi o,Anjiyo oldum Aralık da,damarlar gitmiş dedi doktor ve acil ameliyat
yapacağız dedi,Stent ile düzelmez,3 damar değişti sonunda!
cigara bir hasar veriyor ve tam vuruyor,bende 16 sene olmuş bir şey çıkmaz gari demiştim!
son 5 senedir de hergün ortalama 15KM yol yürüyorum,adamlar bana sen ayakta kalp
krizi geçirmişsin dediler yaw
ben farkında değilim hala!!
cigara yoksa o zaman kalıtımsal,stres cart curt etkiliyor
Kolesterol/HDL,LDL bunlar ne alemde?? en önemlisi "Trigliserid" ne alemde(bu en tehlikeli kan yağıdır)
800 veya 1000 çıkan adam var yaw,ET fena tetikliyor(+hayvani yağlı ürünler)max.150 olması
gerekiyor daha da iyisi 100 altı olması gerekiyor Trigliserid seviyesi,ben bunu sıkı rejimle 100 altında
tutuyorum! LDL de 150 altı olacaktır!(bu kötü kolesterol)HDL yüksek olmalı(40/45 gibi hatta60 gibi)
bu da iyi kolesterol...
Glukoz(şeker illeti) bu zaten her bir şeye etki ediyor!!!
yaş 40 ve üstü değiştireceksiniz hayat tarzınızı,bu kadar basit! demesi kolay gelde yap
içki pek vurmuyor! tabi kalkıp hergün bir ufak devirmeyeceksin! ve bir büyük
1/2 duble olursa 100 sene içsen bir bok olmaz! tabi doğrusu hiç içmemek,fazlası olursa bu da
tetikliyor
değiştireceksiniz yaşam standardınızı,bol bol yürümek! ben 3 katı genel de asansör kullanmadan
çıkıyorum! zaten 2/3 katı çıktığınız zaman manzarayı çakıyorsunuz deneyin sonra doktora gidin
Ben anjiyodan korktum gitmedim bana bir bok olmaz diye sonra anjiyo yapan doktor
yaw bu nedir kardeşim damarlar çok kötü olmuş deyince,o zaman manzarayı çaktım
Tansiyon ilaçları pek etki etmiyor! rejim+yürümek bu şart+merdiven çıkmak şart(en az iki kat)
cigara kesinlikle yok,bir iki duble atılır sorun olmaz(şayet içki durmunuz varsa)