Legacy diye bir yer var bu arada pc toplamaAnakart menüsünde whql isimli bir menü veya seçenek var mı?
Veya legacy yazan birsye,
Pc ne bu arada? Marka model.
Yani , "biostan burasını seçip yükleme yap" bakalım diyecekti büyük ihtimalleLegacy diye bir yer var bu arada pc toplama
Anakart asus prime a320
Yarın inşallah bu günlük bu kadar kafa ağrıttığım yeter bana..Yani , "biostan burasını seçip yükleme yap" bakalım diyecekti büyük ihtimalle
Denemediysen dene bakalım
Legacy diye bir yer var bu arada pc toplama
Anakart asus prime a320
Eğer UEFI kurulum USBsi hazırladıysanız bilgisayarınızdaki harddiski GPT bölümü stilinde formatlamalısınız. MBR stili görünümündeyse UEFI kurulumu yapamazsınız.Aslında windows 7 kurmaktan vazgeçtim.
Yinede anlatayım, arkadaş rufusla uefı bir win 7 kurulum usb si hazırladı onu kullandım ayrıca bıosdan usb yi ilk sıraya aldım ve başlattım windows yükleniyor ekranı geldi dil seçeneği kısmını geçince,
Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı.Yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'ı tıklatın"
ekranıyla karşılaştım, usb yi 2.0 takmak bios ayarlarıyla oynamak gibi birçok seçenek denedim ancak hiçbiri başarılı olmadı. Sanırım yeni nesil sistemlerde win 7 kurmayı engelleyen bir uyum sorunu var.
Cevaplar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim sağolun.
Bunu benim de anlayacağım gibi yazsanEğer UEFI kurulum USBsi hazırladıysanız bilgisayarınızdaki harddiski GPT bölümü stilinde formatlamalısınız. MBR stili görünümündeyse UEFI kurulumu yapamazsınız.
kurulum
Hiçbir aygıt bulunamadı sorunu
1 - bios ayarları
2 - hard disk sorunu
3 - win 7 sorunu ? ( video )
kurulum yapıldı
Hiçbir aygıt bulunamadı sorunu .
driver sorunu ?
bilği tam verilmeli .
Eğer UEFI kurulum USBsi hazırladıysanız bilgisayarınızdaki harddiski GPT bölümü stilinde formatlamalısınız. MBR stili görünümündeyse UEFI kurulumu yapamazsınız.
Yazsan demişim,aslında anlatsan olacaktı sevgili Olitos ,kusuruma bakma ,yani ne yapmam lazım gibiBunu benim de anlayacağım gibi yazsan
teraspy daha bu arkadaşın sorununu çözememişsin hayret şimdiye birde üzerine terzi misali.Yazsan demişim,aslında anlatsan olacaktı sevgili Olitos ,kusuruma bakma ,yani ne yapmam lazım gibi
Anakart menüsünde whql isimli bir menü veya seçenek var mı?
Veya legacy yazan birsye,
Pc ne bu arada? Marka model.
MBR ve GPT disk bölümlerini yönetmek için kullanılan iki farklı standart aslında. MBR disklerde her bir disk bölümü için 2TB sınırı var, GPTde ise 9.44ZB gibi boyutlara ulaşabiliyor. Yani MBR daha eski bir standart olduğu için yeni işletim sistemlerinde GPT kullanılıyor. Windows 7 ve öncesi sürümlerde MBR varsayılan olarak belirlenmiş fakat daha sonrasında UEFI teknolojisi ile birlikte GPT varsayılan olarak kullanılıyor. Kısacası UEFI kurulumlarında GPT zorunlu. MBR disk nasıl GPTye çevrilir şeklinde yapılacak küçük bir Google araştırmasıyla olay çözülebilir sevgili emmiBunu benim de anlayacağım gibi yazsan
Gençleri sadece takip ediyorum ,herşeye çok karışmak istemiyorum açıkçası ,ama ceket olayına acaip güldüm gece vaktiteraspy daha bu arkadaşın sorununu çözememişsin hayret şimdiye birde üzerine bir ceket dikmen lazımdı.
Bunu txt dosyasına kopyaladım,yarın araştırayım bakayımMBR ve GPT disk bölümlerini yönetmek için kullanılan iki farklı standart aslında. MBR disklerde her bir disk bölümü için 2TB sınırı var, GPTde ise 9.44ZB gibi boyutlara ulaşabiliyor. Yani MBR daha eski bir standart olduğu için yeni işletim sistemlerinde GPT kullanılıyor. Windows 7 ve öncesi sürümlerde MBR varsayılan olarak belirlenmiş fakat daha sonrasında UEFI teknolojisi ile birlikte GPT varsayılan olarak kullanılıyor. Kısacası UEFI kurulumlarında GPT zorunlu. MBR disk nasıl GPTye çevrilir şeklinde yapılacak küçük bir Google araştırmasıyla olay çözülebilir sevgili emmi