Adam akıllı Full HD panel de yokki piyasada olsa gidip ilk alacaklardan biri olurdum, ama öyle pek güzel modeller yok olsa bile daha yeni modellerle aynı paraya satılıyor. O 4K işi zor bence kanalların altyapı çalışması yapması gerekir o da pahallı. Büyük ihtimalle 4A da sadece SD kanallar kalır yada HD ve SD yeni uyduya da HD ve 4K kanalları verirler. Astra uydularında böyle bir şey olmuş galiba ama onlar uydudan karasal yayın da yapıyormuş tam detayını bilmiyorum.
Evet, pazar 4K'ya kaydı çünkü üretici tarafında.
Belki vardır ama ithal etmiyor da olabilirler.
Bilemiyorum.
Sanırım kanalların yayın sistemleri, kameraları vs. 4K değil ve bunu değiştirmek epey maliyetli.
Geçecekler mi geçmeyecekler mi, zaman gösterecek.
Geçseler bile bitrate düşük olduktan sonra yine fazla bir şey değişmeyecek ne yazık ki.
Gerçi H265, H264'e göre çok daha iyi bir CODEC ama yine de kalite için daha fazla veri akışına yani bitrate'e ihtiyacımız var.
İyi bir 4K panel de ucuza değil aslında hocam, bu alınan paneller yine giriş veya giriş-orta seviye muhtemelen.
İyi hızda internet, 4K içerik yoksa 4K panel bana anlamsız geliyor.
Ki 4K'ya geçiş cidden uzun sürdü gibi Full HD'ye göre.
Gerçi zamanında Full HD panel alanlar da epey bekledi, biz biraz geçişe yakın almıştık o şansımız olmuştu.
Kapitalizm böyle bir şey maalesef, malı satana kadar iyi, sattıktan sonra hadi bana eyvallah diyor şirketler.
Umarım 4K içerik sayısı artar.
Çünkü Netflix vs de olsa, korsan da olsa 4K çözünürlükte içerik bulmak zor sanırım.
Ki internet hızları yükselmedikçe bunları indirmek de güç ne yazık ki.
Netflix'de FHD veya 4K var ama bitrate çok yüksek değil anladığım kadarıyla.
En iyi ülkede bile Blu-ray'in gerisinde kalıyor sanırım.
Üstünkörü bildiklerim bunlar tabi, detaylı araştırmasını yapmadım.
4K şu an için gözüme kestirdiğim bir çözünürlük değil.
İleride geçilecek bir çözünürlük olarak duruyor.