Hi-Level 55UHL960 Görüntüde Dalgalanma

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan nailman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nailman

Yeni Üye
Puan 3
Çözümler 0
Katılım
31 Ağu 2020
Mesajlar
4
Yaş
35
nailman
Merhaba. Diğer çözünürlüklerde de var mı bilmiyorum ama özellikle TRT4K izlerken farkettiğim bir durum var. Özellikle havadan çekim kayalık veya orman sahnelerinde belirginleşen görüntünün yalnızca orman içeren kısmında olan tam tarif edemyeceğim parlaklık dalgalanması gibi bir durum var, görüntü sanki orada titreşiyor gibi. Çözülebilir bir durum mudur bu yardımcı olabilir misniz?
 
Trt 4k da bu şikayet oluşuyor. YouTube den deneyiniz. Özellikle dron çekimlerinde trt4k bozuyor görüntüyü
 
Netflixte de denedim şimdi malesef aynı şeyle karşılaşıyorum. Uzaktan orman benzeri yoğunluğun olduğu yerlerde seyirme diye tarif edebileceğim bir durum oluşuyor.
 
Netflixte de denedim şimdi malesef aynı şeyle karşılaşıyorum. Uzaktan orman benzeri yoğunluğun olduğu yerlerde seyirme diye tarif edebileceğim bir durum oluşuyor.

Tırtıklanma, takılma gibi şeyler mi?
 
Hayır hocam akıcılkta bi problem yok, parlaklık seviyesi seyiriyomuş gibi.
 
55UHL950 de trt4 4k da aynı Problem oluyor yayın ile alakalı youtube vs çok problem görmedim
 
@Adem Helvacı hocam bir de sizin fikrinizi alabilir miyiz? Çözümü var mıdır bu durumun yoksa alışmamız mı gerekiyor? Teşekkürler
 
TRT4K'daki drone çekimlerinde oluşan sorun, sadece o programa özgü (muhtemelen kaydı yapan drone kaynaklı) bir durum. Eski TV'mde de vardı, yenisinde de var.

Onun dışında, ekranda çok fazla ince detayın olduğu sahnelerde (bu genelde uzak çekimler oluyor doğal olarak) artık panelin mi, işlemcinin mi yetişememesi sebepli titremeler göze çarpıyor.
 
benden gibi pinpirikli tv meraklıları uzak durun uhl960 tan
 
Geri
Üst Alt