J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Önce 1 Nolu kabloyu kontrol kartından ayırın tv yi çalıştırın panelin yarısında ne gibi bir görüntü var.
Aynı ise tv yi kapatın enerjisini kesin 1 Nolu kabloyu geri takın 2 Nolu kabloyu ayırın tv ye enerji verip çalıştırın panelin yarısında ne gibi bir görüntü var.
Gelen görüntü resimlerini buraya ekleyin.

tcon7d4f1a0f758fea04.jpg

T con kart üzerinde 1.2 numaralı lvds kablolarını çıkardım t con kart üzerinde kısa devre yakaladım devre üzerinde o harfi yazan kısa devreye düşüyor o harfi yazan hepsi kısa devrede By_Trol By_Trol

IMG_20231223_111954_797.jpg

J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Kısa devre değil O yazanı kablo olarak düşünün direk iletim yapar.

Hocam peki sorun panel kartından mıdır yoksa televizyon ekranından mıdır internette baktım parçaları ucuz kartların yalnız fakat TV tamircileri yanaşmıyor,bunun çalışabilir hale nasıl getirebiliriz

IMG_20231223_165115_357.jpg
IMG_20231223_165104_625.jpg

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804
Hocam peki sorun panel kartından mıdır yoksa televizyon ekranından mıdır internette baktım parçaları ucuz kartların yalnız fakat TV tamircileri yanaşmıyor,bunun çalışabilir hale nasıl getirebiliriz

IMG_20231223_165115_357.jpg
IMG_20231223_165104_625.jpg
Size yazdıklarımı yaptığınızda görüntüde yatay çizgiler vardı yatay çizgi panel arızası ve onarılamaz panelin değişmesi gerekiyor.

J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Çok teşekkürler bilgi ve ilgilendiğiniz için bize yeni bir televizyon satın alma gözüktü. By_Trol By_Trol peki hocam arıza yapmayan güvenilir tv önerebilir misiniz.Soru biraz klişe oldu ama Televizyonlardan anlamıyorum pek kusura bakmayın.Önerebileceğiniz modeller var mıdır arıza yapmayan uzun yıllar bizi götürebilecek.Teşekkürler

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804
Çok teşekkürler bilgi ve ilgilendiğiniz için bize yeni bir televizyon satın alma gözüktü. By_Trol By_Trol peki hocam arıza yapmayan güvenilir tv önerebilir misiniz.Soru biraz klişe oldu ama Televizyonlardan anlamıyorum pek kusura bakmayın.Önerebileceğiniz modeller var mıdır arıza yapmayan uzun yıllar bizi götürebilecek.Teşekkürler
Rica ederim. Arıza yapmama garantisi hiçbir marka için verilemez bütçenizi belirterek aşağıdaki linkte mesajınızı yazın tavsiye veren arkadaşlar. Size yardımcı olacaktır.

barbarosso Çevrimdışı

barbarosso 

Aktif Üye
7 Eki 2017
341
Görüntülerdeki, lvds kablosunun sırayla tek tek takılıp çıkarılması esnasında temassizlik mı oldu acaba? İşlemi tekrar ettiğinizde aynı yatay cizgilenme aynı yerde oldu mu?
Ben halen daha tcon değişse sorun kalmayacağını zannediyorum.600 lira çıkmaya versen,olmazsa 100/200 aşağı satar elden çıkarırsın.panel arızalı ise yedek parçaya satarsın tüm TV yi.

J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Görüntülerdeki, lvds kablosunun sırayla tek tek takılıp çıkarılması esnasında temassizlik mı oldu acaba? İşlemi tekrar ettiğinizde aynı yatay cizgilenme aynı yerde oldu mu?
Ben halen daha tcon değişse sorun kalmayacağını zannediyorum.600 lira çıkmaya versen,olmazsa 100/200 aşağı satar elden çıkarırsın.panel arızalı ise yedek parçaya satarsın tüm TV yi.

Hocam sorunu çözdüm ekrana görüntü geldi,sorunu bant ile t con çıkışında ki lvds kablosuna bant yardımı ile görüntü aldım fakat cok az ekranın ust orta ve altta 3 er çizgi mevcut yatay olarak

Arıza %99 Panel arızası yatay çizgiler de var fakat tam kesinleşmesi için servise müracaat edin.

Hocam sorunu çözdüm ekrana görüntü geldi,sorunu bant ile t con çıkışında ki lvds kablosuna bant yardımı ile görüntü aldım fakat cok az ekranın ust orta ve altta 3 er çizgi mevcut yatay olarak

Örnek resimdeki gibi kaldı :bilmiyom:bilmiyom

img1-1.jpg
img1-2.jpg
img1-3.jpg

Son düzenleme:
By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,804

Örnek resimdeki gibi kaldı :bilmiyom:bilmiyom

img1-1.jpg
img1-2.jpg
img1-3.jpg
Panel arızalı yatay çizgi arızası panel onarım servislerinde bile onarılamaz film kabloları tek tek çekip resim eklediğinizde de yatay çizgiyi yazmıştım. Hatta o çizgiler yeni değil uzun zamandır var siz fark etmemişsiniz özellikle kırmızı ve turuncu renklerde kendini göstermiştir.

J Çevrimdışı

janklea

Yeni Üye
30 Ocak 2023
17
28
Panel arızalı yatay çizgi arızası panel onarım servislerinde bile onarılamaz film kabloları tek tek çekip resim eklediğinizde de yatay çizgiyi yazmıştım. Hatta o çizgiler yeni değil uzun zamandır var siz fark etmemişsiniz özellikle kırmızı ve turuncu renklerde kendini göstermiştir.
Yok hocam daha önce böyle bişey yoktu il dışına çıktık tv prize takılı off durumda idi eve geldim açmaya çalıştım açılmadı sonrası gelişen durum bu

Geri
Üst Alt