HDMI Bağlantı Sorunu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
servis anakartı değiştirdi sorun düzeldi.
Anladım garantisi devam ediyorsa servisten destek alın şase değişir sorun gider. Ama şunu hatırlatayım vestel ayın 10 una kadar sayımda servisin elinde yoksa biraz beklemen gerekir.
Eğer kurulum fln anlıyorsan menü 4725 yapıp diasonic içinde factory rest var. Bi sıfırla sonra kurulum yap. Omassa dedigim gibi servisten destek al

başka cihzı aynı tv ye bağladınız dimi ?
örnek pes3 yerine başka uydu alıcısı fln.
ayrıca çalışması demek kesintisiz çalışmak anlamına gelmez kesiyor olabilir. görüntü işlemeyebilir. alt veya üst yayını işlemeyip kesebilir. yaşadığım sorun

hatırladın mı ? ana kart arızalıdır. başta dedik :)

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
Farklı bir konu açmayıp buradan sorayım bende kıymetli forumdaşlarıma ;

1080ti ekran kartı PC'mi Vestel 55ca9550 tv ile kullanıyorum. HDMI-1 veya diğer HDMI'lar hepsi "gelişmiş" olarak seçili.

Bir kaç ay önce aynı HDMI kablo ile görüntü alamamaya başlayınca 4k çözünürlük 60hz'den kademeli olarak 29hz'e düşürdüğümde görüntü alabildim (diğer hz'lerde görüntü gidip gelme yapıyor), bende çok ilginç bir arıza acaba ekran kartım mı gidik, kablo'mu yoksa tv'mi. Tabi en ucuz çözüm olan HDMI kablo ile deneme yapmak istedim, yeni kablo aldım onla hiç görüntü alamadım geri yolladım daha sonrasında v2.0 olduğunu iddia eden başka bir kablo daha aldım bugün ve yine görüntü alamadım 60hz'de. Bende şu hdmi ayarlarıyla bir oynayayım dedim, "gelişmiş" moddan "düzenli" moda alınca görüntü geldi. 4 HDMI çıkıştanda gelişmiş modda 60hz'de görüntü alamıyorum.

Farkettiğim kadarıyla 29 ve 30hz'de pc'de RGB olarak gözüküyor fakat 50-60 hz'de Ycbcr420.

Benim durum da da anakart mı gidik acaba? TV yazılım sürümü : v2.7.0.0 , v34.14'ü de denedim fakat sonuç aynı. Gelişmiş ile Düzenli farkı nedir?

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
Yeniden denedim. Düzenli modda;
HDMI-1 --> Masaüstünde sorun yok PES 2019'da ise 60 hz'de görüntü gidip geliyor.
HDMI-2 --> Masaüstündeyken bile görüntü gidip geliyor renkler birbirine giriyor.
HDMI-3 --> Masaüstünde sorun yok, PES 2019'da sorun yok.

TV ayarlarından HDMI Gelişmiş mod'a çekildiğinde "sinyal yok" oluyor tüm hdmi portlarda.. 25 şubat 2016'da almıştım tv'yi, 1 ay kalmış garantisinin bitimine, tam zamanında bozulmuş.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
A apollonx HDR için 2.0a kablo alın. 4K 60 Hertz için en az 2.0 kablo gereklidir.
55CA9550 gibi bir televizyonda da kablo masrafından kaçınmayın lütfen. :hihi
Gelişmiş mod HDR desteğini açmak için diye biliyorum.

A Çevrimdışı

apollonx

Aktif Üye
3 Mar 2018
140
Hocam eski kablom goldmaster 'dı ve gelişmiş modda her porttan çalışıyordu. Şimdi ise hdmi'lardan bazıları çalışmıyor aynı kablo ve yeni aldığım 18gbps hdmi v2.0 kablo ile.

Hdmi 1 ile 2 problemli, 3 sorunsuz çalışıyor. Gelişmiş modda ise iki kabloda çalışmıyor ama eskiden sorunsuz çalışıyordu. Bu şekilde servis geldiğinde anakartmı değişiyor?

Geri
Üst Alt