Farklı bir konu açmayıp buradan sorayım bende kıymetli forumdaşlarıma ;
1080ti ekran kartı PC'mi Vestel 55ca9550 tv ile kullanıyorum. HDMI-1 veya diğer HDMI'lar hepsi "gelişmiş" olarak seçili.
Bir kaç ay önce aynı HDMI kablo ile görüntü alamamaya başlayınca 4k çözünürlük 60hz'den kademeli olarak 29hz'e düşürdüğümde görüntü alabildim (diğer hz'lerde görüntü gidip gelme yapıyor), bende çok ilginç bir arıza acaba ekran kartım mı gidik, kablo'mu yoksa tv'mi. Tabi en ucuz çözüm olan HDMI kablo ile deneme yapmak istedim, yeni kablo aldım onla hiç görüntü alamadım geri yolladım daha sonrasında v2.0 olduğunu iddia eden başka bir kablo daha aldım bugün ve yine görüntü alamadım 60hz'de. Bende şu hdmi ayarlarıyla bir oynayayım dedim, "gelişmiş" moddan "düzenli" moda alınca görüntü geldi. 4 HDMI çıkıştanda gelişmiş modda 60hz'de görüntü alamıyorum.
Farkettiğim kadarıyla 29 ve 30hz'de pc'de RGB olarak gözüküyor fakat 50-60 hz'de Ycbcr420.
Benim durum da da anakart mı gidik acaba? TV yazılım sürümü : v2.7.0.0 , v34.14'ü de denedim fakat sonuç aynı. Gelişmiş ile Düzenli farkı nedir?