Deneyim Hava Temizleme ve Nemlendirme Cihazları

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,819
Ben bu yöntemi ilk filtre sonrası bulmuştum, aynı yöntemmi unuttum gitti 3 sene önce yapmıştım öyle devam ediyor :) Ama benimki %0 da çalışıyor. :kiskis Bez filtreyi hem alt üst tamburun etrafından hemde ortadaki ek yerini boydan boya bantla. Oralardan toz giriyor :)
Bendeki mor filtre, içinde karbonda var ama ayrıca karbon filtre almak istemişimdir, güvenemediğim için almamıştım. Nereden aldın karbon filtreyi :)
amazonda bir satıcı var (FAF filtre) adamlar bayağı ilgili filtreyi alınca hemen aradılar.
Aldığınız ürün özelliği bu yanlış olmasın diye.

Yarın ilk işim kağıt bantla altan üstten dönerim.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,077
Merhaba;

8 yaşında bir kızım var. 2. sınıfa gidiyor. 2 yıldan bu yana okullar açıldıktan sonra, kasım ayı gibi alerjik bir öksürük başlıyor. İmmünoloji doktorları dahil gerekli araştırma ve testleri yaptırdık, neye alerjisi olduğunu bulamadık. Geçen kasım ayındaki kampanyalarda "Xiami air purifier 4 lite" isimli ürünü gördüm ve olur ya fayda sağlarız diye bir adet aldım. İyi ki almışım. Aldığım günden bu güne, 1 ayı geçti kızım rahat rahat, öksürmeden uyuyor çok şükür. Öyle memnun kaldık ki daha 4. günde bir adet daha satın aldım ve kendi odamıza koydum. Biz de çok memnunuz.

Bu süreç içinde şu şekilde bir hadise de yaşadık. cihazın üzerinde hava kalitesi göstergesi var. Bu değerin 20 ve altında olması sağlıklı kabul ediliyor. Bizim evde genelde 4-5 oluyor. Bir gün kızımı uyutuyorum. Uykuya dalmaya yakın öksürük tuttu. Cihaza bir baktım 27 gösteriyor değeri. Hemen en son güçte (bu biraz sesli oluyor ama) 10 dk kadar çalıştırdım. Bu değer 7'nin altına düştüğü anda kızımın öksürüğü kesildi. Bunu fark edince kızımın uyku saatinden 1 saat evvel güçlü mod da çalıştırıyorum, rahat rahat uyuyor.

Cihazlarda 2.4 GHZ wifi var. Mi Home uygulamasına ekliyorsunuz. Oda sıcaklığı, nem değeri, hava kalitesi ve çalışma modu gibi değerleri uzaktan görebiliyorsunuz. Uzaktan açma/kapatma yapabilir, çalışma modunu otomatik-uyku modu-güçlü mod şeklide değiştirebilirsiniz.

Şunu belirtmeden geçmeyeyim. Yukarıda linkini verdiğim nemlendiriciyi 3 yıldır tek başına kullanıyoruz. Boğaz kuruluğu gibi şikayetlerimiz yok. Ama kızımın öksürüğüne tek başına yeterli olmadı. Bu hava temizleyicisi ile birlikte tam bir ikili oldular.

Her kişide farkı bir alerji nedeni olmakla birlikte biz bu üründen çok memnun kaldık. Kal di ki 4 gün sonra bir tane daha aldım. Almak isteyenlere tavsiye ederim.

1. ürünü Media Markt'dan 4300 TL'ye, 4 gün sonra 2. ürünü Mi Store mağazasından 4000 TL'ye aldım, 1-1,5 ay evvel..

Geçmiş olsun .

Bendede Fakir Vita İyonik Hava Temizleyici var .

B Çevrimdışı

BENSALM

Yeni Üye
21 Eki 2021
40
54
Kolay gelsin arkadaslar bende Xiaomi 4 pro almak icin arastirmaya gectim yakında alacagım Xiaomi 4 kullanıcı arkadasa sormak istedigim sesi gece sessiz ortamda duyuluyormu teşekkürler

ismai.l Çevrimdışı

ismai.l 

Aktif Üye
28 Haz 2021
82
Peki Xiaomi Air Purifier 4, Bosch Air 4000, Philips ac1711 üçlüsünden hangisini tercih ederdiniz? Uzun süredir bunların arasında gidip geliyorum benim önceliğim evdeki toz oranını azaltması. Xiaomi hariç diğerlerinde wifi yok. Bazen xiaomi alıp geçeyim diyorum fakat toz toplamasının zayıf olduğu yönünde yorumlar okudum.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,819
Peki Xiaomi Air Purifier 4, Bosch Air 4000, Philips ac1711 üçlüsünden hangisini tercih ederdiniz? Uzun süredir bunların arasında gidip geliyorum benim önceliğim evdeki toz oranını azaltması. Xiaomi hariç diğerlerinde wifi yok. Bazen xiaomi alıp geçeyim diyorum fakat toz toplamasının zayıf olduğu yönünde yorumlar okudum.
wifi özelleği bana göre ciddi şekilde kullanışlı ayrıca filtrenin durumun takip edilebilmesi içinde iyi oluyor.

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
921
Kolay gelsin arkadaslar bende Xiaomi 4 pro almak icin arastirmaya gectim yakında alacagım Xiaomi 4 kullanıcı arkadasa sormak istedigim sesi gece sessiz ortamda duyuluyormu teşekkürler
Sorduğunuz sorunun cevabı o anki kriterlere bağlı.
Evde sigara içilmiyor ise ve Auto veya Gece modunda olursa duyulmaz. Evde gece sigara içtiyseniz ve cihaz otomatik modda ise sigara dumanını algılayacak ve temizlemek için fan devrini artıracak, o zaman duyulur. Diyelimki sigara içtiniz ama uyumanız gerekiyor, gece moduna alırsanız sessiz uyursunuz.
4 modu mevcut; 1-Oto, 2-Gece 3- Manuel (fan hızını kendiniz ayarlıyorsunuz). 4-Mode (3 kademe hız ayarı)

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,819
Sorduğunuz sorunun cevabı o anki kriterlere bağlı.
Evde sigara içilmiyor ise ve Auto veya Gece modunda olursa duyulmaz. Evde gece sigara içtiyseniz ve cihaz otomatik modda ise sigara dumanını algılayacak ve temizlemek için fan devrini artıracak, o zaman duyulur. Diyelimki sigara içtiniz ama uyumanız gerekiyor, gece moduna alırsanız sessiz uyursunuz.
4 modu mevcut; 1-Oto, 2-Gece 3- Manuel (fan hızını kendiniz ayarlıyorsunuz). 4-Mode (3 kademe hız ayarı)
hava temizleyici yatak odasında 1mt ilerimde en yüksek fanda çalışıyor keza klimada tepemde o da en yüksek fanda :kiskis

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
921
Bende uyuyordum belli bir süre sonra ses duymuyorsun. Ama işte sesden rahatsız olanda var olmayanda. Ben uyarayım da. 1 senedir sigara içmediğim için durum aşağıdaki gibi

IMG_6491.png

Samurai Çevrimdışı

Samurai 

Moderatör
3 Ağu 2021
2,934
40
Bu cihazlardan bana da lazım, Philips, Bosch, Xiaomi, Winix derken kararsız kaldım. Filtresi kolay temin edilebilecek, sorunsuz bir cihaz var mı ?

Deimos Çevrimdışı

Deimos

VIP
6 Nis 2018
921
Xiaomi nin filtresini 1 kez alıyorsun, Sota Sota ile benim yaptığım gibi etrafına keçe filtre sarıyorsun, her ay değişirsin yüzündekini. İçindeki tertemiz kalıyor. Cihazı ilk aldığımda filtre modülünü ilk aldığımda Hacklemiştim, süresi dolsa bile devam ediyor. Nasıl yaptığımı unuttum ama internette var. İnan diğerleri hakkında fikrim yok. Sota Sota biliyordur.

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
21,819
Xiaomi nin filtresini 1 kez alıyorsun, Sota Sota ile benim yaptığım gibi etrafına keçe filtre sarıyorsun, her ay değişirsin yüzündekini. İçindeki tertemiz kalıyor. Cihazı ilk aldığımda filtre modülünü ilk aldığımda Hacklemiştim, süresi dolsa bile devam ediyor. Nasıl yaptığımı unuttum ama internette var. İnan diğerleri hakkında fikrim yok. Sota Sota biliyordur.
her modelinde çip özelliği bulunmuyor alt modellerde rfid çip yoktu diye hatırlıyorum. Ayrıca ana filtrenin ortasındaki boş kısma karbon filtre konulursa ağır kokuları hızlıca bertaraf ediyor.

Geri
Üst Alt