Hareket sensörlü tavan aplik arızası !?

TKartaL

Süper Üye
Puan 113
Çözümler 0
TKartaL
Yakın zamanda sensörlü tavan aplik ani bir elektrik kesilmesi sonucu arıza yaptı. Ben ilk ampül kesmiştir dedim fakat öyle değil. Kontrol kalemi ile duyları kontrol ettiğimde elektrik yok. Fakat modül sensör hareket algıladığında görüyor yani tık sesi geliyor. Ama duylara ileti gitmiyor. Bunun tamiratı mümkün müdür?

images-2ae0ddf70dd328170.jpg

Kablolarda yada sensör rölesinde sorun olabilir.Tık sesi geliyor fakat röle kontakları ark yaptıysa voltaj geçmeyebilir.

Bugün söktüm apliği içini açıp devreyi söktüm. Benim bir elektronikçi ustam var. Dedim bu onu yapar..

DSC_0468.jpg

DSC_0469.jpg

Ve yapıldıktan sonra ?

DSC_0470.jpg

Geri toplayıp tekrar taktım tavana.. Sonuç pozitif.. Ücret dost işi :ok

aynı problem bende de var.
nasıl tamir yapıldı?
Detay verebilirmisiniz.

aynı problem bende de var.
nasıl tamir yapıldı?
Detay verebilirmisiniz.
Geçişte bir yer ark yapmış. Son resimde elektronikçi usta geçiş için bağlantı yaptı. Tanıdığınız varsa bir gösterin ?

Bizim binada da arızalandı diyota benzer şey yanmış yenisini sordum 250tl istediler arkama bakmadan hemen çıktım

Bizim binada da arızalandı diyota benzer şey yanmış yenisini sordum 250tl istediler arkama bakmadan hemen çıktım
İnternet'e sipariş verdim yenisini 100 tl

Merh hazır konu açılmışken apartman sadece aydınlatma 100 TL yakın fatura geliyior biz hepsini LED e cerirdik fatura 40 TL geldi ancak bu apliklerde sarı lambalar ve tasarruflu ampul hariç LED ampul hangi marka önerirsiniz bir kaç yerli malı aldık apartman a fazla dayanmadi Philips yada osram vs uzun süre dayanır mı bunlarda dirençli LED ampul varmış bilginiz varmı teşkil

Merh hazır konu açılmışken apartman sadece aydınlatma 100 TL yakın fatura geliyior biz hepsini LED e cerirdik fatura 40 TL geldi ancak bu apliklerde sarı lambalar ve tasarruflu ampul hariç LED ampul hangi marka önerirsiniz bir kaç yerli malı aldık apartman a fazla dayanmadi Philips yada osram vs uzun süre dayanır mı bunlarda dirençli LED ampul varmış bilginiz varmı teşkil

Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt