- 23 Kas 2017
- 20,972
bahsi gecen baliklardan sardalya ve hamsi ki ikiside yanlis bilmiyorsam ayni baligin farkli cinsleri haricinde palamut cok kücük bir balik degil torik de zaten onun büyügü.
baligin her cinsini severim ayirt etmem taze balik buldummu en kral karasal eti getiseler baligi tercih ederim.
fakat okudugum yazilardan ögrendigim/duydugum bilgilerle bir kac bilgi.
balik denizde kaldigi sürede denizden civa toplar büyük baliklar daha uzun süre denizde kaldiklari icin daha cok civa toplar yediginiz balik ne kadar büyük ise vücudunuza aldiginiz civa miktarida daha fazla olur ki bu hic iyi birsey degildir. her gün hamsi yiyerek vücudunuza aldiginiz civa haftada bir yiyeceginiz o büyük baliklardan daha az civa ihtiva eder gibi bir oranti söz konusu.
baliklarda en fazla omega vs vitamin üzerindeki koyu bölgelerde olur hamsi de örnegin bu gayet belirgindir.
görece dogal olmayan yöntemlerle yetistirilen ciftlik baligi diye tabir ettigimiz baliklar genellikle büyük baliklardir.
isin lezzet kismi bir tarafa saglik acisindan kücük balik yemek daha faydalidir.
bu bilgiler kisisel görüsüm olup okudugum ve gördügüm bilgilerin toplamina dayanmaktadir aksini iddia eden varsa dinlemek isterim.
Denizlerimizdeki kirlilik sonucu ben Hamsi'den de aynı verimsizliğin alınabileceğini düşünüyorum.
Balığı ayda yılda bir yerim zaten, kırmızı etçiyim aslında.