oXyGeN
Aktif Üye
- 25 May 2018
- 364
Opetide cevremden cok duydum istasyon oturdugum yere uzak olunxa shell bi yandanda bu sekilde cazip geliyor acikcasi. Portekullu motor yagi sizin fikriniz nedir. Ben portekullu sentetigi asinmayi daha aza indiriyor diye biliyorum ama. Birde aslinda reno elf oneriyor denemedim acikcasi bi yagi petrol ofisinde satilandan attirmisdim tam sentetik 5 30. 1.5dci icin siz ne onerirsiniz.
Benim arabada partikül filtresi olmadığı için partikül filtreli motor yağı konusunda çok fikrim yok açıkcası. Bende 2010 symbol 1.5 dci var. Ben kataloğunda belirtilen Rn 710 onayına sahip motul, elf, helix son olarakta motul bulamadım castrol deneyeyim dedim. Bana motul daha sessiz ve titreşimsiz hatta ilk zamanlarda daha performanslı geldi(psikolojikmidir bilmiyorum ama) Ama motul dede sahte ürün çok oluyormuş piyasada. Reno servisteki ustalar doğrudan elf 10w 40 diyorlar. Ben bayağı deneme yaptım 5w 30, 5w 40, 10w 40. 5w 30 motul en iyisi geldi fakat doğrumu bilemiyorum. Şöyle bir değerlendirme yaptım rn 710 onayına sahip ve soğuk iklime uygun şeklinde yağ aldım ve ustama uzattım pek memnun olmayarak abi bu yağ ince eksiltir filan diye söylene söylene yağı değiştirdi.
Yağ seçiminde doğru olan arabanın kataloğunda önerilen yağı kullanmak