Bir daha yazıyorum "MI Box S" Lisanslı ürün olduğu için NetFlix de iş görür,onun haricinde ne chipset ne GPU filan aman aman değildir!
ben cihazla "sürekli oynayacağım"(Gaming den bahsetmiyorum)diyorsanız yeni nesil/yeni model 3/4Gb lık box lara bakın ama bunlar da
birbirinin kopyasıdır,acemi iseniz işiniz daha da zordur,destek filan çıkmaz,yazılım şansa bağlı v.s yani heriflerin yapmak istedikleri
aslında şudur;al ve 6 ay veya 1 sene kullan at ve yenisini al,bu kadar basit!
Bana göre bir tek Shield var adam gibi cihaz hem CPU hem de GPU olarak(3Gb RAM bunda ama harbidir!)
GPU da ise en iyisi kesinlikle Rockchip3399 lar vardır
CPU da ise burası tartışılır!
benim işim GPU ile,sizleri bilemem
Ben yeni çıkan bütün Box ları alıp bir süre sonra kullanıp aynen şutluyorum,benim hobim kullanmak
değil de "şutlamak" oldu yaw
aldığım fiyata veriyorum zaten ya da az biraz altına da verebiliyorum
zira çoğundan bir şekilde geri ödeme alıyorum(kısmı)zira hepsin de bir şekilde sorunlar var,tanıdılar
beni artık,bıktılar ama yine de anlaşıyoruz
Son aldığım Box da yakında yolcu,isteyen birisine sallarım aynen,başka cihaz var sırada!
X96H;kimin ürettiğini bile bilmiyorum,zira hemen hepsi böyledir,zaten çoğunu da aynı üretici üretir,yaw fason
cihazlar bunlar,yeter ki F/W olarak birisi cihazın arkasında dursun!!
Bu da ya Ruslar oluyor ya da Avrupalı/Avustralyalı bazı tipler var(genelde bunlar pek ortalıkda görünmezler
ama işin yazılım kısmı Rus çıkışlı>>bir kaç diğer itpler ile gidiyor,Çin li anlamaz bu işlerden!
Şimdi neden X96H aldım;GPU Mali-T710 olduğu için
piyasada ki diğerlerinin çoğu daha düşük kalite GPU dur ki hepsini denedim sayılır
Bu piyasa işi Box ların Shield hariç hiçbirisi RK3399 dan iyi değildir! RK3399 Box lar ise çok ciddi yazılım
sorunludur sakın almayın!
Mali nin 710 olanı oldukça iyidir ki zaten ben hemen anladım ve ertesi gün Box ı da şutlamadım yoksa aynen gider di
az biraz kalacak bende,yazılım bekliyorum(OTA desteği var ama ben henüz rastlamadım,gelecek yazılımdan sonra
ya şutlarım ya da kalıcı hale de gelebilir)
Box lar da genel de insanlar Hız ve Stabilite+Chipset olarak işe bakıyor ben ise GPU suna bakıyorum!
bir de WiFi chipset kalitesine bakıyorum ki hemen hepsi bu anlam da kötü/vasat veya rezalet oluyor!
WiFi zaten adam gibi ne çekiyor ne de istenen hızlara çıkabiliyor!
Ethernet daha iyi veya çok daha iyi ama X96H da buda bana göre kötü,garip olan ise WiFi den bağlarsam
Ethernetin tam iki katı yükseğine çıkabiliyor! bunu ilk defa gördüm bir Box da,Ethernet her zaman en hızlısıdır
ama bu Box da böyle değil,ancak bir ayrıntı var 5G den bağlarsanız çok hızlı,2.4G den bağlarsanız cihaz bu defa
adeta ağlıyor rezil derecede kötü! bende şimdilik mecburen 5G den bağlıyorum,TV yi de 5G den bağladım ama
her iki cihazlar da Modeme 50cm mesafe de duruyorlar,mesafe artarsa hız da 5G de çok ciddi düşüyor!
Muhatap da bulamadığım için,iletişime geçip de bunları soramıyorum! 5G OK ama mesafe çok kısa olursa ve herkeste
durum böyle değilki!
Gidin alın diyeceğim(bugün için)bir cihaz değildir! hele acemi adama kesinlikle al demem!
4Gb RAM ve kağıt üstünde çok iyi değilmi??? hayır değil,çünkü sistem bir şekilde çok fazla RAM yiyor ve bazen
Kodi üzerin den baktığım zaman 4 den geriye ya 1600 ya 1800 yada 2ooo kalıyor ve belliki 2Gb RAM kafadan yiyor
normalde bu 900/1200 olması gerekiyor veya en fazla 1600 olsun ama 2/2,2 olmaz!
Reset hiç atmadı,Hız sorunu hiç yaşatmadı,Gaming de Allwinner lar tavsiye edilmez,denemedim bilmiyorum!
zira Gamer lar için Allwinner lar tavsiye edilmiyor ve aşırı ısınma yapıp reset atıyor veya stabilite kaybolur deniyor
Ancak cihazın "internet performansı" yukarıda anlattığım gibi biraz tuhaf! dolayısıyla herkese şak diye hitap etmeyebilir
Ben "geneli itibarıyla" beğendim+Resim kalitesi ise piyasaya en son çıkan 905X2/3 veya 922 v.s ben hepsini denedim
özellikle şimdiler de son moda olan AMLogic 922;resim de hiç iyi değil,gerçi,bunu çoğu insan beğenir ama ben beğenmedim
o yüzden 922 almıyorum bir daha,911 diye bir chip çıktı o da farklı bir yönde v.s
Mali 710/720 veya 860 v.s bunlar en iyisi ve bulmak da adeta imkansız veya cihazı bulsanız ne desteği var nede bilmem nesi
var yaw
X96H da bir başka garip durum da şöyledir;GooglePlayStore den her bir şeyi indirip kurabiliyorsunuz,burada sorun yoktur
ancak ben bazı Apk. leri bir başka siteden bulup(ücretli olup açık hale getirilen!!)programları ise yüklüyemiyorum!
izinleri v.s verdim ama yüklemiyor cihaz! sanırım bir şekilde programın "ücretli" olma durumu varsa bunları yüklemiyor!
bunu ilk defa bu cihaz da gördüm,şaşırdım ne iştir diye,kesinlikle ücretli programları krılmış olsa bile yüklemiyor!
Hatta ben bir tane programı satın almak istedim,onda da ödeme sorunu çıktı ve kabul etmedi Google! halbuki bende
bir tane geçmişte parayla aldığım program var ve onu kurdum,Google hesabım d aolduğu için ama yeni alacağım
program için ödememi kabul etmedi ki bunlar ilk defa bir Box da başıma geliyor
Deneme yapmak için programları kıran veya direk veren o siteden başka ücretsiz bir sürü Apk. yükledim USB ye ve bunların hepsini
yüklüyor!
"KODI" yi bile yüklemiyor yaw örneğin Kodi sitesinden farklı bir version indirip USB ye attım ama yüklemedi! sadece güncel Kodi yi
GPStore dan yüklüyor! gerçi bunlar çok önemli değil benim için,ama bilgi olarak iletiyorum
Ancak Kodi yi örneğin APKTime gibi bir siteden(veya Aptoid den gibi)yüklüyor,çözemedim gitti,ancak bunlar bana engel teşkil
etmedi,ben resim kalitesine bakıyorum sadece
Ara yüz basit,başka Launcher lar denemedim
Kumanda dandik her zamanki gibi(bana göre böyle) ancak ben AirMouse kullanırım Box da her zaman
İzinler&bağlı olarak hesaplar v.s burasını henüz çözemedim;neden yüklemiyor paralı Apk.leri
KODI de sorun yok gibi görülüyor ancak bazı videolar da "Microsoft-VC1" ler de;stabil değil(çoğu cihaz da zaten böyledir)
Cihazın kendi MediPlayer programı yok(bunu da ilk defa gördüm yaw) ama ben sürekli bunun için MX Player PRO(ücretli)
kullanırım,böyle aştım player işini....
n11 gibi yerler de gördüm 4/32 olanını ve fiyatı da bence güzel dışarıdan getirip de hasta olmamak adına,buradan alınabilir!
bendeki 4/64 olanı ve 375 kağıda aldım geçen ay(TR de elden satan birisinden almıştım)
Açıkçası çok Box kullandığım için hepsini bir şekilde iyi biliyorum,bu cihaz bu paraya bence oldukça ucuz sayılır!
Yeni bir yazılım bekliyorum ve sanırım gelecek zira ilk başlarda 2 veya 3 tane yazılım vermişler üstelik uğraşmıyorsunuz
direk OTA ile net üzerinden indiriliyor ki bu da çoğu kullanıcı için ciddi bir artıdır,bilmeyenler için yazılım yüklemek sorun
ve sıkıntılı oluyor! özel custom ROM yüklerseniz iş dğeişir ama onuda bilmeyenler için pek tavsiye etmem,ben açıkçası
genelde bunu hiç tercih etmiyorum zaten cihaz bende çok uzun kalmıyor ki yaw
toparlarsam olayı;evet cihazı beğendim,parasını da çok beğendim,"Allwinner" hep merak ederdim;ben beğendim ama genlde
Gamer lar uzak dursun denir,ben zaten Gamer da değilim! ısınma var dediler,gün boyu evde açık sorun yok,burası Antalya
yazın görmek lazım
Satacağım zaman buradan sanırım yazarım,ben sahibinden.com dan satıyorum bunları normalde veya elden satıyorum
Not;şimdi sırada "UGOOS" dan şu var;AM6 Pro(4/32Gb) kesin bunu da alacağım ve üretici beni iyi tanıyor,ancak "beleş"
vermediler zira yabancı bir forumda çoğu kere olumsuz şeyleri yazdığım için bana beleş cihaz yasak dır
sorun değil zaten parasıyla alacağım!
Ugoos bana göre piyasa işi Box yapan üreticiler içinde kesinlikle en iyisidir! cihazları çok kalite ve iyi bir de yabancı
yazılımcıları var(daha doğrusu bir kişi var ve bunu da tanıyorum,adam sanırım ya Hollandalı ya da Avustralyalı
herif az biraz gizleniyor da
) bu cihaza sürekli Custom-ROM veriyor bu herif,iyi de işler çıkarıyor ama ben üreticinin
stock-ROM larını kullanmak isterim,OTA da var cihaz da ve yazılım sorunu yok gibi görünüyor ve bahsedilen bir kaç
sıkıntı ise benim için hiç önemli değil,bu ikili şimdilik cihazı güzel götürüyor,tek sorun pahalı olması ve sanırım $ 130/150
gibi ama ben basıp bunu da alacağım,elimde daha iyi bir Box olsun istiyorum,büyük ihtimalle de X96H yı da
elimde tutup,AM6 Pro yuda değerlendirip o zaman şutlarım
++
Bir diğer nokta da şudur;"KODI" nin eski cazibesi hiç kalmadı!! USA/Canada yerel Mahkemeleri sürekli heriflerin peşindeler!
Belli tipleri var bunların ki herifler zaten hep Firarda lar! Interpol/FBI bunları arıyor ama ne hikmetse herifler yakalanmıyor!
Bazı Hollywood şirketleri kellelerine ödül koydu! sanırım Interpol da koydu diye okumuştum! ama herifler yakalanmıyor
Şu var artık;Kodi Addonsların çoğu çalışmıyor ve bugün var yarın çökmüş oluyor! takip etmek adeta imkansız!
Stream bile bulunamıyor Torrent var,iyide nereye ne zaman download edeceğim kim uğraşacak bunlarla,hızlar biz de zaten
çok dandik Kodi üzerinden ise tamamen hikaye v.s bize stream lazım ama o da çoğu siteden kalkdı veya kalkacak!
Ben eskiden 30/40 tane kodi Addons yüklerdim artık bir taneye düştüm(The Magic Dragon var bende sadece)
Aynı durum cihazın kendi sistemine yüklediğiniz FILM için Apk.ler ve bunlar da hikaye olmaya başladı yavaş yavaş!
Geriye şimdilik bir tek ele gelecek olan IPTV kaldı! ona devam ama onunda sonu gelecek gibi! geçen Avrupada tetiğe bastılar
ama devamı gelmedi! bir kaç gün çöktü bazı sistemler yeniden Rus lar toparladı olayı!
Kodi hastası varsa bence Alldebrid/RealDebrid den hesap alsınlar,filmleri daha yüksek çöz./kalite de izleyebilirler!
sanırım herifler bu yönde bir kaydırma yapıyorlar(çaktırmadan!)netice de bunların hepsi "illegal" işlerdir,RUS lar olmasa zaten
bu sistemler kesinlikle işlemezler!herifler her bir şeyi kırıyorlar,yasak masak filan yok
Ben süreki hemde uzun zamandır Real-Debrid ve Alldebrid ücretli olanı kullanıyorum,epeyi iş görüyor Kodi de ve bazı
Apk.ler de