Arkadaşlar yakın zamanda başıma gelen olayı paylaşmak istedim sizler ile.
Android tv box almak istiyordu bir arkadaşım. Ben de 2. televizyona 2. android box ı almayı planlıyordum. Geçenlerde çok uygun fiyatlar ile karşılaştık (115₺, 2 gb ram 16 gb hafıza) ve 2 adet sipariş verdik. Yalnız siparişi verirken gümrükte sıkıntı olmasın diye 1 tanesini kendi hesabımdan diğerini başka bir arkadaşın hesabından verdik. Aynı ürün, aynı fiyat, 15 dakika ara ile sipariş edildi. Aynı yerde çalıştığımız için adreste haliyle aynı. Fakat sonuç: Bana ürün ekstra hiç bir ücret çıkmadan ulaştı, o her postaya eklenen 4₺ lik ücret de dahil 1 kuruş ödeme yapmadım, arkadaşıma ise 1 hafta gecikmeli gelen ürün üzerine 50₺ ücret çıkartmışlar. Önce bir telgraf geldi arkadaşıma, ürünün değeri tespit edilememiştir, ödeme ekstresi ve kimlik fotokopinizi belirtilen e posta adresine 1 hafta içinde gönderin yoksa gümrük deposuna kaldırılacak diye, arkadaş söyleneni yaptı, peşine ürün 50₺ ücret ile geldi.
Yani kısacası demek istediğim bu ücretlendirmeler neye göre ve nasıl yapılıyor hiç belli değil. Tamamen şansınıza.
Bu arada emsal ürünler ülkemizde 300₺ ve üzerine satılıyor. Yani 50₺ ekstra ücret ile bile çok daha uyguna gelmiş oluyor.