Konu farklı yere gidiyor ama tamamen haklısınız. O tayfa Müslüman görünümlü süslüman olanlar, Allah korusun.Bazı arkadaşlarımı bazı konularda uyardığımda, din öyle bir şey değil diye tepki alıyorum. Modern müslümanlar işte.
Konu farklı yere gidiyor ama tamamen haklısınız. O tayfa Müslüman görünümlü süslüman olanlar, Allah korusun.Bazı arkadaşlarımı bazı konularda uyardığımda, din öyle bir şey değil diye tepki alıyorum. Modern müslümanlar işte.
Biraz daha sadeleştirme olursa, görevini layıkıyla yerine getiren arkadaşlara kolaylık olur, sonra canları sıkılmasın, temmuz taksitini de ödemek durumunda kalmayın Allah korusun... ?Yanlışlarım var ise yardımcı olur musunuz
![]()
Şu plakalı aracım şu tarihte şurada şu oldu, polisin tahkikat evrakları ve gelişmeler bunlar bunlar, motor ve şasi numarası bulunana ve düşüm yapılana kadar ocak ayı vergisi tahakkuk etti ve ödendi. Şu tarihte kaybolan bu aracın tahakkuk eden vergisinin tarafımıza iade edilmesi için gereken işlemlerin yapılmasını arz ederim...
Bu mesajda böyle dediğiniz için bu olayları yazma gereği duymuştum@Salih445 Olayın en başından itibaren hikayesini anlatan dilekçe
Dediğiniz şekilde düzelteceğim.Bir dilekçe için uzun olmuş, anlam ve hikaye bozulmadan sadeleştirmekte fayda var... ?Bu mesajda böyle dediğiniz için bu olayları yazma gereği duymuştumDediğiniz şekilde düzelteceğim.
Bilmediğim için soruyorum, araç hala üstümüze kayıtlı kayıp olarak geçiyor. En yakın zamanda düşüreceğiz. Bu harhangi bir sıkıntı çıkarır mı?Bir dilekçe için uzun olmuş, anlam ve hikaye bozulmadan sadeleştirmekte fayda var... ?
Bulunduğu tespit edilerek, pert olduğu için trafikten çekme yapılmadı mı?Bilmediğim için soruyorum, araç hala üstümüze kayıtlı kayıp olarak geçiyor. En yakın zamanda düşüreceğiz. Bu harhangi bir sıkıntı çıkarır mı?
Hayır, çünkü aracın motoru kayıp olduğu için noter düşürmemiş. Emniyet sürekli çalıntı veriyor.Bulunduğu tespit edilerek, pert olduğu için trafikten çekme yapılmadı mı?

Ben yanlış anlamışım pardon...Hayır, çünkü aracın motoru kayıp olduğu için noter düşürmemiş. Emniyet sürekli çalıntı veriyor.
Bu arada Ocak ayına değil, Mart ayına sarktı. Resmen temmuz ayının vergisine dayandı olay.Ben yanlış anlamışım pardon...
Araç trafikten düşüldüğü halde vergi tahakkuk etmiş anladığım için sulh ceza hakimliğine başvurun dedim...
Dur dur dur... ?
Vergi dairesine gitmeden aracın trafikten düşümü yapılması gerekiyor... Bu ocak ayına sarktığı için yani yeni dönemde araç sizin üzerinizde görüldüğü için vergi tahakkuk etmiş.
Korkarım ki, vergiyi iptal etmeyebilirler. (benim tahminim bu)
İlk önce aracı trafikten resmen çekin sonrasında vergi dairesine başvurun, geri ödeme yapılmazsa da sulh ceza hakimliğine başvurun. İzlenecek yol bu görünüyor şimdilik.
Araç trafikten çekilmeden vergi dairesi bu konuda işlem yapmaz.
O prosedür hakkında bilgi sahibi değilim... Sizin araç selde kaybolduğu için motor ve kasa bütünlüğü aranmamalı ama gel de bunu görevli arkadaşlara anlat. Bir ay mevzusu sele kapılan araçları kapsıyorsa zaten iş buraya gelmemeliydi.Tam bir şefin çorbasına döndü olay. İnternette baktığım kadarı ile kayıp araçlar 1 ayı geçtikten sonra sahibi isterse üstünden düşürebiliyor. Bizim araç kayıp değil, bulundu. Motoru bulunamadı fakat 1 ayı geçtiği için düşürmeleri gerekmez mi,