Geçen Sene Selde Hurdaya Çıkan Aracın 2021 Yılı Vergisi???

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Yanlışlarım var ise yardımcı olur musunuz
Ekran-Alintisi6d26fde31f2b64a99.jpg

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Hangi taraflarını sadeleştireyim :) 7 aydır bir arabayı düşürmek için polis-itfaiye-noter dolaşıyoruz onu da çok görmesinler :]

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Şu plakalı aracım şu tarihte şurada şu oldu, polisin tahkikat evrakları ve gelişmeler bunlar bunlar, motor ve şasi numarası bulunana ve düşüm yapılana kadar ocak ayı vergisi tahakkuk etti ve ödendi. Şu tarihte kaybolan bu aracın tahakkuk eden vergisinin tarafımıza iade edilmesi için gereken işlemlerin yapılmasını arz ederim...

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Şu plakalı aracım şu tarihte şurada şu oldu, polisin tahkikat evrakları ve gelişmeler bunlar bunlar, motor ve şasi numarası bulunana ve düşüm yapılana kadar ocak ayı vergisi tahakkuk etti ve ödendi. Şu tarihte kaybolan bu aracın tahakkuk eden vergisinin tarafımıza iade edilmesi için gereken işlemlerin yapılmasını arz ederim...
Salih445 Salih445 Olayın en başından itibaren hikayesini anlatan dilekçe
Bu mesajda böyle dediğiniz için bu olayları yazma gereği duymuştum :ara Dediğiniz şekilde düzelteceğim.

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Bulunduğu tespit edilerek, pert olduğu için trafikten çekme yapılmadı mı?
Hayır, çünkü aracın motoru kayıp olduğu için noter düşürmemiş. Emniyet sürekli çalıntı veriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu yüzden bekledik, polis bu hafta düşürebilirsin demiş babama. Babam noterin öğle tatiline denk gelmiş. Öğleden sonra noterde çalışan elemanın covid testi pozitif çıktığı için yine düşürememiş :affet:ara

Kemal Sunal'ın bir filmi vardı, birbirlerine hiç yoktan dava açıp sonra bi türlü başlarını kurtaramıyorlardı ?

Son düzenleme:
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Hayır, çünkü aracın motoru kayıp olduğu için noter düşürmemiş. Emniyet sürekli çalıntı veriyor.
Ben yanlış anlamışım pardon... :slap
Araç trafikten düşüldüğü halde vergi tahakkuk etmiş anladığım için sulh ceza hakimliğine başvurun dedim...

Dur dur dur... ?

Vergi dairesine gitmeden aracın trafikten düşümü yapılması gerekiyor... Bu ocak ayına sarktığı için yani yeni dönemde araç sizin üzerinizde görüldüğü için vergi tahakkuk etmiş.

Korkarım ki, vergiyi iptal etmeyebilirler. (benim tahminim bu)

İlk önce aracı trafikten resmen çekin sonrasında vergi dairesine başvurun, geri ödeme yapılmazsa da sulh ceza hakimliğine başvurun. İzlenecek yol bu görünüyor şimdilik.

Araç trafikten çekilmeden vergi dairesi bu konuda işlem yapmaz.

Salih445 Çevrimiçi

Salih445 

Süper Üye
21 Mar 2021
621
Tam bir şefin çorbasına döndü olay. İnternette baktığım kadarı ile kayıp araçlar 1 ayı geçtikten sonra sahibi isterse üstünden düşürebiliyor. Bizim araç kayıp değil, bulundu. Motoru bulunamadı fakat 1 ayı geçtiği için düşürmeleri gerekmez mi,

Ben yanlış anlamışım pardon... :slap
Araç trafikten düşüldüğü halde vergi tahakkuk etmiş anladığım için sulh ceza hakimliğine başvurun dedim...

Dur dur dur... ?

Vergi dairesine gitmeden aracın trafikten düşümü yapılması gerekiyor... Bu ocak ayına sarktığı için yani yeni dönemde araç sizin üzerinizde görüldüğü için vergi tahakkuk etmiş.

Korkarım ki, vergiyi iptal etmeyebilirler. (benim tahminim bu)

İlk önce aracı trafikten resmen çekin sonrasında vergi dairesine başvurun, geri ödeme yapılmazsa da sulh ceza hakimliğine başvurun. İzlenecek yol bu görünüyor şimdilik.

Araç trafikten çekilmeden vergi dairesi bu konuda işlem yapmaz.
Bu arada Ocak ayına değil, Mart ayına sarktı. Resmen temmuz ayının vergisine dayandı olay.

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Tam bir şefin çorbasına döndü olay. İnternette baktığım kadarı ile kayıp araçlar 1 ayı geçtikten sonra sahibi isterse üstünden düşürebiliyor. Bizim araç kayıp değil, bulundu. Motoru bulunamadı fakat 1 ayı geçtiği için düşürmeleri gerekmez mi,
O prosedür hakkında bilgi sahibi değilim... Sizin araç selde kaybolduğu için motor ve kasa bütünlüğü aranmamalı ama gel de bunu görevli arkadaşlara anlat. Bir ay mevzusu sele kapılan araçları kapsıyorsa zaten iş buraya gelmemeliydi.

* * *

Aslında iş çok basit, işinizi yapan görevli arkadaş, kendini sizin yerinize koysa da işlemleri yaparak takip etse bu yıla girmeden iş biterdi... Bu ülke batarsa bürokrasiden batar...

B Çevrimdışı

baran5454 

Süper Üye
14 Kas 2019
559
Bence bu hikayeden bir şey çıkmaz gibi ama siz yine de düşürdükten sonra şansınızı deneyebilirsiniz. Detayları okuyunca inşallah temmuz vergisini de ödemek zorunda kalmazsınız diye geçirdim içimden :)

Geri
Üst Alt