- 23 Kas 2017
- 20,960
İkinci el aldım. Fiyatı uygun geldi. Sizin de bildiğiniz gibi AMD ürünleri, özellikle de bu RX 5700 serisi aşırı ısınan ekipmanlar. Çoğu kişi undervolt yapıyor. Ama ben MSI'dan böyle bir ürün beklemezdim. Bilinmeyen bir marka olsa tamam da bu markaya yakıştıramadım. Hiç mi test yapmamışlar bu kartı üretirken yani bu kart bu halde nasıl piyasaya sürülmüş anlamıyorum. Bir daha ekipman alırken markasına aldanıp almam. İyice kullanıcı deneyimi araştırması yaparım. Gerçi bu kartı yine alırdım da, sıfır alacak olursam marka peşinde koşmayacam.
5700'de bir ısınma mevcut ama sizdeki kart bayağı kötü üretilmiş.
Bu biraz firmaların Nvidia-AMD tarafına ağırlık vermesiyle de ilgili duruyor.
Yani Nvidia YouTuberlara 5700XT ile kıyas yapmayın deme hakkını kendinde buluyorsa, üreticilere neler diyebilir.
Ben de mesela Sapphire firmasına pek sıcak bakmazdım ama belli başlı sorunlar (görüntü kesme, siyah ekran, bga vs.) haricinde çok farklı sorun yaşayanı görmedim. 5700XT alsaydım Nitro Plus alırdım muhtemelen. Görüntüsü için ROG Strix düşünüyordum ama içindeki vidanı ölçüsüne dikkat etmeyecek ciddiyetsizlikte bir üretim yaptıklarını görünce markaya aldanmamanın önemini de bir kez daha anladım.
Çin merkezli bilinirliği düşük firmalar haricinde diğer firmalara da şans verilebilir. (Galax, Sapphire, XFX, Inno3D gibi.)
Ülkemiz piyasasında daha çok reklamı olan at koşturuyor gibi. Son yıllarda biraz daha F/P'ye kayma ihtiyacı sonucu bir şeyler değişti gibi.
Tabi ülkemizdeki satış rakamlarını bilmiyorum, belki de Nvidia daha fazla satıyordur.
Ama Nvidia'nın ikinci elde satışı kolay onu biliyorum. RX 560 değil de 1050Ti sahibi olsaydım 50 kere satmıştım.
560'ı anca ölü fiyatına satabilirim, o da benim işime gelmiyor. Çünkü benden ölü fiyata alacak olan da gidip başkasına satacaktır muhtemelen.