Fuji Electrik 18Lfca Montaj Resimleri

Klimayı İade edeyim mi?

• Evet

Oy: 2 66.7%
  • Hayır

Oy: 1 33.3%

• Kullanılan toplam oy
    3
B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204
Cvp: Fuji Electrik 18Lfca Montaj Resimleri

ruzgar' Alıntı:
Bir de iade prosedürü nasıl olur acaba? Servis klima kutularını alıp gitmiş haberim olmadan..Klima kutularını ne yaparlar acaba anlamadım ki!

Daha önce başıma gelmedi yani eski tarihli klima satmadık sirkülasyon çok olduğu için yani en fazla geçen senenin olmuştur ama ben 4 yıllık klimanın satıldığını ilk defa görüyorum yani böyle bişey spotcularda bulabilirsiniz ve 4 yılda bir marka hiç mi değiştirmez teknolojisini bence kesinlikle değiştirir. Yani şimdi şöyle düşünün o zaman bu firma bu cihazı 2013 yada 2014 fiyatına göre almış o zaman size tarihin fiyatından versin ohh kara bak ne güzel 2013 yılında mit.elec. 2000 tl di şimdi 4000 tl.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Klima 18 derece fan high konumda yuzde 60 nem oranı oda sıcaklığı 28.7 iken, 15 dakikada 26 dereceye indirdi..Derece klumaya en uzak mesafede.Performans nasıl sizce?

Sota Çevrimdışı

Sota 

Root
6 Mar 2016
19,464

15dakikada 2.5 derece guzel rakam
Ama
Dis ortam sicakligi zaten dusuk suanda
Yazdan pek eser kalmadi
Ama
4 yasindaki klimanin size satilmasi resmen ayip
Demekki siz sorup almasaniz
Peh 10 yil duracak
E ozaman garantiyi nasil verecekler

Bakiz benim bildigim belli uretim yilinda eski modellere
Garanti hizmeti verilmemektedir

4yilda pek sorun cikmaz ama daha fazlasi sure sikinti cikarir

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Sota' Alıntı:
15dakikada 2.5 derece guzel rakam
Ama
Dis ortam sicakligi zaten dusuk suanda
Yazdan pek eser kalmadi
Ama
4 yasindaki klimanin size satilmasi resmen ayip
Demekki siz sorup almasaniz
Peh 10 yil duracak
E ozaman garantiyi nasil verecekler

Bakiz benim bildigim belli uretim yilinda eski modellere
Garanti hizmeti verilmemektedir

4yilda pek sorun cikmaz ama daha fazlasi sure sikinti cikarir

Aslında 16-17 dakikada 3 derece ama dediğiniz gibi ben burda 20 gündür klima çalıştırmıyorum zaten.

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

ruzgar' Alıntı:
@9köy Hocam dediğiniz gibi ben de hala işin içinden çıkamadım.Klimayı almadan önce abkay'ı arayıp İzmirdeki klimacının bayileri olup olmadığını teyit ettim.Bayiye de sordum garanti 3 yıl abkay'dan dedi.

Gelen montaj ekibi biz bunlara bakmıyoruz ama bize merkezden telefon geldi o yüzden takıyoruz dediler.Bunu diyen kişiler fuji electric satan hem bayi hem servisler aynı zamanda..Formu almak için yanlarına uğradım.Fuji electric de satıyorlar.Duvardaki klimaların yanlarındaki üretim tarihine baktım 2011 2012 2014 yazıyor.

Diğer yandan dediğiniz gibi Sever Klima fuji electric distribütörü olarak görünüyor ve Fethiye'de bu gelen ekip dahil 3 klima servisleri görünüyor nette ama sanırım sayfa eski altinda 2008 yazıyor zira..

Bana verilen servis formunda Abkay Grup yaziyor ama sadece Fujitsu ve Fjtherma logoları var.

Vallahi bilemedimki bende ne diyeyim desekki fuji electric sever distribütörlüğü bırakıp elindeki ürünleri abkayamı devretti acaba. çok zor abkay kendi ürünlerine bile bakmıyor şikayetleri dolu her yerde.

airfel mhi dist olduğunda, daiknce satın alındıktan sonra , daikincilerin dediğine göre elindeki malzemeyi ve yedek parçayı ücretsiz iklimsaya devretmiş.. ama iklimsada böyle bir şey yok diye ilgilenmediğini kendileri söylüyordu. m,lletin yalancısıyım sonuçta günah almak istemem.

bende eskiden ısısanın dist. olduğu zamanda daikin vardı çakma daikini ilk yutanlardanım. daikin Türkiyeyi aradığımda önce orada bir yalaka ayak diretti sümen altı olayları vs oldu. sonra biraz yazışma sonucu sağolsunlar işimi hallettim. yani düşününki bunlarda dah abüyük kurumlar.

severe gelince onlarda zamanında şikayet var stesine bile dönen firma değildi.. abkayla ne kadar anlaşabilir bilemem.

size diğer arkadaşlar iade et demiş ben gerek yok desemde gene günah alamk istemem sonuçta iki gün sonra arıza çıkar elektrikli ve elektronik devreleri olan bir cihaz sonuçta. fatura üstlenmek istemem =)

ama klimayı iade edip fujistsu alsanız gene aynı servis anlayışıyla karşılacaksınız şiakyets sitelerinden okuduğumuzca.

ayrıca o internet stesi ne kadar sözünün ardında durur iade konusunda bilinmez. sonuçta size kesilen servis makbuzu o ortada faturada yok gibi normal distribütörün bayilik verdiği ürün olsa o bayiden çıkan faturadada distribütör logosu olur.

mesela me klima dist zamanında klimaplus şirketiydi klima geldi takıldı fatura bir süre sonra postayala eve gellirdi . şimdi nasıldır bilmiyorum.

bu arada klimanın soğutma performansıda iyi sağır fujitsulardan değil diğer yazdığınız yazılara göre. aslında şuan cihazda aleyte durum yok. sizn için hayırlısı neyse o olsun.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

9köy' Alıntı:
ruzgar' Alıntı:
@9köy Hocam dediğiniz gibi ben de hala işin içinden çıkamadım.Klimayı almadan önce abkay'ı arayıp İzmirdeki klimacının bayileri olup olmadığını teyit ettim.Bayiye de sordum garanti 3 yıl abkay'dan dedi.

Gelen montaj ekibi biz bunlara bakmıyoruz ama bize merkezden telefon geldi o yüzden takıyoruz dediler.Bunu diyen kişiler fuji electric satan hem bayi hem servisler aynı zamanda..Formu almak için yanlarına uğradım.Fuji electric de satıyorlar.Duvardaki klimaların yanlarındaki üretim tarihine baktım 2011 2012 2014 yazıyor.

Diğer yandan dediğiniz gibi Sever Klima fuji electric distribütörü olarak görünüyor ve Fethiye'de bu gelen ekip dahil 3 klima servisleri görünüyor nette ama sanırım sayfa eski altinda 2008 yazıyor zira..

Bana verilen servis formunda Abkay Grup yaziyor ama sadece Fujitsu ve Fjtherma logoları var.

ayrıca o internet stesi ne kadar sözünün ardında durur iade konusunda bilinmez. sonuçta size kesilen servis makbuzu o ortada faturada yok gibi normal distribütörün bayilik verdiği ürün olsa o bayiden çıkan faturadada distribütör logosu olur.

Klimayı Abkay'ın bizim bayimiz dediği İzmir'deki bir klimacıdan n11 üzerinden aldım.Fatura mevcut.Yalnız faturanın üzerinde distribütör logosu yok.
Bayi ürünü geri alırım dedi.Elemanlara söyledim pazartesi arayacaklar dedi.N11 de servis formu üzerine 2013 üretimi yazdırın yeterli dedi.Klimayı satıcıya gönderin.Para iadesi yapalım dedi.Yalnız burada klimayı ben nasıl söküp göndereceğim orasını bilmiyorum.Burdaki serviste bize sök emri gelirse sökeriz diyor.Diyelim ki servis geldi söktü.Kargoya kim verecek.Ortada kutuda yok servis elemanları götürmüş kutuyu..Bakalım ne olacak..!

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

ruzgar' Alıntı:
9köy' Alıntı:

Klimayı Abkay'ın bizim bayimiz dediği İzmir'deki bir klimacıdan n11 üzerinden aldım.Fatura mevcut.Yalnız faturanın üzerinde distribütör logosu yok.
Bayi ürünü geri alırım dedi.Elemanlara söyledim pazartesi arayacaklar dedi.N11 de servis formu üzerine 2013 üretimi yazdırın yeterli dedi.Klimayı satıcıya gönderin.Para iadesi yapalım dedi.Yalnız burada klimayı ben nasıl söküp göndereceğim orasını bilmiyorum.Burdaki serviste bize sök emri gelirse sökeriz diyor.Diyelim ki servis geldi söktü.Kargoya kim verecek.Ortada kutuda yok servis elemanları götürmüş kutuyu..Bakalım ne olacak..!

ya işte ben bunları az çok tahmin ediyorum o açıdan moralinizide çok bozmak istemiyorum. yarın bir konuşun bakalaım ,nşa Allah hayırlı bir yol olur.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

yol biraz zorlu ve uzun olabilir sabırla devam etmeye çalışın.inşallah fazla üzmeden hallederler.şimdik satın aldığınız bayi ürünü alırım diyorsa iadede süreç çok iyi durumda o zaman.sadece servisin sökme işi kalıyor onuda aldığınız bayiden rica edin kurulum yapan servisi ararlar.ama işte serviste burda para bekleyecektir.bu parayı kim ödeyecek sıkıntı burda asıl.serviste bunu karşılamak için normal yolu seçiyor.genel merkez ok verir servise bildirir servis söker ve karşılığını alır.diğer türlü ya siz verip bu ücreti zamanı hızlandıracaksınız yada tepeye baskı yapmaya devam

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Abkay'ı aradım tekrar.Bana İzmir'den bir numara verdiler.İzmirdeki Abkay'ın sorumlu kişisiymiş.Durumu ifade ettim.Sever'in elindeki Fuji elektronic klimaları gecen sene biz devraldık dedi.Onlara kanun gereği kompresör dahil 2 yıl garanti veriyoruz dedi.Klimaların fujitsudan hicbir farkı yok.Klimalar kaliteli dedi.Ben de garanti yüzünden mağdur oluyorum dedim.Bu arada bayi aradı.Klimayı geri alacağını söyledi.

Defalarca telefon trafiği sonrası burdaki bayi klimayı sökmeye geldi.Sökme ücretini bayi karşıladı.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Bugün  burdaki servisi aradım.Kutuları ne yaptınız? Klima sökülecek bana kutu lazım dedim.Abi kutuyu attık dediler.Zaten gittikten sonra etrafta kutu aradıydım.Yakındaki çöpte de kutular yoktu.Herhalde götürdüler dedim.

Akşam üzeri uğradılar.Fakat kutular yine yok.Epey azarladım şeflerini.Bir de üste çıkıyor utanmadan.Temizlik yapmazsak da şikayet ediyorlar dedi.Ben yine İzmirdeki bayiyi arayıp bilgilendirdim.O da tamam sökün dedi elemanlara..Yalnız ben bu sekilde size gönderemem bunları bir caresine bakin dedim.Tamam birşeyker düşüneyim dedi.Şimdi klimalar çıplak vaziyette ust üste öyle bekliyoruz.

Montaj elemanlarını da patronlarına şikayet ettim.Ben belki taşınacağım ilerde benden onay almadan nasıl atarlar kutularımı dedim.O da aynı hikaye bizi sikayet ediyorkar kutuları atmazsak da fakan filan...

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

ruzgar' Alıntı:
Bugün  burdaki servisi aradım.Kutuları ne yaptınız? Klima sökülecek bana kutu lazım dedim.Abi kutuyu attık dediler.Zaten gittikten sonra etrafta kutu aradıydım.Yakındaki çöpte de kutular yoktu.Herhalde götürdüler dedim.

Akşam üzeri uğradılar.Fakat kutular yine yok.Epey azarladım şeflerini.Bir de üste çıkıyor utanmadan.Temizlik yapmazsak da şikayet ediyorlar dedi.Ben yine İzmirdeki bayiyi arayıp bilgilendirdim.O da tamam sökün dedi elemanlara..Yalnız ben bu sekilde size gönderemem bunları bir caresine bakin dedim.Tamam birşeyker düşüneyim dedi.Şimdi klimalar çıplak vaziyette ust üste öyle bekliyoruz.

Montaj elemanlarını da patronlarına şikayet ettim.Ben belki taşınacağım ilerde benden onay almadan nasıl atarlar kutularımı dedim.O da aynı hikaye bizi sikayet ediyorkar kutuları atmazsak da fakan filan...

:tabi: şimdiden geçmiş olsun diyelim kurtulmuş sayılırsınız.iade sürecleri ve para iadeside uzamazsa derin bir oh çekin

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

ghostkiller1' Alıntı:
:tabi: şimdiden geçmiş olsun diyelim kurtulmuş sayılırsınız.iade sürecleri ve para iadeside uzamazsa derin bir oh çekin

Üstat süreç henüz tamamlanmadı.Şu an kutu lazım bana..Nasil bulabilirim acaba? Satılan bir yer bulsam gidip alacağım köpük filan da..

Bu konuda daha cok ilginç şeyler oldu oluyor da şimdilik anlatmanın zamanı değil.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Klima para iadesi gercekleşti arkadaşlar.Henüz klimayı teslim etmedim.Yarın klima şirketinin sahibi gelip elden teslim alacak.Şirketi tebrik ediyorum.Abkay dan pek memnun kalmadım ama..

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

ruzgar' Alıntı:
Klima para iadesi gercekleşti arkadaşlar.Henüz klimayı teslim etmedim.Yarın klima şirketinin sahibi gelip elden teslim alacak.Şirketi tebrik ediyorum.Abkay dan pek memnun kalmadım ama..

Hayırlı olsun takın oraya bi SF42 olay bitsin :)

Geri
Üst Alt