Fuji Electrik 18Lfca Montaj Resimleri

Klimayı İade edeyim mi?

• Evet

Oy: 2 66.7%
  • Hayır

Oy: 1 33.3%

• Kullanılan toplam oy
    3
R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221
Selamlar klimayı bugün taktırdım.Yalnız klima 2013 Şubat üretimi çıktı.Satıcıyla ve Abkay grupla iletisime geçtim.Abkay grup eski olduğu için 2 yıl garanti alırsınız derken satıcı olur mu öyle şey 3 yıl garantisi var diyor.Bir de eski olması daha iyi üreticiler her yıl klimaların bir yerinden kısıyorlar diyor.

Satıcıyla almadan önce birçok şeyi konuştum ancak üretim tarihinden hiç bahsetmedi.İade işlemlerini başlattım..Servis formuna da klima 2013 tarihlidir diye eklettim.Yüksek ihtimal iade edeceğim ama etmesem mi diye de düşünüyorum.Bu yuzden anket ekledim.Sizlerin görüşlerini de öğrenmek istiyorum.

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941
Cvp: Fuji Electrik 18Lfca Montaj Resimleri

Benim kafa kariştı siz fujitsumu aldınız fuji elektrikmi.ayrıca dış ünitede dc inverter yazan logo kısmını tam çekebilirmisiniz.neden soluk o logo

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Geçmişe dönük yazılarımı düzeltiyorum.ben fujitsu 18 lij için alınabilir ve piyasada oynanmamış 18 lik demiştim.ama sizin klima fuji elektirik.o yüzden yazdığım olumlu yorumlar bu klima için geçerli değildir.okuyanlar yanlış anlamasın.hayatta bu klimayı önermedim önermem.

Gelelim sizin işe rüzgar kardeş.bu işte bir çapanoğlu yoksa memnunsanız,sıkıntı yok.şahsi fikrim olumsuz olduğu için çok birşey yazıp kafanızı karıştırmak istemiyorum

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Fujitsu ile fuji electrik arasında bir fark yok diye biliyorum.Kalitesiz olan fujitherma değil mi?

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Fujitherma,fuji elektirik kalitesiz olanları fujitsu tepedeki ürünleri.karışık işler fujitsuda.aklım almıyor artık dolambaçlı işlerini.

Adamlar zaten düşmüş fujitherma nın peşine.ucuz sattıkları için ona ağırlık veriyorlar

G Çevrimdışı

ghostkiller1

Aktif Üye
8 Tem 2016
941

Üretim tarihi önemli değilde bu klima 4 yıldır nerde beklemiş neden satılmamış.tanam heryeni üretimden çalınıyor amenna ama sizde türk parası veriyorsunuz sonuçta.akbay kabul etmese 3 yılı servismi verecekmiş hizmeti bedava bir yıl.tek cümle yazayım iadeni et kurtul başını ağrıtma.kabul etmeseler iadeyi garanti karışıklığından dolayı yüklenin.akbay laf dinlemez yardımcı olmaz.bazen binde bir tutar iyilikleri inşallah sizede denk gelir

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Makine görünüşte kalitesize benzemiyor da satıcının yaptığı hoş değil.Değerler fujitsuyla aynı..Birkaç yabancı klima forumuna baktım İngilizceye çevirip mesela Polonya da ikisi de aynı tek fark distribütör demişler.Polonya gibi soğuk bir iklimde satılıyor yani klima..Kullananlar memnun..

Beni asıl düşündüren bu makine 4.5 yıl kutuda kalınca en azından plastiği filan zarar görmez mi? Her yıl yazılım vs..yeniliyor fabrika..Hatalar varsa gideriyor..2013 ilk seriymiş..Birde servis ve yedek parça konusunda tereddütlüyüm..Satıcı güya kutudan çıkan klimanın tarihini bilemezmiş.Ben de seri no diye birşey var dedim.Arabamın camındaki vin kodundan üretim yerini bilebiliyorum..Lastik ha keza öyle..Siz sıfır aldığınız ürün 5 yıl eski olsa ne hissedersiniz dedim.

Satıcı malın arkasındayım.Pazartesi arkadaşlara söyledim. iade için arayacaklar dedi.Abkaydan da bir bayan çıktı not aldı.Netten de iade prosedürünü başlattım.Bakalım ne olacak..

Bu arada İzmir esnafına da hiç güven olmuyor.İzmir'den ne geldiyse hep üretim tarihi eski filan sürekli sorun çıkıyor..

9 Çevrimdışı

9köy

Süper Üye
18 May 2016
547

@Ggostkiller1 adminim fuji electric generalle fujitsuyla ayni sen fuji isimlerinden dolayi karistirdin bir dolu fuji var sirf abkaydada degil. tuhaf tuhaf sirket isimleri var. Suan cepten zor yaziyorum yazabilirsem yszarim yoksa azsona eve gidince musait olursam detayini yaparim.

Fg grup japonlarin  en buyuk fasoncusu 4 onde geken markasi var biriside hiyasu yakinda onuda sokarlar Türk piyasasina. Yillardir yazarim  alman markasi friedrich basta olmak uzere bir cok markaya ayni midea gibi gree gibi uretim yapan bir firma. Dijitsu su sebilleri var ya onlara bile klima uretmisler. Dijitsu nun japonluklada alakasi yok bunlari. Zamaninda  cok laf dinlemeyen birisine dediydim abd de dahi ithalatcisi belli olmayan bir sirket alma bu klimayi isitmasi iyi olsada dediydim aldi yazin kotu kisin iyi satiliga bile cikardiydi klimayi. Isim vermiyorum soz hakki vs kafam kaldiricak durumda degil.

Simdi ruzgar arkadasa gelince  zaten sogutmayla alakam yok her klima sogutur diyor. Maalesef oyle degil o lgler vesteller arcelikler felan yazin bol bol sisen kondensetor patlatan eski urunleri vardi simdi nedir bilinmez. arkadas suan hic bise yapmasin kullansin abkay o urunun ithalatcisi degil urun urfa firmasi sever e ait firma bildimce artik dist degil ama eski  buyuk koklu bir firma yuksek stoklu calisan bir firmaydi. En son bildigimce gene fuji isimiyle baslayan cin mali urun getiryordu klima sizede stoklardan oyle denk gelmistir. Suan ne abkaydan nede severden hak iddia edebilir gibi bir durum var. Birkez baglanmis koca klimayi iade etmek konusunda musteri tuketici hakki diye bir kanun yok. Burda tek suclu internet saticisi ordan ne kadar tutturabilir bilinmez.

Bence @ruzgar kullan klimayi nemsiz yerdeyim diyorsun ve urun eski urun simdikilerden bence iyidir.  Isini gorecektir kolay kolay patlayacak bi klimada degildir. Aksi durumda cok ugrasma durumuna girebilirsin. Caninida sıkma dedigim gibi sana yeter o urun.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

@9köy Hocam dediğiniz gibi ben de hala işin içinden çıkamadım.Klimayı almadan önce abkay'ı arayıp İzmirdeki klimacının bayileri olup olmadığını teyit ettim.Bayiye de sordum garanti 3 yıl abkay'dan dedi.

Gelen montaj ekibi biz bunlara bakmıyoruz ama bize merkezden telefon geldi o yüzden takıyoruz dediler.Bunu diyen kişiler fuji electric satan hem bayi hem servisler aynı zamanda..Formu almak için yanlarına uğradım.Fuji electric de satıyorlar.Duvardaki klimaların yanlarındaki üretim tarihine baktım 2011 2012 2014 yazıyor.

Diğer yandan dediğiniz gibi Sever Klima fuji electric distribütörü olarak görünüyor ve Fethiye'de bu gelen ekip dahil 3 klima servisleri görünüyor nette ama sanırım sayfa eski altinda 2008 yazıyor zira..

Bana verilen servis formunda Abkay Grup yaziyor ama sadece Fujitsu ve Fjtherma logoları var.

B Çevrimdışı

bozdem

Yeni Üye
20 Ağu 2017
204

Abicim hiç düşünmeden geri iade edin. Nerdeyse 5 yıl olacak seneler geçtikce teknoloji gelişiyor yazılımlar güncelleniyor. Dışı aynı diye içide aynı olacak değil. Mesela 2017 üretimlerinin etiketlerine baktığınızda mutlaka modelinde son harflerde değişiklik vardır 2013 e göre. Çünkü yazılımlar değişiyor güncelleniyor he bu çok kötü olacak diye değil ama o zaman 2013 ün fiyatıyla versin klimayı madem öyle. Biz nereden bilecez belki o kasalarda bazı sorunlar var. Mesela Mit.elec. SF ilk serilerinde su akıtma sorunu oluyordu. 1 sene sonra bize ek bir parça göndermeye başladırlar SF den su akıtıyor şikayeti olanlara bedava o parçayı takıyorduk. Sonraki seriler o parça monte olarak gelmeye başladı. E şimdi bu tarz şeyler yaşanıyorsa size 2013 model seri klimayı vermeleri bana göre hak değil.

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

bozdem' Alıntı:
Abicim hiç düşünmeden geri iade edin. Nerdeyse 5 yıl olacak seneler geçtikce teknoloji gelişiyor yazılımlar güncelleniyor. Dışı aynı diye içide aynı olacak değil. Mesela 2017 üretimlerinin etiketlerine baktığınızda mutlaka modelinde son harflerde değişiklik vardır 2013 e göre. Çünkü yazılımlar değişiyor güncelleniyor he bu çok kötü olacak diye değil ama o zaman 2013 ün fiyatıyla versin klimayı madem öyle. Biz nereden bilecez belki o kasalarda bazı sorunlar var. Mesela Mit.elec. SF ilk serilerinde su akıtma sorunu oluyordu. 1 sene sonra bize ek bir parça göndermeye başladırlar SF den su akıtıyor şikayeti olanlara bedava o parçayı takıyorduk. Sonraki seriler o parça monte olarak gelmeye başladı. E şimdi bu tarz şeyler yaşanıyorsa size 2013 model seri klimayı vermeleri bana göre hak değil.

Peki sizin servis tecrübeniz var..Servisin forms klima 2003 model yazması iade için neden olabilir mi?

R Çevrimdışı

ruzgar

Yeni Üye
30 Tem 2017
221

Bir de iade prosedürü nasıl olur acaba? Servis klima kutularını alıp gitmiş haberim olmadan..Klima kutularını ne yaparlar acaba anlamadım ki!

Geri
Üst Alt