Ben çok keyif alırdım biliyormusun sevgili
Umut Barış
Her ne arızadan gelmiş olursa olsun ben mutlaka hava kanallarını söker, fiziksel kontrol bakı ve temizliğini yapar, o zamanlar elimde olan PCI slot üzerinden çalışan bir test cihazım vardı onunla test ederdim.
İnsanın yaptığı işi sevmesi lazım, yoksa o meslek ile ömür geçmez.
Birkaç gün önce küçük oğlum ile sohbet ederken, yıllardır ''Ben aşçı olacağım'' diye inat eden ve bu yönde okulunu okuyan birisi olarak ilk defa kendisinin ağzından ''Nefret ettim'' sözlerini duydum. Drive alanımda yıllar önce yükleyip sakladığım bir ekran alıntısı var mesela
O zamanlar bu kararının yanlış olduğunu söylemiş ancak SEVDİĞİNİ söylediği için desteklemiştim kendisini.
Bu gün aynı insan sektörü içinden görünce bir meslekten nasıl nefret ettiğini anlatır hale gelmiş ise benim bu insanın ömrü boyunca işini nefret ile yapmasına engel olmam gerekir diye düşündüm ve Ailece kararının arkasında, kendisinin her daim yanında olacağımızı söyledim.
Bu gibi insanlar lazım bize, Mesleğini AŞK ile yapacak, odak noktası salt para olmayacak insanlar lazım.
Elbette herkes parasını kazanacak lakin bir önceki mesajımda verdiğim örnekte olduğu gibi bir formata 50tl alıp sonra bunun adına da sokak jargonu haline gelmiş olan ''EMEK'' demek benim gerçek emek anlayışıma tamamen ters bir durum. Deny sana taş atmıyorum yanlış anlaşılmasın gene olarak bu tabir kullanıldığı için yazıyorum.
Emek görmek isteyenler sanayide şanzuman indiren ustalara, kanalizasyon çukuruna inen gerçek emekçilere baksınlar