teraspy
TFC Team
- 26 Kas 2018
- 22,683
- 65
+1 doğruelektrik yangınlarının baş nedeni kablolardır ısınır ve yanar birde adaptörlerdir fişe takarlar seyahata çıkarlar bir dönerler ev yanmış
+1 doğruelektrik yangınlarının baş nedeni kablolardır ısınır ve yanar birde adaptörlerdir fişe takarlar seyahata çıkarlar bir dönerler ev yanmış
orjinal şartel b20 mişti.daha sonra şartel attırdığı için b25takıldı.şartele yukardan giren kablo çok az yandığı için bu sefer bi elektrikçi arkadaş c25 taktı.evde c tipi kullanılmaz diyolar.içim rahat değil
c25 in yerine ne takmak lazım.fırını pek kullanmak içimden gelmiyo artık
Sen nerelerdesin mübarek , iyi geceler hoşgeldinfırında c25 şartel kullanılır mı?
Fırın hakkında bilği vermeniz gerekir . ( kaç amper çekiyor veya kaç watt ? )
Bağlı olduğu prizin siğortasına başka hat varmı ? varsa fırın kullanılarken başka bir cihaz çalıştırılıyormu ?
Örneğin
20 Amper siğorta x 220 volt = 4400 watt eder
Priz 16 amper destek .
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Priz kablosu kesiti 2.5 mm2 kesit kablo kullanılır ( amper desteği üretici firma katalog ? )
Isıtıcı cihazlarda B tipi siğorta kullanılır
C tipi motoru cihazlarda ( çamaşır mak bile B tipi siğorta kullamında sorun yaratmıyor )
Evlerde B tipi kullanılır Klima sorun yaratırsa C tipi ve ana siğorta C tipi .
Net cevaplar verilmeden cevap zor .
Doğru çözüm pensampermetre ile ölçüm yapılmalı . ( priz fırından ölçüm ve siğortadan )
uygun bir zamanda, işini iyi yapan bir usta ile, bu korkunç görünen sigorta paneline çeki düzen verin bence.
tüm tesisata ait şartellerin fotoğrafını ekledim üstadlar.ben sıradan vatandaşım.odalara giden kabloları ölçtüm cetvelle 3mm çıktı ama nekadar doğru bi ölçüm bilemem.
birden fazla c40 olmasına ne dersin ustamuygun bir zamanda, işini iyi yapan bir usta ile, bu korkunç görünen sigorta paneline çeki düzen verin bence.
birden fazla c40 olmasına ne dersin ustam
ev 20 yıllık filan ustamEski siğorta
L tipi sigortalar, aydınlatma ve priz tesislerinde kullanılırken aşırı akım durumunda hemen atar.
Yeni siğorta
B tipi sigorta:
Ev aydınlatması, priz ve kumanda devrelerinde kullanılır. Hızlı tip sigorta .
İşini iyi yapan usta ile tesisatı düzenlemeniz ..
Birazda işi yaptıran olarak bilğilenmek iyidir . ( gerçi ustanın işine karışılmaz ama )
Daire siğorta kutusu öncesi siğortalar , ana kablo ve kolon kablo kesitide önemli . ( Sayaç panosu )
Topraklama + topraklama kablosu .
Kaçak akım röleleri ( 30mA siğorta kutusu - 300mA sayaç panosu ) tipleri ? amper değerleri ?
Ana siğorta ?
Siğorta kutusu 18 adetlik kutu .
Siğorta fazlalaştırma ile .
Tüm siğortaların değişimi .
Eski tip tesisat olmalı .
Bir siğorta kablosu (hem priz devresi hemde aydınlatma için kullanılmış olabilir .
Yeni tip tesisat
Aydınlatma devresi siğorta ayrı priz devresi siğorta ayrı olur .
Siğortaların görevleri tek tek tesbiti yapılıp .
Siğortaların amper değerler doğru takılması .
Normal tesisat için tümü B tipi .
6A-10A arası hesaplamalar ile aydınlatma için siğorta değeri .
16A-20A arası hesaplamalar ile aydınlatma için siğorta değeri .
Diğer forumlarda ( doğru bilgilerle ) bilgiler edinmeniz .
İyi günler dileklerimle .
ev 20 yıllık filan ustam
teknik kısma ben bakmıyorum. aşırı uzun kabloların yılan gibi kıvrım kıvrım olması belki çalışırken rahatlık verir ama karmaşaya da sebep olabilir. ne çok kısa ne çok uzun olmalı pano içindekiler. hatta etiketleyerek, güzel bir verim de alınabilir.birden fazla c40 olmasına ne dersin ustam
Ev kendinizinmiydi
tüm tesisata ait şartellerin fotoğrafını ekledim üstadlar.ben sıradan vatandaşım.odalara giden kabloları ölçtüm cetvelle 3mm çıktı ama nekadar doğru bi ölçüm bilemem.