- 23 Kas 2017
- 20,967
Selamlar
Aslında mesele toplumumuzun bir kesiminin maalesef duyduğu herşeye inanmasından dolayı ortaya çıkan kaostur. Emekçi hayatta kalmaya çalışan kesim zaten bu mecradan uzak, bir kitle var ki parayı nerden nasıl kazandığını hepimiz biliyoruz, ve de canlılığın temel prensibini yanı midenin doymasını gözünün doyması diye anlayan bir güruh, tabii sistemin işleyişi bunun üzerine kurulu. Kıssadan hisse:
20 yaşında aracım var, alındığı ilk günden beri serviste bakımları yapılır (serviste bulunan bir dostum münasebetiyle) yaklaşık bir ay önce normal bakımlarının yapılmasını beklerken gözüme takılan öylesine baktığım bir sıfır aracın (önceki modelinden ne farkı var acaba) üzerinde 230.000 TL lik etikete öylesine hayretle bakarken, hemen size verelim kaç yıllık müşterimizsiniz sizin aracıda takas alırız 48.000 TL ye diyerek yanıma gelen zat'a geri kalanı nasıl ödeyeceğim ayrıca bu araç aralıkta tarafınızdan bana 175.000 TL ye teklif edilmişti dedim, kredi faizleri çok düşük efendim ödemesi çok kolay artık hem bu 2020 model ondan pahalı, cevabını bir öneriymiş gibi sundu. Söylediğim tek cevap benim aracım o parayı etmez etse etse 30 bin eder sizin bu araç bu parayı hiç etmez oldu, belki bana geri zekalı salak demiştir içinden bilemem ama işler böyle yürüyor sistem emeğinin karşılığı olan paranı bir şekilde alır. Kaldı ki ikinci el piyasası filan (emlak - vasıta) neden bu kadar haber var neden bu kadar işleniyor bu konu ne oldu birden bire gündemde? pandemi den çıktık makarna stoğu gibi araba ihtiyacımız mı ortaya çıktı, ne oldu? Olan şu ; piyasaya para bastık, kredi ile, yardım ile bir şekilde piyasaya para girdi (yaklaşık 6 milyar TL civarı bir rakamdan bahsediliyor) bu paranın karşılığı yok, biraz daha piyasada kalırsa, yani el değiştirip geri toplanmaz ise paranın değeri daha da düşecek, bu sefer enflasyon rakamı ile de oynayamayacak duruma düşeriz ki, bunun sonu toptan iflastır, bu yüzden ev arsa, otomobil fiyatları bu kadar uçuk, çünkü faizler düşük, yani piyasadaki para geri toplanacak vesselam
Çok yazmam, yazınca da uzun yazıyorum, başınızı ağrıttık özür
Sevgiler
Mesele bence, toplum ileride otomobil veya ev alamayacağını düşündüğü için.