Yapacağı tek muhalefet, ''İliktirik pirisini idimiyirim'' diyen bir muhalif lider ile benim bir beklentim yok zaten
Yahu adama demezler mi ''kardeşim elektrik parasını ödemezsen elektriğini keserler bu kadar basit''
Bunun nesi muhalefet?
Abi olur mu öyle ya ?
Şimdi bu firmalara genel olarak TEKEL benzetmesi yapılıyor ama çok da anlamlandıramıyorum. TEKEL en büyük darbeyi devletten yiyorken hele. Acaba Tek-El anlamında mı deniliyor merak ettim ?
Geçenlerde su bağlattım taşınınca, 4 gün bağlamadılar ve sırf duş alabilmek için 100₺'ye otel tuttuk. O zaman dedim "imkan olacak iptal edip başkasından başlatacam aboneliği". Temel ihtiyaçlar söz konusu olunca burada güç sahibi kimlerse acayip cüretkâr oluyorlar. Keşke o muhalefet biraz daha taraftarı olan bir insan olsa da bu cümleyi kurduğunda herkes "ben de ödemiyorum" dese. Güneş enerjisi kurmak falan daha mümkün olsa.
Bu dünya nasıl bir dünya anlamış değilim. Küçüklüğümü hatırlıyorum ara sıra, böyle etrafımdaki herkes her şeyi iyi biliyormuş, ben cahilmişim gibi hissediyordum. Tabiki de onlara göre cahil olmalıydım çünkü 10 yaşındayım. Benim yaşıtlarım böyle baskıcı, zorba olurdu. Büyüdükçe farkediyorum da bu yetkili insanlar hep 10 yaşında akla falan sahip gibi geliyor. Şaşırıyorum böyle inanılmaz geliyor bana bu kadar garip insanların var olması.
Adamlar göz göre para basıyorlar.
>>
<<
Ortada artan bir dolar veya altın veya herhangi bir döviz yok. Varsa da bu kadar gözüktüğü kadar artma durumu yok. Ortada artan bir TL
MİKTARI var ve her yerde bas bas bağırması gereken ekonomistler sadece "Arpayı da dövizle alıyorsun aslında" gibi cümleler kuruyorlar. Abi tamam arpayı da dolarla alıyorsun da, şu yukarıdaki linkteki kadar dolar bassalar ve dolar 10 liradan 5 liraya düşse arpanın fiyatı düşer mi alüminyum ya. Bu muhalefet TL bastıkça her 1 arpa için daha fazla TL olmasından dolayı TL'nin arpaya göre bile değer kaybetmesinden niye bahsetmiyor da "dolarla elektrik alıyoruz" gibi sanki mesele dolar gibi konuşuyor buna bir türlü anlam veremiyorum.
İki elmam var iki armudun var. Bir büyü yapıp 4 elmaya yükseltiyorum 1 yılda ben elmamı. Karşımdaki adam iki armudunun birini bana artık 1 elma karşılığında verir mi? Büyü yaparak nasıl elmanı çoğaltamıyorsan para basarak da paranı çoğaltamazsın alüminyum.
Muhalefet daha mantıklı argümanlarla gelse desteği daha güçlü olacak da. Biz sadece diksiyonu iyi olsun, halkı gaza getirmeyi iyi bilsin arayışındayız. İmamoğlu ve Yavaş 'da bu konuda iyiler. Malum kişinin bizim görüşlerimize sahip versiyonlarılar sadece benim gözümde. Bu ülkenin başına ne geldiyse hep bu kitleye hitap etme yeteneği olan liderlerden geldi.
Velhasıl, ülke bir akvaryum. Muhalefeti de, ekonomisti de, lideri de hamsi balığı.