Kendi yaparken ham maddeye dikkat ederse sorun olmaz
teraspy hocam. Metil alkol bitkilerin odunsu kısımlarının fermante olması ile oluşur. Yani selüloz ve pektin gibi maddeler metil alkole dönüşür. fermantasyon yapacağı kaba çer çöp, sap, çekirdek gibi kısımları koymazsa ya da direk rafine şeker kullanırsa o zaman bir problem olmaz. Şeker değil de meyve kullanılır ve temizleme noktasında sıkıntı olma ihtimaline karşıda damıtma kısmında kaynama derecesi farkında yararlanılır. Etil ve metil alkolun kaynama derecesi farklı, metil 64-65 gibi kaynar etil 78-79 gibi kaynar. O yüzden ilk kısım atılırsa yine metil den kaçınmış olur. Son kısımda da başka maddeler birikim yapıyor tadı bozulurmuş o kısımda atılır sağlıklı mis gibi dezenfektan olur.
Burda asıl problem kendi yaptığında da değilde satın alırken çakmaya denk gelmekte bence.