Sota
Root
- 6 Mar 2016
- 19,762
Ertuğrul Gazi FSRU gemisi 170 bin metreküp LNG depolama, Gaz formundaki miktarı 102 milyon metreküpe eşittir.
Ertuğrul Gazi günde 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesine sahiptir.
FSRU tesisleriyle artık boru hatlarına bağlı kalmadan, farklı kaynak ülke ya da spot piyasalardan gaz tedarik edebilecektir. Gaz iletim ve dağıtımında yatırım ve taşıma maliyetlerini en az indirerek, tüketim merkezlerine yakın yeni giriş noktaları oluşturacaktır. Özellikle kışın pik tüketim zamanlarındaki mevsimsel dalgalanmaların, teknik ya da jeopolitik risklerden kaynaklı kesintilerin de bu sayede önüne geçmiş olacaktır. Ertuğrul Gazi FSRU gemisi doğal gaz arz güvenliğimize önemli bir esneklik kazandıracaktır.
Ertuğrul Gazi FSRU tankerinin yapımı tamamlanmış olup, şuan Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki BOTAŞ tesislerine doğru hareket etmektedir.
Kiralık olarak hizmet veren
MOL FSRU CHALLENGER yerine hizmet vermeye başlayacaktır.
Vatana Millete Hayırlı Uğurlu Olsun.
Kısa videosu eklendi. İlerleyen günlerde fotoğraflarını paylaşırım (öz çekimli)
Ekli dosyayı görüntüle botas_fsru.mp4
Ertuğrul Gazi günde 28 milyon metreküp gazlaştırma kapasitesine sahiptir.
FSRU tesisleriyle artık boru hatlarına bağlı kalmadan, farklı kaynak ülke ya da spot piyasalardan gaz tedarik edebilecektir. Gaz iletim ve dağıtımında yatırım ve taşıma maliyetlerini en az indirerek, tüketim merkezlerine yakın yeni giriş noktaları oluşturacaktır. Özellikle kışın pik tüketim zamanlarındaki mevsimsel dalgalanmaların, teknik ya da jeopolitik risklerden kaynaklı kesintilerin de bu sayede önüne geçmiş olacaktır. Ertuğrul Gazi FSRU gemisi doğal gaz arz güvenliğimize önemli bir esneklik kazandıracaktır.
Ertuğrul Gazi FSRU tankerinin yapımı tamamlanmış olup, şuan Hatay'ın Dörtyol ilçesindeki BOTAŞ tesislerine doğru hareket etmektedir.
Kiralık olarak hizmet veren
MOL FSRU CHALLENGER yerine hizmet vermeye başlayacaktır.
Vatana Millete Hayırlı Uğurlu Olsun.
Kısa videosu eklendi. İlerleyen günlerde fotoğraflarını paylaşırım (öz çekimli)
Ekli dosyayı görüntüle botas_fsru.mp4