epg (gracenote)sorunu

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ve buldum ,getirmişim usbde çıktı :)
Sendeki profiller modlanmamış değil ,hatta full modlanmış neredeyse ,çünkü fotodan öyle görünüyor, istersen sana benim mb96 sw profilimi yolluyayım ,ama kendi profilin ile kıyaslamak için yolluyacağım ,tvye yüklemek için değil ,"tamam" dersen yolluyacağım :ok

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Şimdi bazıları bana kızacak ama ben bir anektot paylaşmak isterim.
Bir kullanıcı mb110 ana kartı var garanti suresinde kan kusturdu, kendisi emekli TV başında oturuyor , klavye mause almış tek işi TV, en ufak hatada arıyor. Yok geçen ay 1 kere kendiliginden kapandı ama bu ay kapanmadı, yok kapanırken 1 keresinde göz kırpmadı, yok normalde 15 sn yede açılıyor bu gün ise 20 sn yede açıldı. Bu gün Google girince üsteki yükleniyor imleci gelmedi ama haber sitesi açıldı gibi gibi
En çok ta bu EPG den çektim , 5 defa EPG bilgisi almıyor diye gittim.
Abartmıyorum garanti suresinde sadece ben 20 defa gitmisimdir.
Dayının ne kadar takıntılı olduğunu anladınız umarım.
Arıza TV de değil emekli amcamız da.....
Neyse ahtım vardı dedim senin TV garanti bitince bozulmasın, bizzat yüzüne söyledim.
Geçen geldi yine EPG almıyor dedi.
Güldüm hemen gelirim 150 TL yazılım ücreti dedim, direk geldiği gibi gitti, sonra üzüldüm sonuçta yine vicdan var. Zaten ismini biliyorum Aradım amca bu EPG destegi senin modelden çekildi yazılımla olmaz dedim ?
Oğlum peki bu browser de yazı yazılan kısmın imleç işareti biraz aşağıda çıkıyor buna ne yapmalıyız dedi ☺️
Dedim amca kapa sen böyle devam et

musabora Çevrimdışı

musabora

Yeni Üye
11 Mar 2018
27
46
en temizi smart tv olayından uzak durmak alınan smart tv en çok 5 sene içinde teknolojik olarak çöp duruma düşüyor(verilen yazılım destekleri çekiliyor) yola kaliteli bir android box cihazla devam etmek en akıllıcası herkese verdiği bilgiler içiin teşekkürler iyi günler

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
en temizi smart tv olayından uzak durmak alınan smart tv en çok 5 sene içinde teknolojik olarak çöp duruma düşüyor(verilen yazılım destekleri çekiliyor) yola kaliteli bir android box cihazla devam etmek en akıllıcası herkese verdiği bilgiler içiin teşekkürler iyi günler
Aslında keşke tvden "yüklediğin" profilleri tekrar çekseydin ,en azından neler oluyor göz atardık ,neyse artık :ok

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Aslında keşke tvden "yüklediğin" profilleri tekrar çekseydin ,en azından neler oluyor göz atardık ,neyse artık :ok
Bunu bir iki ay önce ben de dile getirmiştim hatırlarsanız mb120 anakarta info tuşuna çift basınca normalde geniş bilgi ekranı açılması gerekir ama aynen arkadaşta olduğu gibi oluyor hatta F fikoloji de biliyor konuyu, full yazılım dahil ne kadar yazılım varsa denedim değişen bir şey olmadı, bir çözüme de ulaşamayınca ben peşini bıraktım ancak ilginç bir ayrıntı vereyim yazılım yükler yüklemez info tuşu çift basmada ilk seferinde normal işlevini görüyor, ondan sonra gene bu duruma düşüyor, denemediğimiz tek şey alternatif bir full yazılım ihtimali onu da fikonun işleri yoğun olduğu için erteledik acelesi de yok zaten, emmi hayırlı geceler ?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bunu bir iki ay önce ben de dile getirmiştim hatırlarsanız mb120 anakarta info tuşuna çift basınca normalde geniş bilgi ekranı açılması gerekir ama aynen arkadaşta olduğu gibi oluyor hatta F fikoloji de biliyor konuyu, full yazılım dahil ne kadar yazılım varsa denedim değişen bir şey olmadı, bir çözüme de ulaşamayınca ben peşini bıraktım ancak ilginç bir ayrıntı vereyim yazılım yükler yüklemez info tuşu çift basmada ilk seferinde normal işlevini görüyor, ondan sonra gene bu duruma düşüyor, denemediğimiz tek şey alternatif bir full yazılım ihtimali onu da fikonun işleri yoğun olduğu için erteledik acelesi de yok zaten, emmi hayırlı geceler ?
Sevgili özgür ,bunu (yukarıdaki mesajım) istememin nedeni ,editlenen profilin nasıl davrandığını görmek istememdi,normalde yazılımlarda tek tip epg yüklü,diğerleri modlam ile açılıyor çünkü -veya ben öyle biliyorum- ,çünkü mb96 kart bende de var ,benim epg normal çıkıyor,hatta mb97 tvde de normal çıkıyor ,ama eğer graceyi açarsam o zaman çok farklı epg geliyor ,tabii internetin de bağlı olması lazım.
Normal epg den bu duruma düşmesi zaten bana ilginç gelen,sende de oluyorsa daha da ilginç bana göre ,çünkü senin de modlaman lazım ki epg değişim yaşasın.Diyelim modladın ,açtın graceyi ,eğer yazılımda ters giden bir şey olursa ana yazılım tvden yedeği çağırıyor ve modlanan profil devre dışı kalıyor ,ben bunu telnet ile aşıyorum tüm aynı isimli dosyayı yedekleyip ,yeni dosyayı kaydediyorum ,böylece yedekten de aynı dosya çağrılmış oluyor.
Bilgisayarda sıkıntı olduğunda yedekten sistemi kurtarmış olmuş gibi düşün yani :ok

Geri
Üst Alt