Arkadaşlar Herkese Merhabalar.
VsOutlet mağazasından 589 TL'ye Windsor 65E termosifon aldım. Ürün dijital sıcaklık göstergeli mekanik termosifon.
Daha önce Fakir ani su ısıtıcısı, 1 sene sonrasında da Fakir arıza yaptı elektrik kaçırdı diye ; araştırıp en iyisi diye öğrendiğim ve satin aldığım Veito ani su ısıtıcısı da ariza yapti, elektrik kaçırdı.
Çokok yüksek çarpmasa da rezistans çatlamis ve ellerimi gidikliyordu. Garantiden yapıldı, içi açıldığında çok fazla kireç çıktı, ama ani su ısıtıcısına yine de tevbe ettim.
Kışları soğuk günlerde üşümemek için devamlı kullandığımız oluyordu. Sularımız dağ suyu olduğu için kışları çok soğuk akıyor. Aynı zamanda kireçli. Ev eski, tesisat düzenli ve eski, topraklama ise sayaç panosuna bağlı bi kaç kat sargılı vidalı bakır bir telden oluşuyor.
Bu nedenle ani su isiticilarinin sık kullanim, ani ısınıp soğuma, kireçli ve soğuk su, topraklama, şanssızlık, kalitesizlik vb sebeplerden dolayı arizalandigini düşünüyorum.
Şimdi yeni kurulacak olan bu cihaz için tavsiyelerinize ihtiyacim var.
1-Topraklama ile yoğun kireç oluşumunun bağlantısı var mıdır? Özellikle bunu merak ediyorum statik elektriklenme konusundan yola çıkarak.
2- Topraklama olmamasinin ya da zayıf olmasının termosifon ya da ani su isiticilarinin ömrüne etkisi var mıdır?
3-Kireç için kurulum esnasinda alinacak bir önlem var midir?
4-Duzenli bakim ne kadar sürede bir yaptırılmalı?
5- VsOutlet ürünleri ya da Nexon, Finlux,Vestfrost,Seg, Regal, Windsor gibi ürünler için garanti uzatma var midir?
6- Kutu içerisinden musluk, flexi boru cikmakta midir? Çıkmıyorsa hangi ebat musluk ya da flexi boruya ihtiyacım var.
Şimdiden çok teşekkürler.
Adem Helvacı
Sota